Kostum has Ékuador

Pakean khas Ékuador di awéwé

Ékuador mangrupikeun nagara anu aya di daérah Andean, éta mangrupikeun budaya sareng budaya anu euyeub, anu ogé bakal tungtungna dibayangkeun dina pakean khas anu masih berlaku di sababaraha kota. Naha anjeun terang naon kostum has Ékuador?

Upami seueur pisan kostum khas Ékuador ditilik, panginten kasus na pakean khas daérah Otavalos Éta katingali panggunaan simbut biru lébar anu nutupan awak sareng anu dicekel ku iket bordir dina cangkéng, sajaba ti asesoris sapertos kalung emas sareng pinggel anu dianggo. Buuk ogé sok ditalian, ngawangun buntut.

Pakéan pésta di Ékuador

Di daérah Andean di Saraguro kami bakal tiasa mendakan panggunaan ponchos, anu umumna ngagaduhan nada poék sareng preponderance hideung, simbol kakuatan, anu bénten sareng panggunaan topi bodas sareng tali kulit ageung.

Di daérah leuweung Ékuador anjeun tiasa mendakan kamiripan pisan sareng naon anu aya di sisi sanés wates sareng Peru, dimana anjeun tiasa ningali ayana kalung warna-warni berkat panggunaan buluSalaku tambahan, anjeun biasana ningali loincloths atanapi baju anu rinci anu langkung ageung dina grafik anu didamel di dinya.

Tapi, naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan kostum khas Ékuador? Entong kaleungitan jéntré!

Kostum khas Ékuador langkung tradisional

Gaya anu béda-béda ku budaya anu béda

Pakean Amazon, salah sahiji kostum khas Ékuador

Kostum khas Ékuador anu paling tradisional masih kénéh populer di kalangan masarakat Ékuador, nyatana aya sababaraha kelompok étnis anu masih ngagaleuh sareng ngical baju tradisional pikeun ngagemana sacara teratur. Di sisi anu sanésna, aya budaya sapertos "the colorados" Santo Domingo anu ampir-ampiran kaleungitan pakean tradisionalna., sareng kostum régional katingali ngan ukur tempat wisata. Ékuador diwangun ku seueur kelompok étnis anu béda-béda budaya sareng tradisi, janten teu aya kostum anu nasional sareng éksklusif di Ékuador.

Contona, pakéan tradisional daérah Otavalos sigana anu paling kawéntar sareng paling sering di Ékuador. Di sababaraha komunitas di gunung aranjeunna ngajaga seueur tradisi nganggo baju khasna, sapertos topi anu khas, ponchos atanapi blus bordir anu biasa dianggo ku seueur urang Ekuador.

Awéwé désa-désa di sierra

Awéwé ti kota anu béda-béda di sierra nganggo rok lipit dina warna anu hérang kalayan sulaman dina cangkeng. Tapi komunitas, sabab bénten-bénten, tiasa gaduh variasi nyalira kana pakean atanapi topi. Awéwé sering nganggo selendang wol minangka alat pikeun ngagaleuh beuli atanapi murangkalih dina tonggong awéwé.

Suku leuweung hujan tropis di Amazon Ékuador

Rupa-rupa kabilah ti leuweung hujan tropis di Amazon Ékuador masih nganggo hiasan rambut bulu tradisional sareng aksésoris sanés anu ngagaduhan hartos étnis atanapi suku. Sanaos seueur anggota ngora tina suku ieu tiasa ngagabungkeun atanapi ngagentos aksésoris pakean ieu sareng anu sanés anu langkung gaya kulon.

Kota di Basisir

Kota di Basisir antara gunung sareng laut, éta parantos kaleungitan seueur adat budaya sareng budaya tradisional. Pakean tradisionalna dina kaseueuran kasus henteu benten pisan sareng papakéan masarakat pagunungan. Sanaos aya komunitas di basisir anu henteu ngagaduhan pakean tradisional.

