Adat istiadat sareng Tradisi Amérika Serikat

Ngawangkong ngeunaan adat istiadat sareng tradisi Amérika Serikat henteu gampang. Mangrupikeun nagara anu raksasa dimana seueur budaya hirup babarengan sareng masing-masing diantarana ngagaduhan budaya tradisi sorangan. Salaku conto, aya anu kuat komunitas Cina anu ngalestarikeun perayaan sareng perayaanana. Urang tiasa nyaritakeun hal anu sami ngeunaan pribumi Italia, Irlandia, Amérika Latin atanapi Afrika.

Nanging, leres ogé yén, salami langkung ti dua ratus taun di nagara éta, saémbara Adat sareng tradisi Amérika biasa ka sadaya padumukna. Upami anjeun hoyong terang aranjeunna, urang ajak anjeun pikeun teras maca.

Adat istiadat sareng Tradisi Amérika: Natal ka Thanksgiving

Sanaos urang tiasa nuturkeun urutan kronologis, urang langkung pikaresepeun pikeun nyaritakeun ngeunaan adat istiadat sareng tradisi Amérika Serikat, dimimitian ku pangpentingna. Nyaéta, henteu paduli kana susunanana ku tanggal dina sataun. Kusabab kitu, urang bakal ngamimitian ku anu sigana anu paling aya hubunganana, bahkan upami diayakeun dina bulan Nopémber.

Thanksgiving

Hiji tuang sukur

Hiji tuang sukur

Mémang, sigana tradisi Amérika Kalér anu klasik nyaéta tina Thanksgiving. Sareng kami nyarios Amérika Kalér sabab ogé dirayakeun di kamerdékaan, nagara anu adatna parantos kami bakti tulisan dina blog urang.

Lumangsung Kemis kaopat Nopémber sareng asalna éta mangrupikeun dinten anu didamel pikeun ngahaturkeun panén taun kamari. Sadaya budaya gaduh perayaan anu sami. Di seueur aranjeunna teras-terasan janten peringatan, tapi sama sakali teu siga Amérika.

Di daratan Amérika Kalér, festival ieu dimimitian taun 1623 di Plymouth, nagara bagian Massachusetts ayeuna, nalika pribumi sareng padumuk ngabagi katuanganana. Nanging, ulang taun éta henteu dirayakeun deui dugi ka taun 1660. Nanging, inpormasi anu parantos kami sadiakeun janten kontropérsi, kumargi sejarawan anu sanés nempatkeun perayaan Thanksgiving anu munggaran di St Augustine, Florida, sareng di 1565.

Kumaha waé ogé, dinten apresiasi ieu parantos ditetepkeun salaku tradisi anu paling penting di Amérika Serikat. Sakuliah nagara aranjeunna dirayakeun parada, tapi sorot acara lumangsung dina tuang kulawarga dina wengi éta.

Dinten tuang sukur

Di unggal bumi di nagara éta, kulawarga kumpul pikeun tuang. Sateuacan ngawitan tuang, do'a cenah ngahaturkeun berkah anu ditampi taun éta teras menu anu raos parantos raoseun.

Unggal daérah di nagara éta ngagaduhan kaistiméwaan, tapi unsur utama dina menu éta nyaéta kalkun. Ngarah pisan, dina nada humor, Thanksgiving disebatna Dinten Turki atanapi "dinten kalkun."

Sacara umum, éta disiapkeun dipanggang sareng dibarengan ku saos blueberry. Salaku hiasan parantos mashed kentang sareng anu disebat kacang kaserét héjo, piring vegetarian didamel ku bawang goreng, kacang héjo sareng krim supa.

Akhirna, makan siang Thanksgiving dikempelkeun sareng pai kentang manis, blackberry atanapi pai waluh, atanapi olahan apel.

