Albarracín, kota anu paling indah di Spanyol

Gambar | Pixel

Propinsi Teruel mangrupikeun salah sahiji daérah anu ngawangun Spanyol dikosongkeun. Tempat anu teu dikenal pikeun pariwisata anu tetep ngagaduhan permata asli anu pantes dipikanyaho. Di dieu kami mendakan salah sahiji conto seni Mudejar anu pangsaéna di dunya, anu parantos dikenalkeun ku UNESCO salaku Situs Warisan Dunya. Éta ogé buaian dinosaurus sabab di propinsi sapuluh spésiés réptil prasejarah ieu parantos kapendak dina sababaraha taun terakhir sareng saolah-olah éta henteu cekap, di Teruel mangrupikeun Spanyol Tuscany, khususna di daérah Matarraña.

Salah sahiji khasanah na anu paling dijaga nyaéta Albarracín, kota abad pertengahan anu aya di Pagunungan Universal anu dianggap kota anu paling indah di Spanyol. Anjeun hoyong terang kunaon? Terus maca!

Dimana Albarracín?

Albarracín ayana di isthmus sareng semenanjung anu ngawangun Walungan Guadalaviar. Éta dikurilingan ku gash jero anu bertindak salaku moat pertahanan, dilengkepan ku sabuk panginteunan tembok anu puncakna di kastil Andador. Lokasina, dina ketinggian 1182 méter, sareng iklim na nawiskeun sababaraha kagiatan anu fokus khususna pikeun kagiatan outdoor sapertos bersepeda gunung atanapi hiking. Salaku tambahan, di sakuliling aya sajumlah ageung lukisan guha ngan sababaraha menit ti jalan utama.

Kumaha carana nepi ka Albarracín?

Kota Aragonis ieu ayana ngan 35 kilométer ti Teruel, ngan satengah jam ti ibukota. Sanaos aya kamungkinan angkat ku beus, mobil mangrupikeun jalan anu pangsaéna pikeun ngajajah kota sareng sabudereunana kalayan bébas.

Asal muasal Albarracín

Tina asal-usulna Albarracín parantos ditandaan ku tempatna, poténsialna salaku tempat pertahanan anu pasti. Lahirna salaku kampung leutik di sakitar garéja pra-Romanesque Santa María. Kira-kira taun 965 Maséhi pager pertahanan anu munggaran dikembangkeun nalika penjajahan Muslim, anu kalebet garéja Santa María sareng Alcázar.

Naon anu kedah ditingali di Albarracín?

Gambar | Pixel

Munara Alcazar sareng Andador

Ayeuna, benteng anu aya di hiji tungtung kota anu nyanghareup ka Walungan Guadalaviar, ngan ukur sésa-sésa ruang bawah tanah témbok sareng menara tetep. Di lantai luhur mangrupikeun tempat tinggal utami di sakuriling teras, di handapeunana aya wadah cai gede.

Menara Andador, anu dina awalna mangrupikeun menara albarrana, ogé aya ti tungtung abad ka-XNUMX sareng kalebet kana bénténg anu dibénténg dina awal abad ka-XNUMX, nalika kota janten ibukota taifa anu dipimpin ku Banu Razin. Asal Berber. Menara Bodas anu aya di gigireun Garéja Santa María aya ti abad ka-XNUMX. Kalayan sistem pertahanan kota réngsé.

Pentingna pertahanan na leungit dina abad ka-XNUMX, nalika Felipe V ngaleungitkeun bahan bakar Aragon sareng maréntahkeun ngabongkar benteng, sanaos sanés témbok sareng menara utami, sapertos menara Andador atanapi Doña Blanca.

Dina dasawarsa terakhir abad ka-2000, karya rehabilitasi dilaksanakeun pikeun ngahanca témbok kulon sareng kidul sareng dugi ka taun XNUMX komplek ieu dinyatakeun Aset Minat Budaya.

Jalan-jalan di Albarracín

Gambar | Pixel

Tapi pesona Albarracín luhur sadayana dina tata ruang na diluyukeun kana topografi sesah rupa bumi, kalayan tangga sareng jalan. Unggal juru, unggal imah janten objek kagumanana pikeun panto sareng sambelna, jandéla na leutik sareng langsir renda, balkon teras-terasan dina beusi tempa beunghar sareng kai ukiran ... Monumen utama Albarracín nyaéta kota éta sorangan, kalayan sagala populér rasa sareng aristokrat, mangrupikeun réfléksi sajarah na sareng karya saé masarakatna.

