Pakean khas awéwé Méksiko

Awéwé Méksiko

Unggal nagara gaduh na masing-masing adat istiadat sareng tradisi na, hal anu henteu diragukeun ngadamel unggal nagara sareng rakyatna khusus sareng unik di dunya. Salaku tambahan, tradisi sareng cara mikir jalma ogé biasana ditingalikeun dina cara ganti baju masarakat éta.

Dinten ayeuna, Abdi hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan baju khas awéwé Méksiko janten anjeun tiasa ningali kumaha aranjeunna dangdanan ayeuna sareng adat istiadat anu ngagentos papakeanana.

Sababaraha sikat ku baju has awéwé Méksiko

Pakéan tradisional awéwé Mexico

Aya pakean khas anu teu kaitung di Méksiko, anu parantos dikirimkeun mangabad-abad sareng masih menonjol. Pakéanna masih dipidangkeun sareng dipesona ku tradisi aranjeunna sareng éta sababna aranjeunna mikat masarakat nasional sareng asing ku desain kelir sareng tekstur na, ngadamel baju ieu, campuran téhnik kolonial sareng simbol pribumi anu aya hubunganana langsung sareng budaya Maya sareng Aztec. Éta ogé pantes disebatkeun yén pakean khas Méksiko biasana didamel dina dasar sutra.

Kami parantos nyarios dina kasempetan sateuacana ngeunaan kostum mariachis atanapi charros. Ngeunaan awéwé, kostum khas daérah Jalisco mangrupikeun baju lega, warna na béda-béda. Di luhurna, blus baju panjang dihias ku pita warna.

Sacara umum, baju tradisional awéwé Méksiko, sami sareng baju Jalisco, sanaos sababaraha variasi, Gumantung kana daérahna, beulah luhurna bodas, kalayan ornamén sareng sulaman tina sababaraha jinis, gumantung kana daérahna, sareng bagian handapna rok lega anu ngahontal suku.

Pakéan Méksiko pikeun awéwé

Ieu henteu katingali dina kostum khas ibukota Mexico DF, anu ngagaduhan akar Aztec anu jelas (émut yén baheulana kota ieu henteu kirang ti Tenochtitlán, ibukota Kakaisaran Aztec).

Di sababaraha daérah sapertos Colima, ibukota Jalisco; sareng Aguas Calientes, diantarana waé, ngagabungkeun sababaraha motif Aztec sareng pantun anu dibawa ti Spanyol. Éta ogé diperhatoskeun yén pikeun unggal pakéan, aranjeunna nambihan naon waé anu diwakilan di daérah éta. Salaku conto, di Colima, kostumna dihias ku motif santo pelindung Méksiko, Virgin of Guadalupe, anu henteu kajantenan di Oaxaca anu saé sareng harmonis, dimana kostumna mangrupikeun gabungan tina mode Éropa sareng tradisi tradisional Azték.

Salajengna kuring badé ngawartosan sakedik deui ngeunaan baju khas awéwé Méksiko, naha anjeun hoyong terang langkung seueur?

Pakéanana mangrupikeun campuran budaya pribumi sareng impor

Awéwé Méksiko sareng wisatawan

Saatos datangna Spanyol, agama Kristen nyebar gancang sareng ayeuna ampir 90% urang Méksiko anu Katolik. Tapi teu kedah hilap yén cerminan pribumi sareng pra-Hispanik peradaban Maya teras-terasan kasohor pisan dina budaya Méksiko. Sadaya ieu nyababkeun ngembangkeun kamasyarakatan multi-étnis sareng multi-buana murni di Méksiko.

Pakean tradisional Méksiko mangrupikeun campuran budaya pribumi sareng impor. Méksiko sanés nagara leutik sareng gaduh géografi anu lega sapertos kitu, pakean tiasa bénten-bénten gumantung kana iklim tempatna. Janten aya seueur jinis pakean dina populasi Méksiko anu beda-beda ti daérah ka daérah.