Langkung modéren nyaéta tambihan anu ditambihkeun kana Hari Thanksgiving. Urang ngobrol sareng anjeun ngeunaan hideung Jumaah, anu lumangsung langsung saatosna. Jumaah Hideung nyaéta waktos aranjeunna ngamimitian Balanja Natal sareng ranté ritel anu ageung nerapkeun tawaran anu pikaresepeun pikeun produkna. Sakumaha anjeun terang, akhir-akhir ieu dinten ieu ogé datang ka nagara urang.

Dinten kamerdékaan

Parade Dinten Kamerdekaan

Parade Poé Kamerdekaan

Mangrupikeun salah sahiji adat istiadat sareng tradisi Amérika Serikat anu paling jero dina padumuk nagara. Sakumaha namina nunjukkeun, éta émut ka Amérika Serikat nyatakeun kamerdékaan anu diumumkeun ka umum dina 4 Juli 1776.

Poé éta, tilu belas koloni Inggris pasti misah tina kadaulatan Inggris, sanaos aranjeunna masih kedah nyanghareupan perang pikeun ngahontal éta. Kumaha waé ogé, Poé Kamerdékaan mangrupikeun festival anu pangkolotna di nagara éta, kusabab éta dinyatakeun liburan nasional di 1870.

Parade, pertandingan baseball, kembang api, sareng seueur acara peringatan anu sanés diayakeun di panjuru Amérika Serikat di tengah kaluhuran patriotik sahiji warga.

Poé St. Patrick

Parade St Patrick's Day

Dinten Saint Patrick urang

Sateuacanna, kami nyarios sareng anjeun ngeunaan gabungan budaya anu diwangun di Amérika Serikat. Diantarana, salah sahiji anu pang lobana nyaéta urang Irlandia. Aya seueur penduduk Pulo Inggris anu hijrah ka nagara Amérika Kalér. Ayeuna, diperkirakeun yén langkung ti 36 juta warga asal Irlandia janten bagian tina ieu.

Sadaya ieu aya hubunganana sabab kami badé nyarios sareng anjeun ngeunaan festival anu asalna di bangsa Éropa: the Dinten Saint Patrick urang. Nanging, éta parantos dianggap ku budaya Amérika Serikat salaku salah sahiji adat na anu paling penting sareng populér.

Nyatana, parade peringatan anu munggaran ti saint di Amérika diayakeun 17 Maret taun 1762 di New York. Nyaéta, sateuacan Amérika Serikat janten nagara anu mandiri. Ayeuna, unggal taun sareng dina tanggal éta, nagara nyaéta héjo diwarnaan, warna khas Irlandia sareng aya parade ngalangkungan sadaya kota sareng kota di Amérika Serikat. Henteu kakantun dina hajatan Bir, inuman anu biasa di Amérika Kalér sapertos di nagara Éropa.

Natal

A santa claus

Santa Klaus

Liburan Natal dirayakeun di sapanjang dunya Kulon. Sareng Amérika Serikat moal janten pengecualian. Nyatana, pikeun urang Amérika éta liburan anu penting pisan. Pikeun aranjeunna, éta kaasup kajadian anu biasa di nagara séjén sapertos Tuangeun wengi Natal sareng tuang siang Natal, tapi ogé adat istiadat anu aneh sareng pribumi.

Diantara anu terakhir, hiasan luar biasa tina imahna kalayan lampu, tradisi ngantunkeun kaos kaki Santa Klaus pikeun anjeunna ninggalkeun kado na atanapi mistletoe adat o Mistletoe. Éta dumasarkeun kana éta, unggal-unggal pasangan aya handapeunana, aranjeunna kedah nyium sareng nyokot buah.

Lebaran, salah sahiji adat istiadat sareng tradisi anu lega di Amérika Serikat di dunya

Trik atanapi Ngubaran

Hiasan Lebaran

Lebaran sanés liburan Amérika. Sejarawan nempatkeun asal na di Samhain tina Kélt. Ritus pagan ieu memperingati akhir panén dina budaya kuno éta sareng lumangsung dina 31 Oktober.

