Playa d'Aro: naon ningali?

Pantai Aro

Ngobrol ngeunaan Playa de Aro jeung naon ningali di munisipalitas Catalan ieu hartina ngalakukeun eta ti coves megah sarta pantai Kosta Brava atawa ti hiking trails. Tapi ogé ti tempat kalawan sajarah panjang nu mana deui ka Neolitikum, sakumaha dibuktikeun ku Menhirs of Vallbanera.

Playa de Aro lokasina diantara calong y San Feliu de Guixols. Nuju interior eta ngalegaan ku lebak aro, dataran mandi ku walungan Ridauras sarta dibatesan ku Sierra de Cadiretes jeung massif Gavarres. Sakumaha anjeun tiasa tingali, lokasi geografisna ngagaduhan hak istimewa. Tapi, salian ti éta, diwangun ku dua lokalitas sanés: Castle of Aro y S'Agaro. Upami anjeun hoyong mendakan jawaban kana patarosan "Playa de Aro: naon anu kedah ditingali?", Kami ajak anjeun neraskeun maca.

Basisir sareng coves

Cala Rovira

Cala Rovira, di Playa d'Aro

Salaku teu bisa disebutkeun lamun urang ngobrol ngeunaan Costa Brava, Playa de Aro nawarkeun maneh pantai éndah tur coves dreamlike. Nu pang populerna nyaeta di puseur urban kota. nyaeta pantai badag, nu panjangna ampir dua kilométer sarta boga tunggal Cavall Bernat batu, nu teu aya hubunganana jeung homonim Montserrat.

Na, babarengan jeung saméméhna, anjeun boga di Playa de Aro coves sakumaha geulis salaku maranéhanana Canyers, del Pi, Belladona, Sa Cova atanapi Pedrosa. Kitu ogé, di kota Sa Agaró anjeun gaduh pantai Sant Pol sareng, caket pisan, éta Racó. Sadayana, kalayan pasir halus sareng cai anu jernih kristal, ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaraosan olahraga sapertos nyilem scuba. kayaking atanapi fishing.

Jalan satapak

villa Romawi Playa de Aro

Pla de Palol Roman Villa

Loba pantai ieu ogé kapanggih dina suku Parapét leumpang, jalur anu ngahubungkeun Playa de Aro jeung caket dieu calong. Ieu salah sahiji ruteu panggampangna anjeun bisa ngalakukeun di kotamadya Catalan sarta nawarkeun maneh tempoan panorama spektakuler ti Kosta Brava. Kami nyarankeun yén anjeun ningali bagian sapertos Rodones de Dintre og de Fora, nu nembongan jeung nyumput gumantung pasang. Atawa ogé Rencana Les Roques, kalawan penampilan rounded aneh na alatan erosi laut.

Marengan hiji saméméhna, anjeun boga di Playa de Aro loba hiking trails séjén nu malah ngamangpaatkeun jalur karéta heubeul. Di antarana, urang ogé bakal nyebut hiji nu ngagabung kota ieu kalawan San Feliu de Guixols. Bagian tina sésa-sésa nu Villa Romawi Pla de Palol, tanggal ka abad ka-XNUMX SM. Ngaliwatan coves sareng pantai anu béda sareng saatos ngalangkungan S'Agaró, éta ngamungkinkeun anjeun ogé kenal sareng San Feliú, anu teluk anu anjeun tiasa ngahargaan pisan ti padepokan Sant Elm, a chapel diwangun dina abad ka-XNUMX.

Naon anu kedah ditingali di Playa de Aro

Aksés ka Playa de Aro

Aksés jalan ka Playa de Aro

Sakali kami parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan sifat kotamadya Girona ieu, kami bakal nunjukkeun ka anjeun naon anu anjeun tiasa tingali dina tilu kota anu diwangun. Sarta kami bakal mimitian ku Playa de Aro, anu mangrupa pang turisna di antarana. Nyatana, sapanjang Playa Grande anjeun bakal mendakan seueur bar sareng réstoran dimana anjeun tiasa nyobian masakan nikmat Kosta Brava.

