Badalona

Badalona ngagaduhan kaistiméwaan janten salah sahiji daérah lokal anu kaserep ku perluasan kota ageung, dina hal na Barcelona. Nanging, éta tetep janten kotamadya anu mandiri sareng kota kaopat pang pendudukna sadayana Katalonia.

Salaku tambahan, asal usulna ti jaman kuno paling mutlak, sakumaha anu ditingalikeun ku Iberian sareng Layetan tetep kapendak di lingkunganana. Nanging, éta didamel salaku kota ku urang Romawi sakitar 100 SM handapeun nami Baetulo. Nyatana, kota ieu ogé ngagaduhan salah sahiji warisan jaman Latin anu paling penting di Spanyol. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis Badalona, ​​urang ajak anjeun teraskeun maca.

Naon anu kedah ditingali di Badalona

Justru titinggal Romawi mangrupikeun salah sahiji tempat wisata anu hébat di kota Catalan. Sareng, disampingna, pantai anu megah, taman anu saé sareng set tugu anu saé. Kami badé didatangan sadaya tempat anu dipikaresep ieu.

Pont del Petroli, simbol kota

Pont del Petroli

Pont del Petroli sareng pabrik Anís del Mono

Sasak ieu, anu lebet 250 méter ka laut, ayeuna mangrupikeun salah sahiji lambang ti kota Catalan. Éta diwangun dina 1965 pikeun tanker minyak ageung ningalkeun kargo na dina tank anu didamel pikeun tujuan ieu.

Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén sasak éta bakal dibongkar dina 2001, tapi éta disimpen tina perobohan ku sakelompok jalma ti Badalona anu dipimpin ku kang Oki pastry. Josep Valls. Ayeuna, éta mangrupikeun daérah anu saé pikeun anjeun latihan neuleum skuba sareng, di luhur sadayana, kanggo anjeun jalan-jalan menikmati sunsets éndah.

Biara Sant Jeroni de la Murtra

Sant Jeroni de la Murtra

Biara Sant Jeroni de la Murtra

Anjeun bakal mendakan biara ieu di sisi sanés jalan raya. Éta salah sahiji perhiasan gothic propinsi Barcelona. Konstruksi kahijina dimimitian ti abad ka-XNUMX, sanaos teras dikembangkeun ku nambihan tukang kayu, garéja, dapur sareng kolong. Éta ogé nyorot a munara pertahanan anu dipaké pikeun nyegah serangan bajak laut ti basisir.

La Badalona industri

Pabrik Anís del Mono

Di jero pabrik Anís del Mono

Kota Catalan ogé nawiskeun warisan industri anu lega ditempa nalika dikembangkeun dina hal ieu salami abad ka-XNUMX. Diantara gedong-gedong ieu kasohor di pabrik lami Anís del Mono, anu ayeuna mangrupikeun musium ngeunaan elaborasi tradisional inuman ieu.

Éta ogé pantes didatangan di pabrik Perusahaan Pembantu Dagang sareng Industri, gedong modéren diwangun taun 1899 ku Jaime Botey i Garriga, anu ogé walikota kota. Gedong éta bakal ditakdirkeun ka musium komik. Nanging, proyék na parantos dieureunkeun samentawis.

Taman, paru héjo asli tina Badalona

Tiasa Solei taman

Tiasa Solei i Ca l'Arnús Park

Salah sahiji tempat wisata anu hadé di kota Catalan nyaéta sajumlah ageung taman. Jumlahna aya 96 hektar kota ieu mangrupikeun daérah héjo sareng bayah asli pikeun pangeusina. Diantarana teh Tiasa taman Solei sareng Ca l'Arnús. Taman botani otentik ieu ogé ngagaduhan danau sareng istana alit, menara sapertos di nongton sareng anu Cai komo grotto a.

