Adat istiadat Koréa Kidul

 

Kanggo sababaraha waktos ayeuna, panginten dasawarsa ayeuna, Koréa Kidul éta dina peta dunya budaya populér. Kunaon Pikeun gaya musikna, anu kawéntar K-pop, sareng sareng sinétronna atanapi serial tipi anu biasa disebat doramas korea. Duanana parantos nguasaan dunya sareng ngagaduhan pameget satia dimana-mana.

Salami sateuacan komik sareng animasi Jepang ngajantenkeun urang ningali Jepang sareng budaya na, ayeuna nagara di Asia anu museurkeun perhatian urang nyaéta Koréa Kidul. Seueur jalma parantos ngamimitian diajar bahasa Korea, nuturkeun karir bintang pop atanapi ngonsumsi séri hiji-hiji deui sabab diproduksi ampir dina Fordismeu televisi pikeun monopoli pasar. Sareng suksés naon! Kituna, hayu urang tingali di dieu sababaraha Adat Koréa Kidul:

Adat istiadat Koréa Kidul

Di ujung kidul semenanjung Korea aranjeunna hirup ampir 51 juta urang anu parantos papisah sareng dulur-dulurna di belah kalér ti saprak Perang Koréa di taun 50an. Resmi aranjeunna masih perang, ngan ukur aya gencatan senjata, tapi kanyataan duanana nagara moal tiasa langkung tibalik sabab di belah kidul aranjeunna laut kapitalis sedengkeun di belah kalér aranjeunna komunis. Salah sahiji ti saeutik nagara komunis anu tinggal di dunya.

Pokokna anjeun kudu terang yén inti masarakat di dieu nyaéta kulawarga, éta pertikahan disusun rada umum masih, anu mangrupakeun masarakat macho jeung yén diantara barudak lalaki jalu sok ngungkulan bikangna. Ogé tingkat pendidikan penting pisan sareng sapertos di Jepang, basa Korea éta sorangan nandaan béda sosial kalayan hadé.

Tempat awéwé, sanaos parantos tumuh mangtaun-taun, henteu ngahontal tingkat anu sami ku naon waé. Leres pisan ampir satengahna damel tapi ngan 2% nempatan posisi kakuatan.

Kalayan nyarios éta, hayu urang tingali sababaraha Adat istiadat Korea anu urang kedah terang sateuacan ngumbara.

  • la ngadeuheusan Éta cara tradisional silih salam.
  • Nalika anjeun ngenalkeun diri, anjeun mimiti nyebut ngaran kulawarga, nyaéta ngaran kulawarga. Ogé biasa silih nelepon ku ngaran kulawarga sareng sanés namina, sapertos kajadian di Kulon 60 taun ka pengker. Sareng upami anjeun ngagaduhan gelar, pengacara, dokter atanapi naon waé, éta ogé biasana dilebetkeun.
  • Upami anjeun badé sasalaman dina salam, tong ngan ukur hiji leungeun. Leungeun anu gratis kedah diandelkeun ku anu sanés. Upami anjeun awéwé anjeun tiasa kabur sareng ngan ngalipet Sareng éta patut saloba nalika ngucapkeun salam sapertos nalika pamitan.
  • sapertos urang Jepang, urang Korea Aranjeunna hate ngan ukur nyarios henteu. Éta tangguh pikeun aranjeunna janten aranjeunna ngubaran sarébu kali sareng éta sababna parundingan atanapi diskusi tiasa lami. Aranjeunna nanaon tapi jalma langsung.
  • urang Korea aranjeunna henteu basa awak janten urang kedah ulah nganyatakeun pisan kana awak. Urang rangkulan, tepuk, keuna pisan sareng aranjeunna karaos rada bangor atanapi pikasieuneun. Penting pisan pikeun masihan aranjeunna rohangan pribadi anjeun.
  • Aranjeunna henteu nyungkeun hapunten upami anjeun nabrak aranjeunna di jalan janten teu raoseun, éta sanés pribadi, utamina di kota-kota ageung.
  • lamun ningali lalaki bade panangan atanapi budak awéwé sapertos kitu, sanés éta homo atanapi lesbi, éta biasa.
  • urang Korea nyaéta pikeun silih tukeur kado, malah artos. Upami anjeun cukup untung nampi anu émut pikeun dianggo kadua leungeun nyandakna sareng tong mukakeunana dugi ka jalma anu masihan ka anjeun daun. Éta henteu sopan pikeun ngalakukeunana dina ayana aranjeunna.
  • Upami anjeun badé masihan kado, tong milih kertas anu poék atanapi beureum, sabab éta henteu warna anu pikaresepeun. Milari warna anu hérang. Anjeun kedah nyangking kado khususna upami diulem ka bumi tapi upami ti sisi ieu dunya urang biasana nyangking anggur di dinya sipatna gaya manisan, coklat atanapi kembang. Teu aya alkohol, sanaos aranjeunna mabok éta masihan keram. Sareng leres, kado éta henteu matak mahal sabab sanésna anjeun bakal maksa kado anu sami nilaina.
  • anjeun kedah cabut sapatu anjeun nalika lebet ka bumi urang Koréa.
  • reureuh maksimum anu diijinkeun tanpa ditingali salaku hal anu goréng nyaéta satengah jam. Atoh, upami anjeun waktuna langkung saé
  • lamun anjeun tamu maka anjeun moal pernah ngabantosan diri pikeun tuangeun atanapi nginum. Host anjeun bakal ngalakukeun éta pikeun anjeun.