Seueur jalma masih resep nganggo baju anyaman, henteu aya bédana ciri tekstil sababaraha kelompok pribumi anu bénten-bénten, tapi kaseueuran seratna tina katun anu dipintal-tangan atanapi sutra anu dipelakan lokal. Kukupu sareng motif kembang umum sareng narik ati di seueur daérah.

Pakéan tradisional awéwé Méksiko

Pakéan tradisional di awéwé Méksiko

Upami anjeun hoyong ningali pakéan tradisional Méksiko pikeun awéwé, seueur anu diungkabkeun dina pakean karajinan. Aya ogé pakumpulan unsur-unsur Éropa sareng asli, kalayan warna anu matak.

Huipil

Mangrupikeun tunic tanpa leungeun baju. Mangrupikeun pakean anu dianggo pikeun ngaidentipikasi asal usulna sareng hatur nuhun kana pakean ieu awéwé tiasa dibédakeun sareng terang ngeunaan komunitas anu asalna. Desainna ogé aranjeunna tiasa ngirimkeun status perkawinan jalma anu ngagem éta.

Quechquémitl

Hal ieu dianggo khususna salaku pakéan pikeun pésta atanapi acara khusus. Éta diwangun ku dua potongan persegi panjang lawon anyaman kalayan ponco alit. Éta didamel tina katun wol sareng Éta tiasa disulam ku sato, cetakan kembang sareng desain grafis. Gumantung kana komunitas awéwé, quechquémitl tiasa didamel kalayan téknik anu béda.

Selendang

Selendang mangrupikeun papakéan multifungsi sareng biasana didamel tina katun, wol atanapi sutra. Anu dianggo pikeun nutupan sirah atanapi awak siga anu selendang. Aranjeunna nganggo desain anu khas sareng warna belang anu béda pikeun terang ti mana asalna.

Blus

Awéwé anu henteu nganggo huipiles tiasa nganggo blus tradisional anu didamel tina bahan komersial dasar. Pakean ieu ngagambarkeun sumanget tradisional Méksiko sareng di bordir ku pola warna, éta ogé ngagaduhan mutiara sareng renda pikeun kageulisan anu pangageungna.. Kaos oblong umum sanésna didamel nganggo katun.

Pakéan mexican tradisional

Pakéan kasual

Awéwé Méksiko modéren

Bahan pokok dina papakéan awéwé Méksiko nyaéta baju santai. Pakéan kasual ngimpén janten lega sareng bordir ku warna-warni cerah sareng desain anu cerah. Aranjeunna biasana dianggo pikeun hajatan. Hal anu pangsaéna nyaéta jinis baju sapertos ieu tiasa dianggo ku awéwé naon waé teu paduli kumaha awakna, éta cocog pisan.

Pulo luar

Pinggir kota mangrupikeun rok anu ogé dikenal ku nami anu sanés sapertos: entanglement, chincuete, petticoat, posahuanco, petticoat sareng seueur deui. Aya seueur gaya kakurangan anu tiasa dipilih ku awéwé Méksiko, tapi naha anjeunna milih hiji atanapi anu sanésna bakal gumantung pisan kana asal usulna sareng selera pribadina. Sababaraha awéwé resep nganggo rok dina ankle sareng anu sanés dina tuur.

Ieu sababaraha bentuk pakean khas anu anjeun tiasa mendakan awéwé Méksiko. Tapi tiasa ogé disebatkeun yén beuki seueur awéwé Méksiko, sajaba ti nuluykeun pakean tradisional atanapi khas ti daérahna, resep pakéan modéren ngaraos langkung saé sareng pikaresepeun nuturkeun pantun anu langkung modéren.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   alice castellanos cenahna

    Hatur nuhun parantos ningalikeun foto-foto éndah masarakat nagara urang, kuring mangrupikeun pelukis sareng kuring hoyong ngadamel koleksi anu ngahargaan urang

  2.   Andrea cenahna

    Halo, abdi urang Argentina sareng hapunten pisan kana koméntar anu biasa, urang henteu sadayana pikir sami, henteu masihan penting pikeun hal-hal anu aranjeunna carioskeun, hanjakalna nonoman urang leungit
    Abdi resep adat-istiadatna, putri abdi kedah meta pikeun dinten di Amérika sareng anjeunna milih pakéan salaku urang Méksiko, éta sababna kuring ningali kumaha kuring tiasa ngadamel kostum na.
    kissessssssssssssss

