Betanzos

Alun-alun di Betanzos

Betanzos mangrupikeun kotamadya anu ayana di belah kulon kalér semenanjung, di anu disebut Galician Rías Altas, di propinsi A Coruña. Éta mangrupikeun bagian tina daérah metropolitan A Coruña sareng menonjol kusabab muara Betanzos, diwangun ku belah handap walungan Mandeo sareng Mendo. Kota ieu mangrupikeun salah sahiji tina tujuh ibukota Karajaan Galicia sareng dikenal ogé salaku Betanzos de los Caballeros.

Kotamadya ieu idéal dijantenkeun sakedik liburan upami urang cicing di A Coruña atanapi upami urang hoyong nganjang ka kota-kota anu éndah di basisir Galicia. Pusat bersejarah na mangrupikeun salah sahiji kakuatanana sareng parantos dinyatakeun salaku Situs Bersejarah-Artistik. Pendakan sadayana anu tiasa ditingali di kota Coruña Betanzos.

Sejarah Betanzos

Sanaos aya sababaraha indikasi padumukan primitif di daérah Galicia ieu, kaleresan teu aya catetan populasi dugi kadatangan Kakaisaran Romawi. Parantos dina abad ka-XNUMX, tanpa aya kanyaho ngeunaan jaman sajarah harita ti saprak Romawi, penduduk ngalih ka tempatna ayeuna di benteng Untia. Raja Alfonso IX ti León sareng Galicia masihan gelar kota éta. Parantos dina abad ka-XNUMX dinyatakeun kota sareng diidinan ngayakeun pameran terus terang. Salami pamaréntahan Monarki Katolik mangrupikeun waktos dimana didirikan salaku ibukota propinsi dina tujuh anu ngawangun Karajaan Galicia, hirup dina waktos anu paling kasohor. Mangabad-abad engké éta bakal dihijikeun kana propinsi A Coruña sareng di abad ka-XNUMX bakal ngalaman paningkatan berkat datangna karéta api. Dinten ayeuna masih janten tempat wisata sareng tempat anu penting.

Alun-alun Garcia Naveira Brothers

Alun-alun Betanzos

Alun-alun pusat ieu didedikasikan pikeun anu nguntungkeun kota. Di alun-alun urang tiasa ningali Archivo-Liceo, Rumah Sakit de San Antonio sareng bumi Don Juan García Naveira. Alun-alun ieu ogé nangtung pikeun cai mancur éndah Diana the Huntress, salinan tina Diana of Versailles, patung anu tiasa urang tingali di Louvre di Paris. Di alun-alun kami ogé mendakan biara kuno Santo Domingo, di mana aya Museum As Mariñas. Ieu ogé arsip kota sareng perpustakaan. Mangrupikeun musium anu beragam sareng pikaresepeun dimana urang tiasa diajar langkung seueur perkawis sajarah Galicia sareng Betanzos. Éta ngagaduhan pandangan panoramik para inohong anu kawéntar dina jaman abad pertengahan kamegahan, kalayan patung Santiago Peregrino ti abad ka-XNUMX anu mangrupikeun pangkolotna anu tiasa dilestarikan. Aya potongan ti jaman Romawi sareng ogé bagian étnografi.

Gerbang kampung abad pertengahan

gerbang témbok

Villa ieu abad pertengahan ogé ngagaduhan témbok lami anu ngajagaan tina serangan éksternal. Dinten ayeuna sababaraha gerbang na masih dijaga tina témbok lami, anu tiasa ditingali nalika jalan-jalan ngalangkungan kota lami. Anjeun tiasa ningali sareng motrét Puerta del Puente Nuevo, Puerta del Puente Viejo sareng Puerta del Cristo. Ngumbara di kuartal abad pertengahan lami mangrupikeun hal paling narik anu tiasa urang laksanakeun di kota Betanzos.

Pasang kana vella

Kota ieu dipeuntasan ku Walungan Mandeo sareng di jerona urang tiasa ningali sasak anu saé, salah sahiji anu pang menonjol nyaéta Ponte Vella, ditarjamahkeun salaku Jambatan Old. Jembatan ieu mangrupikeun tempat anu ngalangkung jamaah lebet ka kota nalika ngadamel Jalan Inggris dina Camino de Santiago. Ieuh Jalan walungan dos Carneiros ogé dimimitian, jalur leutik sababaraha kilométer. Di caket jembatan urang tiasa ningali Biara Las Angustias Recoletas ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Di façade urang tiasa ningali jas tina Carlos V sareng jaket kota.

Fernan Pérez de Andrade Square

Fenan Perez de Andrade

Ieu mangrupikeun salah sahiji kotak konci di kota Betanzos. Tempat anu penting pisan di Kota Ksatria, sabab ngagaduhan gedong-gedong lami anu nyarioskeun sajarah kota. Di alun-alun urang tiasa ningali garéja San Fransisco, di jerona aya makam ksatria kuno. Éta kuil Gothic ti abad ka-XNUMX, waktos kaindahan hébat di kota. Ieu mangrupikeun kuburan Fernan Pérez de Andrade anu diangkat dina dua representasi sato, hiji biruang sareng babi hutan, anu mangrupikeun gambaran kulawarga. Di alun-alun kami ogé mendakan Plaza de Santa María de Azogue, dina gaya Gothic abad ka opat belas.

Park pastime

Park pastime

Ieu mangrupikeun taman énsiklopédi anu aneh anu didamel taun 1914 caket Betanzos pikeun hiburan sareng diajar. Éta tempat aneh dirancang ku Juan García Naveira kalayan tujuan pédogogis. Éta ibarat prékursor awal pikeun taman téma, maka orisinalitas na hébat. Taman ieu dinten ayeuna masih sakedik ditinggal, kumargi parantos mangtaun-taun turunna, tapi masih tempat khusus pikeun didatangan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*