Argoitia

Argoitia mangrupikeun kota anu teu aya. Anjeun bakal kaget yén dina blog perjalanan urang nyarioskeun hiji kota fiksi. Tapi kanyataanna éta ngagaduhan ayana fisik, sanaos sanés nganggo nami éta, tapi sareng anu sanés.

Hayu urang lirénkeun rodeos. Argoitia éta mangrupikeun setting pilem anu kawéntar 'Dalapan ngaran kulawarga Basque', salah sahiji anu tersukses di bioskop Spanyol dina taun-taun ayeuna. Sareng, sanaos namina fiktif, éta ngagaduhan kanyataan fisik: salah sahiji anu ngawangun sababaraha adegan pilem. Aranjeunna kota-kota di Euskadi Como Zarautz o Getaria komo Navarrese resep Leiza. Pondokna, kami ngajukeun wisata anu matak di kota-kota anu saé tempat pilem di luhur disetél.

Masarakat anu masihan ayana fisik pikeun Argoitia anu diciptakeun

Seueur kota ieu mangrupikeun kota anu paling indah sareng asli di dunya padesaan Basque. Sareng bagian ti sadayana nyumbang pikeun nyiptakeun fiksi Argoitia, kota dimana aranjeunna ngagaduhan pasamoan sareng kaayaan teu satuju. Amaya sareng Rafa.

Getaria

Kota Gipuzkoan nyayogikeun darmaga tempat bapa Amaya moors parahu na. Éta mangrupikeun tempat anu oténtik simbolis saprak kapal paus. Tradisi pelaut mangrupikeun ciri khas idéntitas sareng kareueus kota anu saé ieu. Sanés kanggo nanaon, anjeunna lahir di dinya Juan Sebastian Elcano.

Upami anjeun sumping ka Guetaria, pastikeun anjeun jalan-jalan ngalangkungan kota lami na anu megah, dimana éta garéja gothic San Salvador, anu mangrupakeun Tugu Nasional. Sareng ogé imah anu gaya artistik anu sami sareng anu di Jalan San Roque atanapi dihias ku warna-warni caang sareng balkon kai.

Pandangan Guetaria

Getaria

Di sisi anu sanésna, urang nyarankeun anjeun angkat ka mercusuar Gunung San Antón, anu katelah "Beurit Getaria", ti mana anjeun ngagaduhan pandangan anu hadé ti basisir Cantabrian. Sareng, upami anjeun resep pantun, kunjung ka Musium Cristóbal Balenciaga. Ogé, ulah ninggalkeun kota tanpa nyobian anu lezat txacolí.

Zumaya

Seueur pamandangan jalanan tina 'Dalapan ngaran kulawarga Basque' anu ngagaduhan kota ieu salaku setting na. Éta tiasa dikenal, contona, dina adegan Kawinan tina protagonis. Kuil tempat bakal diayakeunana nyaéta padepokan San Telmo, ayana di gigireun sababaraha gawir anu mengesankan anu ngabentuk Pantai Itzurun.

Tina ieu anjeun tiasa ningali nunggal flysch, anu mangrupikeun lapisan batu sédimén tina tipena béda anu ngawangun persis na gawir.

Salaku tambahan, upami anjeun angkat ka kota Guipuzcoan, tong hilap nganjang ka abdiGaréja St. Peter urang, pangwangunan Gothic ti abad ka-XNUMX; éta Istana Foronda sareng Olazábal sareng musium khusus pikeun pelukis anu hébat Ignacio Zuloaga. Tapi anu paling penting, tong hilap jalan-jalan di jalan sempit sareng marina na.

Zarautz

Vila ieu ogé ngajantenkeun salaku representasi Argoitia dina pilem éta. Éta nangtung pikeun na pantai aranjeunna surga para peselancar. Tapi éta ogé nawiskeun anjeun ansambel monumental anu éndah.

Di kota na anu lami anjeun bakal mendakan seueur imah megah sareng tameng dina pameunteu sapertos anu Jalan Azara sareng Zigordia. Diantarana, imah Gamboa, Portu atanapi Makatza; Istana Narros sareng kebon Inggris na anu saé atanapi menara Luzea, pangwangunan Renaissance abad ka-XNUMX.

