Adat istiadat Italia

nu adat istiadat Itali Éta mangrupikeun nagara anu ngagaduhan akar Greco-Latin, anu sami sareng anu ngawangun tradisi Spanyol salami mangabad-abad. Kusabab kitu, aranjeunna henteu béda pisan sareng urang, sahenteuna ngeunaan anu pangpentingna sareng karuhun.

Nanging, sanaos naon anu kakarék urang béjakeun ka anjeun, adat istiadat Italia nampilkeun kamahéran anu ngabédakeunana sareng kabiasaan di bangsa sanés anu budayaana ogé ngagaduhan Substrat Latin. Aranjeunna teu aya hubunganana, contona, tradisi gastronomis Perancis (di dieu urang tinggalkeun anjeun hiji tulisan ngeunaan aranjeunna) atanapi Portugis sareng nagara transalpine. Kituna, urang bade nyaritakeun ngeunaan sababaraha adat istiadat Italia anu paling anéh.

Ti mimiti ekspresif dugi ka tradisi agama

Hal anu pangpayunna urang kedah nyaritakeun ngeunaan adat istiadat Italia nyaéta kami badé nyaritakeun ngeunaan nagara anu, sapertos anu sanésna, nyaéta jamak. Dina cara anu sami yén tradisi Andalusia béda sareng anu Galicia, anu Sisilia ogé sami sareng anu Piedmontese. Nanging, ogé sapertos di sadaya bangsa, substrat budaya umum naék adat istiadat dibagikeun ku sadayana urang Itali. Hayu urang tingali aranjeunna.

Ekspresif, asli Itali

Éksprési

Expressiveness, adat di Italia

Salah sahiji hal anu paling matak kaget anjeun nalika anjeun angkat ka Itali nyaéta cara komunikasi pangeusina. Ti beulah kalér dugi ka jalma-jalma anu cicing di beulah kidul anu ekstrim, aranjeunna éksprésif pisan, dugi ka, kadang-kadang, aranjeunna sigana gaduh paduduaan.

Sanaos kedalna klise, éta leres, éta sanés ngan ukur pilem klasik. Urang Itali nganyatakeun diri sareng sadaya bagian awak anjeun. Aranjeunna gerak tangan ku panangan anu kaleuleuwihi, nyarios dina nada luhur bahkan kadang ngiringan gerakanna sareng gerakan anu sanés. Pondokna, pikeun transalpinos komunikasi non-verbal sami sareng atanapi langkung penting tibatan kecap.

Dahareun, ritual diantara adat istiadat Italia

Méja kalayan tuangeun

Méja siap didahar

Aya seueur adat Italia anu aya hubunganana sareng dunya dahareun. Aranjeunna kedah ngalakukeun duanana sareng piring anu raoseun pendudukna sareng tradisi karuhun anu tiasa masihan anjeun henteu resep upami anjeun henteu terang éta. Kami bade nyaritakeun ngeunaan aranjeunna.

Anjeun kedah terang yén upami anjeun nganjang ka Itali di bumi na, tuangeun kedah. Anjeunna bakal teras nawiskeun anjeun tuangeun sareng inuman. Anjeunna bahkan bakal nyungkeun anjeun cicing kanggo tuang siang atanapi tuang siang sareng anjeunna. Urang tiasa nyarios yén dahareun téh sacara gembleng ritual pikeun urang Itali. Langkung ti ngan ukur nyoco, pikeun aranjeunna éta kalakuan sosial.

Pikeun ngahadiran tuang di nagara, anjeun kedah terang sababaraha hal. Normalna, hal anu mimiti anu anjeun bakal tingali dina tabel nyaéta pamula. Kalayan nami ieu sagala jinis pamula disebat anu, namina nunjukkeun, henteu pernah diwangun ku pasta. Éta tiasa sosis atanapi kadaharan ti laut. Tapi aranjeunna langkung has, contona, dina caponata, rebus Sisilia anu khas; éta fritatta, sajenis omelette boneka; éta Afrika, kéju garing anu has khas Friuli, atanapi anu panyawat Roman, anu mangrupikeun croquette béas.

