Adat Piura

Yunza di Piura

Piura mangrupikeun tujuan anu paling dipikaresep di Péru, perenahna di beulah kalér sanés nagara anu aya kaitannana sareng basisir, ieu sacara praktis mangrupikeun daya tarik pangageungna anu dipiboga ku payuneun panon turis. Sanaos kitu, hayu urang tong hilap yén aya jinis detil sanés anu pantes diapresiasi dina hal ieu, sapertos adat istiadat anu lumangsung dina kahirupan sapopoe Piurans, anu bakal kami jaga pikeun kasempetan ieu.

Hayu urang mimitian ku ningali jelema bodo, éta tari has propinsi Morropón di Piura, anu dina gilirannana mendakan pangaruh tipe Gipsi anu hébat, kusabab éta pituin jaman kolonial sareng pisah biasana ngagunakeun cajon sareng gitar salaku alat anu masihan wirahma.

Sedengkeun pikeun perayaan, hal anu paling penting dina subjek nyaéta Turunan Raja, anu dirayakeun ti 6 Januari di kacamatan Catacaos, dimana di tengah-tengah sadaya warna kadatangan Magi sateuacan orok Yesus dipentaskeun.

Diantara jenis perayaan anu sanés, hayu urang tingali dina tanggal 20 Pébruari Pesta Yunces di teluk San Pedro, dimana lomba ngahibur diayakeun antara sisi héjo sareng beureum, sajaba ti ngambang sareng acara perayaan anu sanés.

Éta ogé pantes disebatkeun kasus éta carob, apéritif anu lezat didamel tina buah tangkal carob. Di Piura éta ogé dianggap salaku ramuan pikeun manjangkeun umur.

foto: Agén Sechurana

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)