Naon lebak anu paling penting di dunya?

Magrib di Rift Valley

Abdi bogoh lebak. Éta mangrupikeun tontonan alam anu otentik dimana anjeun tiasa akur lengkep sareng lingkungan: ngupingkeun sora tempat, ngambekan hawa anu bersih sareng murni, sareng bari nganggo kaméra anjeun anjeun néwak juru-juru anu paling khusus, jalma anu ngajantenkeun anjeun ngageter ku émosi.

Kusabab aya seueur sareng hanjakalna urang ngan ukur gaduh hiji kahirupan pikeun nganjang ka sadayana, abdi badé ngawartosan anjeun anu mangrupakeun lebak pangpentingna di dunya

Lebak Incles

Lebak Incles

Urang bakal ngamimitian wisata ku ngadatangan anu pangdeukeutna ka urang, di Andorra. Lebak Incles, bertentangan sareng anu sigana, ngabagéakeun saha waé anu hoyong naék gunungna atanapi mandi di cai na. Pikeun aksés ka ditu teu perlu gaduh persiapan fisik anu saé, Janten tempat anu sampurna ogé pikeun murangkalih anu sigana mendakan marmot atanapi chamois.

Lembah Loire

Kastil Lebak Loire

Lokasina di Perancis, éta dingaranan walungan anu ngamandian tebing sadaya daérah: Loire. Aranjeunna mangrupikeun lahan anu berkah, sabab éta mangrupikeun daérah anu ngembang anggur. Di bagéan dunya ieu anjeun tiasa ningali kelompok istana Perancis, sapertos Saint-Brisson atanapi Clos-Lucé, sadayana diwangun nalika jaman Renaisans Perancis.

Lebak Porsmork

Geyser di Islandia

Upami anjeun ngimpi nganjang sareng tiasa mandi di bumi ... maka anjeun moal sono ka Porsmork Valley, di Islandia. Tangtosna, ati-ati sabab ngagaduhan taneuh anu taringgul pisan. Tapi bentangna spektakuler, janten pantes pisan.

Lebak Rift hébat  Gajah di Lembah Rift

Di Afrika kami mendakan Great Rift Valley, anu ngagaduhan perpanjangan 4830 kilométer. Éta mindahkeun wilayah sababaraha nagara, ti Djibouti ka Mozambik. Éta tempat anu anjeun tiasa angkat tingali lima sato Afrika pangageungna: singa, macan tutul, gajah, badak sareng kebo. Sareng sanés ngan ukur éta, tapi éta ogé janten habitat karuhun urang. Nyatana, fosil hominin munggaran dipendakan di dieu.

Lebak Raja

Lebak Raja

Kami teraskeun di Afrika, waktos ieu di Lebak Raja-Raja. Sabalikna mangrupikeun nekropolis anu dumuk caket Luxor. Di dieu firaun dinasti ka-1922, ka-1979 sareng ka-XNUMX sakali istirahat. Ieu tempat Howard Carter mendakan makam Tutankhamun di XNUMX, sareng sababaraha dekade ka hareup, di XNUMX, éta dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya.

tugu Valley

tugu Valley

Ayeuna, urang angkat pesawat sareng angkat ka wates kidul Utah sareng Arizona, di Amérika Serikat Amérika. Di tempat ieu, sanés pepelakan anu protagonis, ogé sato henteu, tapi karya alam. Sababaraha patung batu dirancang ku angin, anu mimiti niup jutaan taun ka pengker sareng anu dugi ka ayeuna teras-terasan ngarobih padamelanana. Pasti nalika anjeun angkat, éta bakal wawuh pisan pikeun anjeun tina ningali éta dina pilem barat.

Lebak Yosemite

Taman Yosemite

Éta mangrupikeun salah sahiji tempat paling éndah anu anjeun tiasa mendakan di Amérika Serikat. Lembah Yosemite mangrupikeun lebak glasial California dikurilingan leuweung sareng gunung, anu ku anjeun ditutupan bodas unggal usum salju. Éta ogé dianggap Situs Warisan Dunya, ti saprak 1984, sabab upami saatos jalan di California anjeun hoyong anu langkung tenang ... Kuring yakin éta moal hésé pikeun anjeun pegatkeun sambungan di tempat anu megah ieu.

Lebak pati

Lebak Pupusna

Kami teraskeun di California, ngadatangan hiji lebak anu panjangna sakitar 225 kilométer sareng lébar 8 dugi 24 kilométer. Éta henteu cocog pikeun jalma anu henteu sabar teuing sareng hawa, sabab raksa tiasa gampang ngaleuwihan 45ºC. Nyatana, salami abad ka tukang suhu anu henteu pikaresepeun tina 56ºC didaptarkeun, khususna dina 7 Juli 10. Janten upami anjeun wani balik, tong hilap mawa cai, sunscreen sareng topi.

Lebak Waipi'o

Lebak Waipio

Tapi upami anjeun langkung resep angkat ka juru sareng iklim anu langkung haneut, maka hayu urang ka Hawaii. Lebak Waipi'o (sakapeung ogé dieja Waipio) ayana di kabupatén Hamakua, di Pulo Nusantara anu ageung. Ditutupan ku alam ilaharna tropis sareng dimandian ku cai jernih anu ngajak ngojay. Tapi tong hilap payung, kumargi hujan sering pisan di daérah ieu.

Lebak Danum

Lebak Danum

Upami anjeun pencinta alam sareng hoyong ningali leuweung dimana manusa henteu kéngingkeun seueur tandana, waktosna nuju ka arah Kalimantan, dimana urang bakal ngeureunkeun perjalanan urang. Lebak anu mengesankan ieu perenahna 83km belah kidul-kulon Lahad Datu. Di cagar leuweung anu ngalangkungan lega 440km2 hirup langkung ti 250 spésiés manuk béda, panthers awan anu indah, macaques sareng orang utan, Diantara seueur sato anu sanés, anjeun tiasa kontak sareng alam sapertos anu teu kantos sateuacan.

Naha anjeun resep wisata éta?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Monica cenahna

    Abdi sono ka anjeun Tafí ti lebak di Argentina, di propinsi tucumán. Éta lebak kadua pangageungna di dunya, éta bakal janten anu panggedéna upami aranjeunna ngaluarkeun pelao anu ampir di tengah lebak. Éta ogé salah sahiji tempat wisata utama di propinsi ieu!

bool (leres)