Éta ogé kamungkinan yén anjeun bakal tetep di kota ieu, saprak éta hiji kalawan jumlah pangbadagna hotél. Tapi monumen utama munisipalitas aya di kota Castillo de Aro.

Naon ningali di Castillo d'Aro

puri Benedormiens

Benedormiens Castle

Sanajan eta narima ngaran séjén, éta pisan deukeut populasi saméméhna. Kanyataanna, anjeun bisa nepi ka dinya ku leumpang. Anjeun kudu naek ka nawar garéja, jalan pedestrian dikurilingan ku tatangkalan jeung lampposts ti mana anjeun boga pintonan geulis ti Kosta Brava.

Ku kituna, anjeun bakal anjog di garéja Santa Maria, nyatakeun aset budaya kapentingan nasional sareng ayana di alun-alun anu nami anu sami. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng disucikeun ku Uskup Gerona, Berenguer Guifred. Undoubtedly, éta téh permata tina Catalan Romanesque.

Tapi bakal leuwih panasaran teh Museum Boneka atanapi Nina. Diresmikeun taun 1997 sareng gaduh langkung ti dalapan ratus potongan anu disumbangkeun ku kolektor Josephine Teixidor sarta disumbangkeun ti bagian béda dunya. Aranjeunna boneka sakabeh umur jeung wangun.

Pangkolotna ti abad ka-XNUMX, tapi aya ogé loba ti abad ka-XNUMX. Di antara maranéhanana ditémbongkeun, grup dijieun dina crochet ku Isabel Muntada sarta collectibles séjén disumbangkeun ku merek well-dipikawanoh kayaning Barbie atanapi D'Anton.

Di sisi séjén, gigireun musium, anjeun tiasa ningali benedormiens puri, ogé nyatakeun kapentingan budaya nasional. Geus dibalikeun sababaraha kali, tapi bagian pangkolotna asalna ti abad ka-1041. Nanging, dokumén anu munggaran muncul nyaéta ti taun XNUMX.

Ulah ngaharepkeun pikeun manggihan puri abad pertengahan has. Éta ngagaduhan bentuk anu béda-béda, tapi adul dina bentuk portico voussoired semicircular sareng lima loopholes nangtung dina konstruksi na. Facades anu sanés ngagaduhan jandela sareng balkon anu ogé ditungtungan sareng ditungtungan dina galeri anu aya deretan celah. Tapi sugan bagian paling impressive wangunan téh adul kidul na, kalawan opat vaults badag nu ngarojong wewengkon balkon panjang.

Naon ningali di S'Agaró

Asrama tina Gavina

Hostal de la Gavina, di S'Agaró

Sanaos sadayana anu kami parantos nunjukkeun ka anjeun, pasti kota anu paling spektakuler di sakumna kotamadya nyaéta S'Agaró. sabab éta téh geulis urbanisasi Diwangun dina awal abad ka-XNUMX pikeun kelas anu istimewa di daérah éta.

Ieu karya arsiték Rafael Maso jeung ngabales gaya noucentista. Sanajan kitu, leuwih taun wangunan leuwih modern lianna ditambahkeun. Dina sagala hal, inti sentral urbanisasi diwangun ku chalets geulis jeung wewengkon taman badag. Dina loba di antarana anjeun bisa nempo pangaruh tradisional imahna patani Catalan sareng komplek ogé ngagaduhan jasa sapertos sakola, lapangan ténis sareng réstoran.

Di antara chalet anu ngawangun urbanisasi S'Agaró, urang bakal nyebatkeun yén Rafael Masó nyalira, Roquet, Badía atanapi Bufalá. Tapi kami hoyong nyorot dua supados anjeun langkung nengetan upami anjeun nganjang ka kota.

