Arguineguin

Arguineguín mangrupikeun kampung perikanan anu saé ayana di belah kidul-kulon Pulo Gran Canaria. Éta ogé kota anu paling penting dina kotamadya wisata Mogan, Kalayan pantai anu spektakuler sareng reputasi pikeun ngagaduhan surup pangalusna ti sakumna Pulo Jawa.

Maka, kunjungan ka Arguineguín bakal ngamungkinkeun anjeun mendakan bentang laut anu luar biasa sareng, di caketna, ogé pagunungan; Ngarasakeun asakan anu lezat sareng ngémutan pintonan anu spektakuler sabab, dina dinten anu jelas, anjeun tiasa ningali Tenerife sareng na diangkat Gunung Teide. Sababaraha tugu leutik ngalengkepan tawaran anu Arguineguín pikeun anjeun. Upami anjeun hoyong terang kampung Canaria anu saé ieu, kami ngajak anjeun nuturkeun kami.

Naon anu kedah ditingali sareng naon anu kedah dilakukeun di Arguineguín

Dipercaya yén populasi parantos aya di jaman prasejarah kumargi toponimna parantos aya dina 'Le Canarien', babad penaklukan tanggal mimiti abad ka-XNUMX. Kalayan kecap séjén, éta parantos mangrupikeun tempat anu dicicingan ku masarakat asli pulau. Seueur conto anu tetep tina ieu.

Tugu

Justru kotamadya Mogán gaduh sagala rupa situs arkéologis tina waktos éta. Anu pangpentingna, dinyatakeun Barang Minat Budaya Éta nyaéta jalma-jalma di Lomo de los Gatos, Cañada de Mar, Castilletes de Tabaibales, Cogolla de Veneguera sareng Lomo de las Carmellitas.

Di sisi anu sanésna, di kota Mogán anjeun gaduh anu saé garéja san antonio, diwangun dina abad ka-XNUMX, sareng ogé anu Pabrik Kaduruk, anu panasaran aya dina kaayaan sampurna. Mangrupa pabrik tipung lami anu memang diduruk dina abad ka-XNUMX ku tatangga. Tapi dinten ayeuna disimpen deui sareng anjeun tiasa nganjang deui. Salaku tambahan, éta dikurilingan ku kebon kaktus anu dihias ku objék khas daérah. Dicarioskeun janten kincir angin langkung ageung tina sabaraha aya di Gran Canaria.

The Inagua Reserve

Cagar Alam Inagua

Sarua, éta pantes didatangan teh imah bodas di kota Veneguera, ngagoler dina lamping anu Taman Alam Nublo, sareng purbakala tungku pitch di Inagua Alam Reserve, numana produk ieu parantos diala tina pines Canaria dina abad ka-XNUMX.

Pantai Arguineguín

Duanana Arguineguín sareng kota-kota tatangga nawiskeun pantai anu saé sareng pandangan anu spektakuler. Sanaos sadayana megah, kami mamatahan anjeun angkat khususna ka dua. Anu kahiji nyaéta Pantai Las Marañuelas, Kalayan matahari terbenam anu éndah. Sareng anu kadua tina The Lajilla, kolam renang alami sareng cai laut dimana anjeun tiasa mandi santai.

Marengan aranjeunna, anjeun gaduh anu Amadores, anu dugi ti kampung wisata ti Puerto Rico ngaliwatan jalan anu saé; éta tina kaurus, langkung caket sareng liar; éta tina Patalavaca; éta tina amphi laut atanapi ampir parawan tina The Friars y Ngalindur, anu anjeun ngan ukur tiasa aksés ku jalan anu henteu diaspal.

Dermaga

Lamun anjeun salah sahiji jalma anu resep soaking up kahirupan sapopoe ti tempat anu anjeun kunjungi, kami nyarankeun ka anjeun jalan-jalan di sapanjang darmaga Arguineguín. Di dinya anjeun bakal mendakan sadaya gerakan palabuan mancing anu khas sareng anjeun ogé tiasa nikmati bar sareng réstoran.

Pantai Amadores

Pantai Amadores

Wisata sareng hiking di sakitar Arguineguín

Upami kota Canaria éndah, sakurilingna henteu kirang ogé, sareng sababaraha taman alam. Kami parantos ngawartosan anjeun Awan jeung Cagar Alam Inagua. Tapi anjeun ogé tiasa mendakan bentang anu dilindungi tina Gempungan, taman alam tina Pilancones y Tamadaba atanapi cadangan tina Mart y Guigui.

