Adat kuliner Perancis

Upami aya paribasa anu nyarios, dimana anjeun angkat ngalakukeun naon anu anjeun tingali, Naha urang ogé tiasa nyarios dimana anjeun angkat tuang anu anjeun tingali ...? Mang! Kuring sok nekadkeun yén pakansi ogé kedah janten pakansi gastronomi sareng upami anjeun badé Perancis, tah, langkung-langkung sabab gastronomi Perancis Éta mangrupikeun anu pangsaéna di dunya.

Naon adat kuliner Perancis? Naon anu anjeun tiasa tuang, dimana, iraha, ku cara naon? Hayu urang terang dinten ayeuna.

Perancis sareng tuangeunana

Saha waé anu terang éta Asakan Perancis anu saé sareng dina seueur kasus, disaring pisan. Éta mangrupikeun bagian tina pesona nagara sareng cap wisata na. Urang sadayana parantos ngalangkungan Paris sareng mentega sareng ham sandwich atanapi didahar macarons di sisi Seine. Atanapi hal anu mirip. Kuring parantos sering ngalangkungan sela-sela pasar swalayan ningali kaajaiban, kuring parantos raoseun ngeunah busa tina coklat sareng kuring parantos ngagaleuh kéju lemes anu indah ...

Memang leres yén salaku turis, upami anjeun tiasa sareng hoyong, anjeun tiasa tuang sadidinten sareng ngamangpaatkeun unggal waktos pikeun nyobaan hal anu béda-béda, tapi urang Perancis condong tuang kirang ti turis anu beraksi. Nyatana, sok aya omongan tilu hidangan dasar: sasarap, tuang siang sareng tuang kalayan sababaraha sandwich di antara. Dina tuangeun utama ayana daging, lauk sareng jangjangan penting.

Sabalikna nagara Éropa sanés sapertos Inggris atanapi Jérman, di dieu sarapan rada enteng. Teu aya sosis, endog, ham sareng seueur gajih ... Roti sareng kopi o roti bakar atanapi croissant sareng anjeun tiasa tuang siang. The sasarap anjeun tuang pisan, sateuacan angkat damel atanapi sakola. Teu aya anu nyéépkeun seueur waktos pikeun masak sarapan, éta sadayana ngeunaan nyieun inuman panas sareng ngadamel roti anu roti gancang.

Teras sumping jam tina dahar beurang, antepkeun anjeunna, sajam dina seueur padamelan, anu biasana dimimitian jam 12:30 siang. Janten, upami anjeun aya di jalan-jalan kota di waktos éta anjeun mimiti ningali langkung seueur jalmi, ngantri di toko-toko tuang takeaway atanapi linggih di méja di réstoran alit. Pasti di jaman séjén aya deui dedikasi nalika tuang siang tapi dinten ayeuna gancang-gancang global.

Dahar beurang biasana kalebet tilu kursus: starter, main course sareng salaku kursus katilu boh dessert atanapi kéju. Jelas hésé pikeun sumping dina waktos tuang kalayan ngan ukur sarapan sasarap sareng tuang siang anu, nalika anjeun teras-terasan damel saatosna, biasana ogé enteng. Janten Perancis tiasa digolongkeun kana a secukupnya, jajanan tengah sore dipirig ku kopi atanapi téh. Husus barudak, anu tiasa nampi ti 4 sonten.

Teras, antara snack tengah siang sareng tuangeun tuangeun, naha di bumi atanapi di bar di antara damel sareng bumi, éta lumangsung anu apéritif. Klasik tuangeun ramo kira-kira jam 7 soré. Pikeun kuring teu aya anu sapertos anu ngeunah tina potongan tiis, kalayan buah garing, sagala rupa kéju sareng anggur. Apéritif karesep kuring.

Sareng urang sumping ka dahar peuting, anjeun tuang, anu pikeun raos kuring rada mimiti sabab tiasa anteng antara 7:30 dugi ka 8 wengi, gumantung kana jadwal kulawarga. Éta mangrupikeun tuangeun anu paling penting sadinten, berorientasi kulawarga, santai, paguneman sareng sapatemon. Upami kulawarga ngagaduhan murangkalih alit, aranjeunna tiasa tuang sateuacan sareng saatos tuang kanggo jalma déwasa waé. Anggur moal tiasa bolos.

Restoran beroperasi jam sanés, tangtosna, tapi anjeun tiasa tuang siang ti tabuh 8, sanaos tuang siang di tengah wengi ogé tiasa sahenteuna di kota-kota gedé. Dina waktos tuang siang éta henteu sabab réstoran biasana caket antara tuang siang sareng tuang siang janten henteu janten ide anu saé pikeun ngarencanakeun tuang di luar saatos jam 2 siang.

Dina adat kuliner Perancis ieu aya detil: urang Perancis ngagaleuh bahan, sanés tuangeun; Aranjeunna masak seueur di bumi sareng bahan-bahan anu seger, ngarencanakeun menu na sareng nempatan terasrasakeun sareng kulawarga atanapi réréncangan. Teu aya anu mikir mésér naon-naon tina mesin sareng tuangeun éta di gigireunna, atanapi nyah apel di gigireun wastafel, atanapi tuang nangtung di konter dapur.

Pikirkeun teu langkung ti éta diitung éta Sakumna nagara aya sakitar 32 rébu toko roti sareng sakitar 10 juta baguette dijual unggal taun... Urang Perancis resep pisan roti sareng nalika digabungkeun sareng bahan saderhana sanés, sapertos kéju sareng anggur, aranjeunna ngagaduhan piring anu henteu hilap.

Kami nyarios sateuacan daging éta beurat na sareng kumaha éta dina piring sapertos anu kawéntar Boeuf Bourguignon, suku domba sareng gaya babi Toulouse. Daging anu sanés mangrupikeun hayam sareng bebek, aya dina piring anu terkenal sapertos Hayam Dijon, direbus ku anggur, atanapi anu bebek sareng jeruk, kalkun sareng kenari atanapi soang direbus anu klasik Natal.

Dina hal lauk, hayu urang émut yén Perancis ngagaduhan rébuan kilométer garis pantai laut, janten ngagaduhan industri perikanan penting di Atlantik sareng Laut Tengah. Janten aya salmon (salmon en papillote, tuna (Provencal gruna tuna), lauk hiu pedang à la Nicoise atanapi piring anu diasakan sareng udang, kerang, kerang sareng biarawan. Aya ogé hurang sareng kerang.

Panon éta Perancis ogé lahan kopi sareng kopi kacang… Jalma-jalma lokal resep ka cafe sareng linggih di luar sareng ningali dunya ngaliwat. Nyorangan atanapi ngiringan, maca koran atanapi ngan saukur niténan datangna sareng jalanna jalma-jalma mangrupikeun kabiasaan anu lami mangabad-abad.

Kaleresan aya anu henteu ragu yén Perancis nganggap masak sareng tuang dua karep sahingga, upami anjeun ngalih-ngalih nagara, anjeun bakal mendakan asakan régional anu saé sareng seueur daérah anu UNESCO parantos nyatakeun gastronomies na Warisan Budaya Intangible of Humanity.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)