Ieu ngeunaan hubungan sosial. Janten turis normal anjeun moal ngalaman kaayaan anu biasa sapertos éta tapi upami anjeun diajar atanapi damel anjeun bakal ngalamun éta. Naon deui, anjeun hoyong ngalaman aranjeunna sabab ku cara éta anjeun tiasa bener-bener ngalaman kanyataan Korea.

Komo upami sakedap. Tapi kumaha upami Adat istiadat Korea nalika ngeunaan tuangeun sareng nginum? Hidangan mangrupikeun momen anu penting dina kahirupan Korea sareng tiasa ngawangun hubungan sosial.

  • emut linggih saatos jalma anu ngondang anjeun. Upami jalma éta keukeuh anjeun cicing di tempat, lakukeun, sanaos anjeun tiasa nolak sakedik kusabab sopan sabab pasti bakal janten korsi anu pangsaéna.
  • upami jalma éta langkung sepuh, hal anu leres anu kedah dilakukeun nyaéta ngalayanan diri heula.
  • sapertos di jepang, tong ngalayanan diri sorangan heula. Hal sopan anu kudu dilakukeun nyaéta ngalayanan batur heula. Upami anjeun awéwé, biasa awéwé pikeun ngalayanan lalaki tapi henteu silih (kumaha macho!)
  • Upami anjeun henteu hoyong nginum langkung seueur, tinggalkeun sababaraha inuman dina gelas sareng éta waé. Salawasna kosong, batur bakal ngeusianana.
  • Biasana pikeun sababaraha menit anu saé aranjeunna ngan saukur ngahaturanan diri kana tuang, tanpa nyarios. Éta henteu raoseun. Kadang-kadang paguneman dimimitian nalika sadayana parantos tuang sakedik.
  • tuangeun sareng inuman diliwatan sareng ditampi ku dua panangan.
  • Urang Korea kedah tetep dina bar nalika tuang parantos réngsé, sareng salaku tamu anu saé, anjeun henteu kedah nampik ideu na.
  • Urang Korea seueur inuman bir tapi kaunggulan par inuman nasional nyaéta soju, inuman bodas mirip vodka, sanaos langkung lemes, antara 18 sareng 25% alkohol.

Kami parantos terang naon anu kedah dilakukeun sareng naon anu henteu kedah dilakukeun dina pakumpulan sosial, tapi naon hal-hal terlarang pikeun adat Korea? Nya, éta nunjuk:

  • henteu nganggo sapatu di imah atanapi di candi.
  • euweuh nginum jeung dahar di tempat umum bari leumpang.
  • Anjeun teu kénging nempatkeun suku kana mébel, sanaos anjeun henteu gaduh sapatu.
  • Upami anjeun badé nyerat hal anjeun henteu kedah nganggo mangsi beureum sabab éta mangrupikeun simbol maot, janten upami anjeun nyerat nami batur di luhur na, aranjeunna ngarepkeun maot nyalira.
  • nomer opat mangrupikeun nomer anu teu tuah.

Ayeuna enya, nasib anjeun dina perjalanan anjeun ka Koréa Kidul!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)