Di tempat anu saé ieu anjeun ngagaduhan tempat anu spektakuler sapertos tugu alam Roque Nublo, formasi batu anu khas anu naék dalapan puluh méter ti dasar gunung éta. Sareng kitu, Tugu alam Taurus, daérah anu ditangtayungan khusus pikeun kaistiméwaan sareng kabeungharan ornithologis na. Tapi langkung panasaran bakal datangna ka kolosal Bendungan Soria, kalayan jangkungna saratus dua puluh méter na anu dikurilingan ku kebon palem. Sakumaha berkesan nyaéta karya manusa ieu salaku jalan anu naék ka dinya: jalan anu ngagulung dikurilingan ku bentang anu saé.

Pasar loak

Kegiatan sanés anu anjeun teu tiasa sono di kota Canaria nyaéta na Pasar Salasa. Anjeun bakal ngalangkungan garis kios anu kabanjiran ku buah-buahan, kéju sareng sayuran ti daérah éta sareng anu nyata pikeun rasa. Upami anjeun resep sapertos tempat ieu, anjeun ngagaduhan pasar séjén di Mogán dina Jumaah.

Naon anu kedah didahar di Arguineguín

Gastronomi kanaria sacara umum sareng Arguineguín khususna didasarkeun kana bahan baku sasari ti laut, tapi ogé pikeun produk ti kebon caket. Di réstoran di palabuhan anjeun ngagaduhan nikmat lauk seger ari anu asak dina hawu atanapi dina hawu. Sareng anjeun ogé tiasa nyobian limpets kesang ku mojo héjo atawa lauk terong.

Baju lami

Kasserol baju lawas

Di sisi séjén, Kentang runtuh sareng mojo mangrupikeun klasik sapanjang nusantara Canary, persiapan daging embe Aranjeunna nikmat sareng kaldu lauk alus pisan. Tapi anjeun ogé tiasa nyobian baju kolot, rebus didamel sésa tapi indah. Sanaos pas sareng sadayana, biasana ngagaduhan daging atanapi lauk, kacang-kacangan, kentang, cabé beureum, bawang, daun salam, bawang bodas sareng timah.

Atanapi anjeun tiasa mesen sancocho, anu didamel ku lauk asin, biasana corvina atanapi cherne, kentang, ubi jalar sareng mojo. Biasana dibarengan ku gofio pella, tipung diulaman ku kaldu lauk nyalira.

Sedengkeun pikeun panganan cuci mulut, anu pangsaéna nyaéta bubuahan daérah. Salaku conto, pepaya sareng jeruk, pelem atanapi apel kastard.

Nalika éta hadé pikeun didatangan Arguineguín

Kota Canaria ngagaduhan hawa haneut kalayan usum tiris anu hampang sareng usum panas anu teu aya kaleuleuwihan. Dina suhu anu sateuacana, suhu rata-rata sakitar salapan belas darajat Celsius, sedengkeun di tukang aya XNUMX jam.

Bendungan Soria

Bendungan Soria

Kituna, anjeun tiasa angkat ka Arguineguín iraha waé dina sataun. Tapi kami nyarankeun yén anjeun ngalakukeun antara April sareng Nopémber sahingga anjeun tiasa ngararasakeun pantai sareng naon waé anu ditawarkeun ku iklim Canaria anu saé. Salaku tambahan, dina Juli ngagungkeun perayaan santo pangawal na, anu Kami Lady of Carmen.

Kumaha carana nepi ka Arguineguín

Bandara Gran Canaria Tempatna dua puluh lima kilométer kiduleun Las Palmas sareng sakitar tilu puluh opat ti Arguineguín. Pikeun dugi ka lokasi terakhir ieu anjeun ngagaduhan jalur beus. Tapi, upami anjeun langkung resep nyéwa kendaraan, anjeun resep terang yén jalan anu paling gancang nyaéta jalan raya GC-1, ti mana anjeun kedah nyimpang GC-500.

Kasimpulanana, aya seueur anu ditawarkeun ku Arguineguín ka anjeun. Diantara hal-hal séjén, pantai anu indah, bentang anu subur, asakan lezat, iklim anu megah sareng ngabagéakeun kualitas masarakatna. Naha anjeun henteu resep nganjang ka kampung Canaria ieu?

 

 

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*