  3.   seredek cenahna

    Abdi Argentina sareng Abdi bogoh ka Mexico sanaos kuring henteu pernah ngadatanganana ayeuna kuring nyiapkeun sajumlah tarian khas nagara anjeun pikeun dilakukeun sareng barudak di TK Abdi guru, kuring resep musik anu super bagja, baju warna-warni sareng anjeun nyarios leres-leres ngakar kana akar na, hiji hal anu urang Argentina hilap sepanjang waktos sareng urang ngan ukur émut pikeun Piala Dunia sepak bola anu pikasieuneun !!!!!!!!
    nembé aya dulur angkat ka Méksiko aranjeunna balik deui kalayan sagala rupa. Punten tong diklasifikasikeun sadayana urang Argentina sami kusabab kuring urang Argentina sareng saur kuring béda pisan, kuring ngabagjakeun anjeun pikeun anjeun salawasna masihan patalina sareng pentingna tina haté kana akar anjeun.

  4.   GABRIEL cenahna

    Abdi guru nari sareng abdi tiasa ngabantosan anjeun. pikeun kéngingkeun musik sareng kostum dina desain. salami aranjeunna ngajalankeun éta salaku aslina jéntré.
    di sisi anu sanésna, hanjakalna aya urang Meksiko anu henteu terang Mexico. tapi naon

  5.   Yunani cenahna

    Hahaha Abdi bosen tapi maca paguneman ieu lucu kuring haha ​​urang Méksiko langkung saé, jaman xD

  6.   jasminecitha cenahna

    Halo………….
    Abdi resep aksen anu aranjeunna bawa dina soantenna nalika aranjeunna nyarios, kuring ogé resep pakeanna kusabab aranjeunna sami sareng artezana sareng kuring resep sami ...… .. masih teu aya sakedik inpormasi tapi paméranna masih saé sareng ayeuna sanaos anjeun henteu Percanten ka kuring kuring kedah nyarios perkawis Mexico mugia kuring hasil sareng kuring meunang tujuh hahahahahaha wilujeng

  7.   Marisa cenahna

    Tujuan tina halaman ieu nyaéta pikeun jalma-jalma ti nagara-nagara sanés terang cara ganti baju di sababaraha nagara bagian Mexico sareng terang kumaha cara adat pribumi pakéan sateuacan sareng ayeuna, karunya yén aya jalma anu henteu sadar yén aranjeunna henteu terang kumaha pikeun ngahargaan budaya Méksiko. Anjeun kedah bangga janten Méksiko sareng ngagaduhan budaya anu éndah sapertos budaya pribumi.

  8.   Angelica cenahna

    Bapana anu saé ieu modél anu pang lami-lami na salaku pantun parantos kalangkungan sareng pakéan anu pangsaéna

  9.   Jandéla SAR cenahna

    Sadaya jalma anu nyarios parah ka nagara-nagara sanésna bakal dihukum 36 jam ditahan atanapi denda $ 3000

  10.   Andrea cenahna

    PISAN PISAN ANJEUN MEXICO NU NAHA SIA BISA JEUNG BANYAK DAERAH JEUNG TRADISI 🙂

  11.   Séula cenahna

    Kuring parantos cukup untung cicing di nagara-nagara anu béda sareng aranjeunna sadayana geulis pikeun adat, tradisi, jalma, sareng sajabana. Tapi Méksiko, Peru sareng Bolivia ngagaduhan budaya anu unik, urang henteu nyigeung sabab urang sareng urang nyarios béda-béda atanapi urang pakéan, kaéndahan buana urang mangrupikeun budaya sareng tradisi anu lega di unggal nagara, Fernanda kuring miharep yén hiji dinten anjeun tiasa ngumbara ngalangkungan buana urang sareng anjeunna bakal ningali jalma anu saé urang, sareng anjeunna ngajak anjeun datang ka Méksiko, Aguascalientes.