Nanging, diantara agam-agam megah sareng arsitéktur populér urang tiasa nyorot: imah Julianeta, bumi di jalan Azagra, alun-alun Komunitas sareng Walikota Plaza anu alit sareng ngagugah.

Ayeuna, gedong sapertos Garéja Santa Maria, Katedral, Istana Episkopal pantes disebatkeun khusus.

Katedral Él Salvador

Gambar | Yayasan Santa María de Albarracín

Katedral Él Salvador diwangun antara 1572 sareng 1600, dina kuil sateuacanna dina gaya Romanesque sareng Mudejar.  Kami nyanghareupan pangwangunan Renaissance kalayan tunggal nave ditutupan kolong ribbed polychrome tina tradisi kasép Gothic. Éta ngagaduhan chapel antara buttresses sareng paduan suara di suku.

Éta dirojong ku pilasters baroque sareng cornice, anu mangrupikeun bagian tina hiasan ulang anu didamel awal abad ka-XNUMX di katedral ieu, ngarobih tampilan Gothic na janten Baroque. Dina abad ka-XNUMX, pedalamanana dicét kulawu sareng ku ayana rehabilitasi candi anu salajengna dina awal abad ka-XNUMX, lukisan ieu parantos dihapus kanggo ngahanca témbok kana warna aslina abad ka-XNUMX.

Katedral Él Salvador ngagaduhan juru jalan anu anjeun tiasa ngalangkungan Istana Episkopal anu aya di gigireunana. Ayeuna gedong ieu ngagaduhan Museum Diocesan, anu ngagaduhan kumpulan permadani sareng tukang emas anu penting.

Palacio Episkopal

Museum Diocesan Albarracín perenahna di lantai luhur Istana Episcopal, gedong abad ka-XNUMX. Éta tiasa didatangan dina tur anu diayakeun ku Santa María de Albarracín Foundation, disauran Spasi sareng Harta Karun Albarracín, saha jalma anu ngatur musium.

Dina koleksi anu lega na urang tiasa nyorot potongan tukang emas tina harta katedral sareng permadani Flemish anu didamel di bengkel Geubels di Brussel, anu ngagambarkeun carita Gidéon.

Nanging, anjeun ogé tiasa nganjang ka kamar karaton sapertos kamar Mayordomia, kamar resmi uskup sareng kamar pribadina dimana kantorna, dihias ku lukisan témbok ti abad ka-XNUMX, kedah disorot. Ruangan anu sanés nunjukkeun alat musik anu mana perayaan katedral dipirig, buku padalisan, méja Gothic sareng sababaraha jati.

Garéja Santa Maria

Tempatna di beulahan kota, dina naon anu janten inti populasi. Kuil aslina mangrupikeun garéja Visigothic anu mangrupikeun bagian tina sistem pertahanan kota, nyaéta nyaéta témbok, tapi seuneu anu kajantenan dina abad ka-XNUMX nyababkeun karusakan serius, janten garéja abad ka-XNUMX ayeuna kalayan hijian tunggal ditutupan kolong ribbed sumping ngagentoskeunana. Dina abad ka-XNUMX garéja Santa María mangrupikeun garéja biara Dominika, anu ayeuna parantos ngaleungit.

Jaba na aya dina gaya Mudejar, anu henteu diapresiasi di pedalamanna dimana hiasan anu ageung tina relief plester anu gareja sareng komunitas Albarracín nawiskeun menonjol. Éta ngagaduhan seueur hal-hal anu penting pisan, sanaos anu paling penting nyaéta tina altar utama ti abad ka-XNUMX.

Gambar | Pixel

Rute ka Tembok Albarracín

Kunjungan ka Albarracín henteu lengkep tanpa terang témbok anu ngurilingan na anu mangrupikeun bagian tina komplek sajarah-monumental kotamadya. Aya tilu cara pikeun dugi ka dinya: ku jalan Chorro, ku naék ka Torres ti garéja Santiago sareng portal Molina. Salami wisata anjeun kedah naék sababaraha lamping anu saé, janten disarankeun nganggo sapatu anu raoseun sareng cai.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)