Istana Narros

Istana Narros di Zarautz

Ogé, anjeun tiasa ningali di Zarautz sababaraha tugu agama sapertos garéja Santa María la Real, diwangun dina abad ka-XNUMX, sareng kongkrit Santa Clara sareng Bapa Fransiskan, tukang gigireun garéja San Juan Bautista.

Pikeun bagian maranéhanana, istana Sanz Enea sareng Villa Munda Aranjeunna mangrupikeun conto bumi anu bourgeoisie Basque diwangun di kota nalika usum panas. Nanging, anu paling khas Zarautz nyaéta imah patani daérah padesaanana. Aranjeunna hususna geulis jalma Gurmendi, Aierdi atanapi Agerre.

Leiza, kontribusi Navarra pikeun Argoitia

Urang ayeuna ngarobih rute urang ngalangkungan skénario 'Dalapan ngaran kulawarga Basque' pikeun ngahontal kota Navarrese, Leiza. Di villa anu saé ieu mah Imah Amaya sareng, salaku conto, tuang tuangeun pikeun opat protagonis difilmkeun di dinya.

Lokasina di anu héjo sareng héjo Lebak Leizarán, kota Navarran ieu nawiskeun anjeun éndah Alun-Alun diwangun dina awal abad ka-XNUMX; éta Garéja San Miguel jeung padepokan Santa Cruz, perenahna dina bukit di luar kota.

Ogé kasohor di Leiza nyaéta patung anu didaptarkeun Manuel Lasarte, kawéntar bertsolari lokal, nyaéta, improviser tina ayat. Sareng musium batu tina tukang angkat anu kasohor Iñaqui Perurena, perenahna di Bumi pertanian kulawarga Gorrittenea, di luar kota.

Mondragon

Anu matak, villa anu saé ieu ngagaduhan Puseur Budaya Al Andalus sareng nganggo flamenco peña. Teu heran, ku alatan éta, éta dipaké pikeun syuting pidangan pilem anu lumangsung dina palang di Sevilla.

Leiza

Pandangan Leiza

Tapi anjeun ogé tiasa didatangan di Mondragón éta garéja San Juan Bautista, Gothic ti abad ka-XNUMX sanaos menara loncéng na ti abad ka-XNUMX, sareng ti San Fransisco, anu ngagabungkeun gaya Herrerian sareng Baroque. Sareng kitu, pangwangunan bale kota, ogé baroque sareng tujuh belas, sareng istana sapertos anu Andinako-Loyola, Oquendo sareng Monterrón.

Kumaha ngalangkungan skenario anu ngawangun Argoitia

Cara pangsaéna pikeun nganjang ka skénario anu parantos kami sebatkeun nyaéta ku jalan tol. Anjeun gaduh beus anu ngalir ngalangkungan daérah éta, tapi kami nyarankeun anjeun nganggo kendaraan anjeun nyalira. Janten, anjeun moal gumantung kana jadwal sareng anjeun bakal liren dimana anu anjeun pikahoyong sareng iraha anjeun resep.

Hal normal nyaéta anjeun dugi ka basisir Guipuzcoan ku AP-8. Maka anjeun kedah nyimpang ku N-634. Jalan ieu bakal nyandak anjeun ka Zarautz, Guetaria sareng Zumaya. Di sisi anu sanésna, pikeun angkat ka Mondragón, anjeun kedah ngantunkeun A-8 dina jangkungna Elgoibar kanggo nyandak AP-1.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun badé dugi ka Leiza ti kota-kota samemehna, anjeun kedah nuturkeun A-8, maka A-15 sareng akhirna teh NA-170.

Dina kacindekan, Argoitia Mangrupikeun lokalitas fiktif anu populasi anu kami parantos ngajelaskeun ka anjeun masihan sipat fisik. Ku alatan éta, upami anjeun hoyong tur dina layar pilem 'Dalapan Basque surnames', anjeun kedah didatangan Zarautz, Zumaya, Guetaria, Leiza sareng Mondragón. Sadaya kota ieu kedah seueur nunjukkeun anjeun sareng perjalanan éta bakal narik anjeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*