Teu aya hubunganana sareng panén buah dina Lebaran ayeuna, sanaos teras dirayakeun dina dinten anu sami. Kanyataanna nyaéta, mangabad-abad, di daérah Amérika Kalér aranjeunna ngukir labu anu teras bercahya ku penampilan anu pikasieuneun, anu alit dandan salaku tukang sihir atanapi karakter misterius anu sanés sareng imah-imah didékor.

Tapi panginten tradisi anu paling khas nyaéta hiji anu nganggo trik atanapi ngarawat, Sareng barudak nganjang ka bumi di lingkunganna kanggo nyungkeun manisan. Upami henteu nampi aranjeunna, aranjeunna maénkeun banyolan sakedik ka pangeusina. Panasaran, tanpa leres-leres terang kunaon, perayaan asal Éropa anu ampir dipohokeun di Buana Tua, salamet di Amérika sareng ayeuna parantos uih deui ka bumi urang kalayan suksés pisan.

Spring Break sareng adat istiadat Amérika anu aya hubunganana sareng dunya mahasiswa

Liburan musim panas

Pantai Florida Salila Spring Break

Seueur adat istiadat sareng tradisi anu paling populér di Amérika Serikat hubunganana sareng dunya mahasiswa. Khususna, urang bakal nyarios ngeunaan dua diantarana.

Anu kahiji nyaéta liburan musim panas o liburan musim panas. Salami saminggu, dina usum éta, paguron luhur ditutup ngantepkeun mahasiswa gratis, anu biasana ngumbara ka daérah paling panas di nagara éta pikeun hirup dina sababaraha dinten anu gélo. Pasti anjeun parantos ningali seueur pilem anu ngabahas hal éta, tapi kami bakal nyaritakeun yén, salaku conto, basisir florida aranjeunna dieusian ku nonoman daék mikaresep pésta éta.

Pikeun bagian na, tradisi anu kadua nyaéta homecoming. Beda sareng anu sateuacanna, éta wilujeng sumping di universitas pikeun murid énggal. Dina balikan deui ieu kursus, henteu ngan ukur pusat pengajaran anu dihias, tapi ogé parades ngalangkungan kota sareng jinis acara anu sanés.

Poé Peringatan

Poé Peringatan

Ujang ka anu murag

Adat ieu ngagaduhan nada anu langkung solem anu bade kami ngajelaskeun ka anjeun. The peringatan Poé o Poé Peringatan Éta lumangsung dina Senén pamungkas dina bulan Méi sareng ngajénan prajurit Amérika anu kaleungitan nyawa dina salah sahiji perang di mana nagara éta diintervensi.

Asalna, éta diadegkeun pikeun nginget prajurit anu tiwas nalika Perang Sipil atanapi Perang Sipil Amérika. Tapi engké, upeti ieu disayogikeun ka sadaya urang Amérika Kalér anu ragrag dina konflik perang.

Poé April April

Madness Maret

NCAA Maret Madness

Tungtungna, urang bakal nyaritakeun ngeunaan dinten ieu anu urang tiasa ngabandingkeun sareng urang salametan tina Innocents Suci. Asalna ti saprak kahoyong padumuk kuno pikeun nyedek basa Inggris pikeun nunjukkeun dirina langkung pinter tibatan aranjeunna.

Kusabab kitu, upami anjeun di Amérika Serikat dina 1 April, ati-ati, anjeun moal janten korban guyonan. Panasaran, nagara Amérika Kalér sanés ngan ukur hiji anu ngagungkeun éta. Ogé lumangsung di Italia, Perancis, Jérman, Portugal atanapi Brasil. Bahkan dipendakan dina tradisi pulau urang Menorca.

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan anu utami adat istiadat sareng tradisi Amérika Serikat. Tapi bangsa Amérika Kalér gaduh seueur anu sanés. Salaku conto, anjeunna Poé Présidén, anu lumangsung dina Senén katilu dina bulan Fébruari sareng memperingati kalahiran George Washington. Atanapi, dina olah raga, éta NCAA Maret Madness, anu ngahijikeun tim basket universitas utama dina tahap akhir dituturkeun ku jutaan jalma.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*