Saatos antipasto, anjeun bakal dilayanan kursus kahiji teras kadua. Salah sahiji ieu tiasa spaghetti sareng tong pernah motong atanapi tuang nganggo séndok. Pikeun urang Itali éta mangrupikeun pangorbanan. Tungtungna, tuangeun bakal ditungtungan ku il dolce. Nanging, tungtung anu leres bakal cafe, teu tiasa dilawan di Itali sareng anu mana anjeun ogé kedah terang sababaraha hal.

Hal anu henteu anjeun kedah lakukeun, utamina di daérah sapertos Tuscany, ngan saukur mesen kopi. Aranjeunna bakal ningali anjeun sapertos jalma asing. Ménta a expresso machiatto atanapi motong, hiji ristretto atanapi pondok kopi atanapi ganda atanapi ganda. Nanging, anu langkung has nyaéta cappuccino, anu ngagaduhan bagian anu sami kopi, susu panas sareng busa susu.

Tungtungna, dina bagian anu panjang ieu khusus kanggo tuangeun di Itali, kami bakal nyaritakeun yén, pikeun transalpine, indung sareng nini na nyaéta juru masak anu pangsaéna di dunya. Pikeun aranjeunna, anu indung jeung nini aranjeunna masak langkung saé tibatan saha waé sareng henteu kantos naroskeun éta. Sanés pikeun nanaon, pikeun urang Italia kulawargana suci.

Religiositas, bawaan ka urang Italia

Kajadian Katolik

Acara katolik

Fitur ciri anu sanés tina transalpinos nyaéta kaagamaan anu jero. Sanaos kanyataanna, numutkeun statistik, ngan 30% urang Itali ngaku salaku Katolik anu latihan, tradisi kaagamaan penting pisan pikeun aranjeunna sareng penting pisan anjeun ngahormat éta. Nyatana, éta penting yén, tibatan, ampir 90% penduduk nyatakeun dirina jalma anu percaya.

Henteu aya kabeneran yén di Itali teh Vatikan (didieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan nagara ieu), korsi agama Katolik. Kusabab kitu, di nagara transalpine aya seueur kawinan agama sareng baptisan, ogé upacara-upacara sanés sapertos perayaan sareng prosesi pikeun ngahargaan wali. Ogé, sapertos sadayana anu aranjeunna lakukeun, Italia aranjeunna sumanget hirup sumanget agama na.

Nyupiran, masalah anu ngantosan

Lalu lintas di Roma

Mobil nyetir ngaliwatan Roma

Naon anu bakal kami carioskeun siga anu klise sareng, saterasna, generalisasi. Nanging, percanten éta tiasa ngahémat nyawa anjeun. Kusabab sacara umum nyarios, urang Itali mangrupikeun supir anu pikareueuseun. Atanapi, langkung saé kanggo nyarios, sakedik hormat kana peraturan lalu lintas.

Di kota-kota ageung di nagara éta, mobil-mobil ngalangkungan lampu beureum, nyusul leres-leres sareng masing-masing medar dimana anu dipikahoyongna. Jalan-jalan siga sirkuit balap anu nyata. Tapi di luhur sadayana, tong nyebrang persimpangan percanten yén kendaraanna bakal eureun. Aranjeunna henteu pernah ngalakukeun.

Baju, balik deui ka pantun

Acara pantun

Acara pantun

Identipikasi Italia sareng pantun parantos populér. Memang leres yén sababaraha désainer hébat parantos transalpine, tapi henteu penting pisan pikeun urang Itali biasa nganggo pakéan numutkeun tren pangénggalna.

Nanging, leres, sacara umum, aranjeunna pisan paduli penampilanna. Anjeun moal ningali aranjeunna kaganggu bahkan di supermarket atanapi di gim. Aranjeunna ati-ati pisan ka aranjeunna ayana geulis (penampilan anu saé) sareng ieu kalebet, henteu ngan ukur baju, tapi ogé gaya rambut sareng asesorisna.

