Plaza Walikota Salamanca

Plaza Walikota Salamanca

Candak perjalanan ka Salamanca nyaéta nganjang ka kota anu éndah kalayan kota lami anu dijaga pisan. Salah sahiji tempat anu paling narik perhatian urang di kota ieu henteu diragukeun deui Walikota Plaza Salamanca, pusat otentik kahirupan sosial na mangtaun-taun. Éta alun-alun lami, diwangun dina abad ka-XNUMX dina gaya barok anu kaget kalayan harmoni anu hébat.

ieu plaza gaduh sajarah anu saé sareng urang ogé nyanghareupan karya seni otentik anu ngareuwaskeun sabab gayana mirip pisan sareng Madrid. Urang bakal ningali kumaha alun-alun anu saé ieu muncul, anu dinten ieu mangrupikeun simbol Salamanca sareng naon anu urang tiasa terang perkawis éta sateuacan ngadatangan éta.

Riwayat Walikota Plaza

Plaza Walikota Salamanca

Di lokasi dimana ayana Walikota Plaza ieu kalayan arsitékturna parantos aya alun-alun lami anu langkung ageung ngalegaan, Manjang wewengkon pasar sareng seueur deui. Ieu mangrupikeun pusat kota, tempat dimana pasar, acara sareng perayaan kajantenan, janten pusat saraf na. Disebutkeun yén ieu mangrupikeun alun-alun pangageungna di Christendom. Parantos dina abad ka dalapan belas ideu timbul yén alun-alun kedah dipasihan ayana langkung ageung, sapertos anu dilakukeun di kota-kota sanés, janten arsiték Alberto de Churriguera padamelan ngawangun alun-alun. Nalika arsiték Baroque anu terkenal ieu pupus, Andrés García de Quiñones bérés karyana.

Alun-alun ieu ngagaduhan sababaraha sisi anu disebat paviliun. Anu mimiti diwangun nyaéta paviliun Royal, anu di kénca nalika nyanghareup ka jauh tina jam. Teras, anu payuneun balé kota anu disebat paviliun San Martín didamel. Karya-karyana dina waktos ayeuna lumpuh salami lima belas taun kusabab masalah sareng pangeusi sareng pamilik bumi sareng usaha anu kapangaruhan ku padamelan éta, anu tungtungna direngsekeun. Tungtungna, paviliun tina Consistorial didamel, anu tempatna aula kota sareng Petrineros, anu di belah katuhu, ayana.

Tétéla alun-alun ieu ningkatkeun desain anu di Madrid, sabab éta dianggo batu franca ti Villamayor kalayan nada emas anu khas anu masihan harmoni visual, tapi ogé kusabab éta sacara lengkep ditutup sareng anu di Madrid henteu aya dina waktos éta. Sanaos dinten ayeuna urang ningali na daérah tengah dina trotoar abu henteu salawasna sapertos kieu. Trotoar akhir ieu diteundeun dina lima puluhan tapi dugi ka dinya aya taman tengah anu tatangkalan, bangku sareng tihang di tengahna, sareng jalan anu bunderan di sakuriling na.

Panasaran ku Walikota Plaza Salamanca

Plaza Walikota Salamanca

Sanaos urang tiasa mikir yén alun-alun ieu ngagaduhan rencana kuadratil teratur, kaleresan teu aya paviliun anu ukuranana sami sareng anu sanés, tah éta henteu teratur, sanaos sadayana aya sakitar dalapan puluh méter. Alun-alunna ngagaduhan 88 lengkungan semicircular, sosok anu urang tiasa mendakan ditulis handapeun salah sahiji lengkungan di paviliun San Martín. Salaku tambahan, aya 477 balkon kabuka di alun-alun.

Urang tiasa ningali éta lengkungan alun-alun silih ganti medallion di mana urang tiasa ningali karakter anu terkenal, sababaraha anu tiasa dikenal sapertos bust of Cervantes. Sanaos henteu mungkin pikeun ngalaksanakeun ideu awal, ieu mangrupikeun nempatkeun busts raja-raja di paviliun Royal, di paviliun San Martín para prajurit sareng parebut sareng dina dua anu sanés tokoh-tokoh kasenian, iman sareng hurup-hurupna. Kumaha waé ogé, pikaresepeun pikeun tiasa ningali beulahan anu ngawangun alun-alun sareng mikawanoh karakter anu terkenal.

Panasaran anu sanés nyarioskeun ka urang éta aya torowongan jasa anu ngalir ngaliwatan alun-alun pikeun ningkatkeun komunikasi antar enggon. Ayeuna aranjeunna dicolok tapi dina sababaraha jasa di bagian handap anjeun tiasa ningali lengkungan lami. Di sisi anu sanésna, di daérah balai kota aya jandéla anu sok ditutup. Éta anu di tukangeunana teu aya kamar, sabab didamel supados henteu pegat sareng harmoni pangwangunan.

Naon anu kedah dilakukeun di Walikota Plaza

Plaza Walikota Salamanca

Alun-alun ieu mangrupikeun tempat anu réa turis ayeuna, janten urang tiasa mendakan di jerona sajumlah bar anu tiasa didamel camilan bari ngagumkeun diménsi kuadrat. Di daérah arcade kami ogé mendakan sababaraha toko anu ngagaduhan produk anu khas, janten anjeun henteu kedah sono detilna sabab urang tiasa mendakan nikmat anu otentik. Di sisi anu sanésna, urang henteu kedah sono kana Café Novelty, anu pangkolotna, dibuka taun 1905. Kafé ieu parantos mangrupikeun tempat bersejarah kalayan hiasan Art Nouveau anu indah anu ngangkut urang deui dina waktosna sareng di mana urang tiasa ngagaduhan sadayana tina sarapan anu raos dugi ka és krim anu lezat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*