Salah sahijina katelah Senya Bodas, nu kahiji anu diwangun dina 1924. Sugan pikeun alesan ieu, eta boga lokasi husus, gigireun Camino de Ronda yén kami geus bébéja anjeun ngeunaan. Urang teu kedah ngabejaan Anjeun yen, ti dinya, aya pintonan spektakuler ti Kosta Brava. Éta mangrupikeun bumi kulawarga tunggal sareng tilu lanté kalayan teras sareng teras.

Di sisi séjén, kadua Asrama tina Gavina, nu asalna oge imah single-kulawarga lokasina di Plaza del Roserar. Diwangun antara 1924 sareng 1929 ku Masó nyalira, sanaos penampilanna ayeuna kusabab Francesc Foguera. Salaku ogé salah sahiji konstruksi anu paling luar biasa di S'Agaró, éta mangrupikeun salah sahiji anu paling asli. Dina bagian anu nyanghareup alun-alun, éta ngaréspon kana gaya Italiana sareng klasik Noucentisme, sedengkeun daérah kebon ngagaduhan gaya Catalan anu langkung désa sareng populér.

Salaku panasaran a, urang bakal ngabejaan Anjeun yen sapanjang sajarah na, béntang pilem kayaning Ava Gardner, Elizabeth Taylor atawa, leuwih anyar, Sean Connery y Robert de Niro.

Sakuliling Playa de Aro: Naon ningali

Babaturan

Kota abad pertengahan Pals

Sanaos seueur anu anjeun tiasa tingali sareng nikmati di Playa de Aro, kunjungan anjeun ka kota Girona moal lengkep upami anjeun henteu terang. kota caket dieu anu ogé kagolong kana Wewengkon Bajo Ampurdán. Sababaraha kota basisir geulis, sedengkeun nu sejenna mangrupakeun gems abad pertengahan nyata.

Diantara anu terakhir, kami mamatahan anjeun nganjang Babaturan, kalawan puseur bersejarah impressive. Sorotan di dinya teh Munara Jam, kaajaiban Romanesque diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX. Anjeun oge bisa stroll ngaliwatan jalan cobbled dipiguraan ku wangunan jeung arches jeung jandéla nunjuk. Anjeun oge kedah didatangan na Garéja San Pedro, su témbok abad pertengahan kalawan opat munara dating ti abad kaopat jeung Museum Arkéologis.

Kami tiasa nyaritakeun anjeun anu sami ngeunaan peratallada, Ngadéklarasikeun situs sajarah-seni jeung nu constitutes salah sahiji konsentrasi paling beredar jeung pangalusna-dilestarikan arsitektur abad pertengahan di Katalonia. Anjeun tiasa ningali sésa-sésa anjeunna bénténg ti abad ka-XNUMX kalawan munara ngajenan na, éta Garéja San Esteve, tina XIII, jeung Istana Peratallada, ti XIV. Tapi leumpang basajan ngaliwatan jalan na bakal ngangkut anjeun ka dunya Abad Pertengahan.

Sedengkeun pikeun kota basisir deukeut Playa de Aro, kami mamatahan anjeun nganjang Begur, kalawan imah na India balik ti Amérika, inti Romanesque na Ésclanya jeung sandbanks na geulis. atawa spektakuler Tosa de Mar, kalawan impressive na bénténg nu mangrupakeun monumen nasional jeung nu ngawengku populasi abad pertengahan well-dilestarikan.

Kasimpulanana, kana patarosan "Playa d'Aro: naon ningali?", kami geus direspon ku némbongkeun Anjeun sababaraha keajaiban alam munisipalitas ieu di propinsi Gerona, di jantung Kosta Brava. Tapi kami ogé parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan S'Agaró anu unik sareng monumen Castillo de Aro. Kami malah nyarankeun anjeun nganjang ka sababaraha kota caket dieu, anu nawiskeun anjeun perhiasan abad pertengahan sareng pantai anu indah. Naha anjeun henteu resep angkat ka kota Catalan?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*