Opera, adat Italia asli

Opera

Répréséntasi 'Aída' ku Verdi

Umumna, urang Itali téh pencinta musik hébat. Sareng, diantara sadaya genre musik, opera matak resep. Éta henteu kabeneran, kumargi jinis komposisi ieu lahir di nagara transalpine.

Kreasi munggaran anu tiasa dianggap opera nyaéta Daphne, nu Jacopo Peri, anu nyeratna dina 1537. Nanging, éta bakal aya dina abad ka-XNUMX nalika jinisna ngahontal popularitas anu luhur sareng pangarang sapertos Gioachino rossini, Francesco Bellini sareng di luhur sadayana, Giuseppe Verdi.

Anu terakhir tanggung jawab pikeun popularisasi opera. Urang Itali ngarobih karyana janten simbol tina ngahijikeun nagara sareng, kalayan éta, aranjeunna janten populér pisan. Ti saprak éta, éta janten karep pikeun Itali ngan ukur tiasa dibandingkeun sareng anu aranjeunna raoskeun pikeun bal, salah sahiji deui adat istiadat hébat Italia, sanaos ieu umum di seueur nagara sanés.

Protés, alamiah sareng karakter Itali

Protes

Protes di jalan

Hal séjén anu bakal kaget anjeun upami anjeun angkat ka Itali nyaéta pangeusi na nyéépkeun waktos protés ngeunaan sagala hal. Hal éta, salaku tambahan, ditonjolkeun ku watekna anu gairah. Henteu janten masalah naha éta kusabab angkutan umum anu aranjeunna ngantosan parantos telat sumping, kusabab Pamaréntah nyolong ti aranjeunna atanapi, tepatna, kusabab tim maén balna goréng, para transalpino sok aya keluhan.

Acan aranjeunna resep protés sakumaha timburu ka tanahna. Ieu ngandung harti yén anjeun henteu kedah ngawadul ngeunaan Italia. Upami anjeun ngalakukeun éta, aranjeunna bakal janten anu paling nasionalis di dunya sareng bakal ngajantenkeun paripolah anjeun awon. Ngan aranjeunna anu tiasa ngritik nagara na.

Babasan sareng frasa

Napsu

Jajanan

Urang mungkas wisata ieu adat istiadat Italia ku nyarios sareng anjeun ngeunaan sababaraha ungkapan umum pikeun sadaya nagara anu sami sareng frasa anu kami set. Sanaos aranjeunna kagolong kana bahasa kolékial, upami anjeun nganggo éta, anjeun bakal katingali sapertos Italia sajati.

Contona, pikeun quattr'occhi hartosna opat panon, tapi biasa nyarios yén hiji masalah kedah direngsekeun ku dua jalma, tanpa aya anu nganteur anu séjén. Pikeun ngirim batur pikeun cicingeun, aranjeunna nyarios aqua di bocca. Pikeun bagian na, éksprési ligarsila ka dieu éta ditarjamahkeun salaku ngabeungkeutkeun kana ramo, tapi éta hartos yén jalma émut kana karusakan anu parantos dilakukeun ka anjeunna pikeun males dendam engké. Upami didugikeun cader della padella alla pananggeuy éta hartosna murag tina panci kana hawu, tapi éta ngandung harti yén anjeun parantos tina kaayaan goréng kana kaayaan anu langkung parah. Éta bakal sapertos urang angkat ti Guatemala ka "guatepeor." Akhirna, upami aranjeunna nyarios yén jalma éta brutta datangna i sette peccati capitali aranjeunna nunjukkeun yén éta awon sapertos tujuh dosa maut, yén éta bakal sami sareng irung awon urang.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha hal anu paling penting adat istiadat Itali. Sacara logika, anjeun moal hilap yén éta mangrupikeun nagara anu lengkep sareng tradisi régional anu béda, tapi sadayana anu kami nyebatkeun anjeun tiasa mendakan ti kalér ka kidul sareng ti wétan ka kulon. Sareng urang masih ngantunkeun adat istiadat anu sanés sapertos kabiasaan ngenalkeun jalma anu gaduh gelar universitas anu dicekel (contona, pengacara Buscetti) atanapi resepna pikeun napsu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*