Tradisi Spanyol

Masing-masing nagara ngagaduhan adat istiadatna, mangrupikeun produk tina jalanna jaman, masarakatna, daratanana. Naon harita téh adat Spanyol Naon anu kedah dipikaterang upami aya anu badé angkat ka Spanyol?

Nya, aya sababaraha, sababaraha langkung umum atanapi populér tibatan anu sanés, tapi sadayana kalayan kaistiméwaanna. Ayeuna, teras, adat istiadat Spanyol pikeun diémutan.

Tapas sareng bir

Salaku wisatawan, salaku tamu, urang salawasna langkung daék ngaraosan kahirupan sosial Spanyol. Nalika urang Spanyol hoyong gaduh waktos anu saé, éta teras-terasan ngeunaan angkat ka bar sareng ngagaduhan bir sareng tuang.

Maksud kuring angkat kanggo tapas sareng bir. Sareng bagian anu paling saé nyaéta anjeun henteu kedah ngantosan éta janten Jumaah wengi atanapi Saptu. Dinten naon dina saminggu anjeun tiasa kaluar sareng Spanyol atanapi Spanyol sabab jalma anu séhat.

Festival populér

Spanyol mangrupikeun nagara anu ngagaduhan seueur festival populér sepanjang waktos dina sataun, janten moal aya kakurangan kasempetan partai. Aya festival régional sareng kota, dumasar lingkungan sareng liburan nasional. Alesan pikeun pésta sok sah.

Ku kituna, urang tiasa namina festival tina San Fermines de Pamplona atanapi Fallas of Valencia, las banténg banténgéta nya éta Flamenco di kidul nagara, éta Pameran April di Seville, la Ziarah El Rocío, si Beureum Tomatina di Buñol, jalur ziarah Kristen anu dikenal salaku Jalan Santiago, la tamburrada ti San Sebastián, las San Isidro Festivities ti Madrid atanapi Carnaval di sababaraha tempat di nagara éta, ngan ukur nyebut sababaraha jalma anu paling terkenal.

Anggur sareng chime nalika wengi taun anyar

Neruskeun nada perayaan urang moal tiasa malire tradisi Spanyol tina tuang 12 anggur jam 12 tengah wengi taun énggal. Nini kuring, anu kulawargana ti Almería, ngajantenkeun kuring ngulang deui adat ieu unggal taun énggal budak kuring, henteu paduli naha éta parantos dieusian sapertos babi saatos tuang sareng tuang tuang.

Kulawarga Spanyol pendak dina wengi terakhir taun sareng biasana ngahurungkeun TV sareng ngantosan itungan anu nandaan mimiti poé mimiti taun anyar. Sok aya mangkok anggur sareng anjeun kedah tuang 12 atanapi nempatkeun 12 dina sungut anjeun, mana anu anjeun tiasa pangmimiti.

Siesta Spanyol

Nagara anu suhunya haneut dina usum panas cenderung ngagaduhan kabiasaan ieu, janten Spanyol henteu terkecuali. Nyatana, éta kusabab koloni anu naps dinten ayeuna ogé populér pisan di seueur nagara Amérika Latin.

Saatos tuang siang, saha waé anu tiasa bobo sakedik boh dina ranjang atanapi dina dipan atanapi dina korsi murag saré bari. Sajam anu dipikahoyong seueur tapi henteu tiasa dimungkinkeun. Aya jalma anu anggo bobo sareng anu sanésna anu nyabut baju sapertos anu parantos 10 wengi.

Hal anu saé nyaéta tidur siang anu saé ngahudangkeun anjeun sareng ngantepkeun anjeun cool pisan ka bar, tapas sareng bir.

Desktop

Nalika kuring alit, urang sadayana tuang di dapur, kalayan henteu katingali tipi. Ieu waktuna ngobrolkeun hal-hal kami sareng kami resep pisan. Saurna, kopi, tuang tuang sareng omongan teras diteraskeun. Ogé aman nalika kami atanapi indung kuring méréskeun méja sareng nyeuseuh piring.

Desktop éta waktuna saatos tuang, naha tuang siang atanapi tuang, waktosna kanggo paguneman sareng kadang éta langkung panjang tibatan tuangeun nyalira.

Jam dahar beurang

Unggal nagara ngagaduhan tradisi masing-masing ngeunaan waktos tuangeun utama sadidinten. Sababaraha kali aranjeunna adaptasi sareng jam kerja sareng éta ogé gumantung kana naha éta kota atanapi kota anu langkung alit sareng langkung sepi.

Sedengkeun sababaraha nagara Anglo-Sachon ngagaduhan jadwal anu langkung saheulaanan pikeun sadayana, di Spanyol waktos tuang biasana telat. Dahar beurang di Spanyol tiasa sepi jam 2 siang sareng tuang jam 9:30 wengi.

Éta sababna biasana pikeun réstoran sareng bar ogé ngatur jadwal sapertos kieu. Anjeun tiasa buka tuang wengi, anjeun tiasa cicing saatos tuang, anjeun tiasa tuang teras angkat ka bar.

Dahareun Spanyol

Roti henteu kantos kakurangan, anjeun tuang seueur lauk sareng daging, sup sareng tangtosna, anggur. Kadang-kadang éta sumping sareng soda. Masakan Spanyol super ngeunah sareng anjeun moal tiasa angkat tanpa nyobian tortilla, sareng kentang sareng endog, éta Serrano ham, la Rebus kacang Asturian sareng sajumlah sajajalan piring anu sanés.

Nalika ngeunaan desayuno Spaniards biasana milih kopi, roti atanapi muffin, jus jeruk, susu coklat, roti bakar, cookies sareng upami aranjeunna lapar bubur atanapi anu saé churros sareng coklat panas.

Kaulinan Spanyol

La dek spanyol éta klasik sareng aya sababaraha kamungkinan kaulinan. The Jalanan sareng sababaraha varian na populér pisan, aya ogé anu Jam satengah tujuh, sami sareng Hideung Jack sareng diimpor ti Italia, atanapi Mus, anu lahir di Basque Country tapi parantos sumebar ka sakumna bangsa sareng mangrupikeun salah sahiji anu paling sering diputer.

El domino ogé pohara populér, éta ludo (Saha anu émut ka grup musik populér barudak ti taun 80an?) Kalayan ubin warna na sareng papan na, tempat panyumputna, karét karét (di nagara sanés anu katelah «elastis»), anu Kaulinan soang, kaulinan lencana sareng pertandingan dua tim disebut churro, satengah leungeun baju atanapi sakabeh leungeun baju.

Nikah Spanyol

Pasangan nikah sareng jalma-jalma, dina kaluarna upacara, maledog aranjeunna sangu atanapi kelopak mawar, ogé ngagaduhan tempatna ring papayangan, dina jariji beulah kénca, atanapi bagi 13 koin, artos anu paling rajin, ngalambangkeun komitmen aranjeunna pikeun ngabagi masa depan sareng barang babarengan.

Di Spanyol biasana henteu aya calon pangantén awéwé atanapi réncang panganten lalaki sakumaha anu sering ditingali dina pilem Amérika. The bapa baptis Aranjeunna ampir sadayana sepuh panganten lalaki sareng panganten lalaki sorangan sareng ngalayanan salaku saksi pikeun beungkeut.

Sajauh ieu sababaraha tradisi Spanyol paling populér. Sahenteuna jalma anu anjeun kedah terang upami anjeun angkat ka Spanyol sareng hoyong ngartos sareng gaduh waktos anu saé.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*