Bareng sareng ieu, taman-taman anu sanés di kota éta éta tina Turó d'en Caritg, perenahna dina bukit; hiji ti Montigalá, sampurna pikeun leumpang; éta tina Gran Sol, sareng sababaraha spésiés Asia; anu ti Nueva Lloreda, kalayan alat olahraga, sareng hiji ti Casa Barriga.

pantai

Basisir Barca María

Basisir Barca María

Kota ngagaduhan lima kilométer pantai anu ngagaduhan kaayaan anu paling saé pikeun anjeun pikeun mikaresep mandi sareng alat-alat anu paling lengkep supados kadatangan anjeun ka aranjeunna raoseun. Diantara ieu, urang bakal nyebut pantai tina Barca María, del Cristall, tina pamayang, tina stasion y de la Mora.

Lingkungan Dalt de la Vila

Imah Planas

Planas Imah

Éta nami anu dipasihkeun ka kota lami Badalona, ​​mangabad-abad mangrupikeun pusat saraf anu leres di kota. Sapertos panginten, dina éta anjeun ngagaduhan sababaraha tugu kaéndahan anu hébat. Diantarana, nyaéta sésa-sésa amfiteater romawi en Carrer de Les Eres.

Tapi di luhur sadayana, anu mulia garéja Santa Maria, kalayan permukaan Renaissance anu ngajentul sareng menara loncéng anu maksakeun. Sareng, caket pisan ka dinya, éta Torre Vella, istana jenis agam anu saé ti abad ka-XNUMX. Lemes na Plateresque sareng kolong Gothic na menonjol dina ieu.

Akhirna, tong tinggalkeun bagian kota anu lami tanpa ningali imah aristokrat na dina gaya Noucentista sareng Modernista. Salaku conto, Ca l'Amigó, Tiasa Clapés jeung Planas Imah.

Museum Badalona

Museum Badalona

Potongan Museum Badalona

Kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan warisan arkéologis anu hébat anu aya dina handapeun taneuh kota Catalan. Bagéan anu saé tina sésa-sésa ieu kakeunaan di musium anu mengesankeun anu ngangkut anjeun ka jalan-jalan Baetulo dina abad ka-XNUMX SM.

Sababaraha permata anu ditampilkeun dina 3400 méter pasagi nyaéta cinyusu panaséta decumanus atanapi jalan utama na, di luhur sadayana, éta Vénus Badalona, patung 28-séntiméter bobogohan ti saprak ngadegna kota.

Imah Dolphins sareng Taman Quinto Licinius

Imahna lauk lumba-lumba

Dolphin House

Kalayan lawang musium anjeun ogé ngagaduhan hak pikeun nganjang ka dua fasilitas ieu. The Dolphin House Éta ogé di jero taneuh sareng nampi namina tina barang berharga mosaik lumba-lumba Aranjeunna ngahias balongna pikeun ngumpulkeun hujan. Éta ageung pisan domus Menara Romawi ampir dalapan ratus méter, sanaos ayeuna anjeun ngan ukur tiasa ningali sakitar tilu ratus.

Pikeun bagian-Na, Taman Quinto Licinius éta bisa nguciwakeun anjeun rada. Anu anjeun tingali dinten ayeuna mangrupikeun jenis kolam renang anu, dina waktosna, pasti parantos pinuh ku pepelakan sareng kembang. Nanging, anjeun tiasa kéngingkeun ideu kumaha éta ku rekreasi virtual ditawarkeun ku fasilitas. Di tempat ieu, anu Tabula Rumah Sakit, sajenis kontrak anu mastikeun Licinius Kalima salaku pelindung Baetulo sareng anjeun ogé tiasa ningali di musium.

Penting pisan masa lalu Romawi Badalona anu, unggal taun, kota ngembangkeun éta Magna Celebratio, antukna pasukan Latin ngalangkungan jalan-jalanna sareng tempat-tempat pengrajin waktos éta disimpen dina juru na.

Kasimpulanana, éta nawiskeun anjeun seueur Badalona. Pikeun warisan Romawi anu penting anjeun kedah nambihan tugu permata, taman ageung sareng pantai anu saé. Upami anjeun nganjang ka kota ieu, anjeun moal kuciwa. Ogé, upami anjeun hoyong ngamangpaatkeun lalampahan anjeun pikeun ngalaksanakeun kagiatan anu sanés, konsultasi ka kami daptar taman cai pangsaéna di Catalonia.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*