Urang Montubio

Kelompok lalaki di Ékuador

Di kota Montubio (éta ngalangkungan propinsi Manabí, Los Ríos, Guayas sareng Santa Elena) aranjeunna menonjol pikeun topi (gaya koboy) sareng aranjeunna biasana mawa parangAranjeunna nganggo sapatu karét tapi henteu ngagaduhan kostum tradisional anu aya hubunganana sareng aranjeunna.

Tapi kumargi seueur pisan komunitas anu bénten, teu aya pakean tradisional anu kalebet di sadayana Ékuador.

Kumaha pakéan upami angkat ka Ékuador

Rahayat Ékuador

Pakean anu khas tina Ekuadorians sering janten indikator daérah tempat asalna. Salaku conto, lalaki anu nganggo ponco biru, calana panjangna anak sapi, sareng topi sigana bakal ti daérah Quito.. Conto sanésna nyaéta awéwé ti Andés anu sering nganggo blus bodas, selendang warna sareng tanjung emas sareng pinggel karang beureum. Datang anu nganjang ka Ékuador salaku wisatawan henteu diharepkeun nganggo baju tradisional ieu, tapi anjeun tiasa. Upami anjeun mutuskeun pakéan kumaha aranjeunna ngalakukeun éta, anjeun bakal diperlakukeun salaku jalma penting ku masihan nilai pikeun jenis pakean ieu.

Kumaha pakéan formal di Ékuador

Pakéan formal di Ékuador sareng anjeun tiasa angkat numutkeun baju nagara anjeun tiasa nuturkeun tips ieu:

Upami anjeun lalaki

Jas Ékuador pikeun lalaki

  • Anggo jas hideung dasi pikeun rapat bisnis.
  • Anggo calana sareng dasi upami anjeun badé damel di perusahaan Ékuador.
  • Anggo kaos kerah sareng hindarkeun topi di réstoran atanapi bumi kulawarga.

Upami anjeun awéwé

  • Ngagem blus, kaos kaki sareng sapatu tinggi sareng rok atanapi calana sareng anjeun kedah ngiringan rapat bisnis atanapi damel.
  • Pakean kedah konservatif sahingga henteu tiasa ketat teuing atanapi low cut. Rok tiasa henteu pondok atanapi sugestif.
  • Anjeun tiasa nganggo pakéan hampang, rok atanapi calana pikeun tuang di luar atanapi nganjang ka batur di bumi. Pakéan koktail ogé dianggo pikeun acara resmi, sanaos baju low-cut anu henteu dipikahoyong.

Kumaha pakéan kasual di Ékuador

Pakéan kasual di Ékuador

Pikeun pakéan kasual, duanana lalaki atanapi awéwé kedah nganggo sapatu kets, baju olahraga, sapatu hiking ... ieu saminggu teu kunanaon. Éta ogé tiasa nganggo baju haneut atanapi baju haneut dina akhir minggu.

Ideu anu sanésna nyaéta nganggo calana jeans, kaos atanapi blus anu nyaman pikeun nganjang ka tempat umum. Baju renang konservatif, kolor sareng flip-flop kedah dianggo di pantai sareng kolam renang.

Ieu mangrupikeun sababaraha conto tina kostum has Ékuador sareng baju khas paling modéren anu saé anjeun terang upami anjeun hoyong iinditan ka Ékuador sareng pakéan numutkeun tempatna. Sanaos kuring nyarankeun anjeun pikeun nginpokeun diri nyalira gumantung kana daérah anu anjeun badé angkat pikeun mendakan jinis pakean anu biasa anu biasana dipaké ku aranjeunna sahingga henteu kaluar tina nada upami anjeun hoyong milari baju numutkeun adatna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Adat istiadat Ékuador
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Isabel Sisimit Esquit cenahna

    Numutkeun ka Patricia Lurssen, gambar nonoman nganggo calana belang beureum mangrupikeun anu dianggo ku lalaki di jurusan Huehuetenango di Guatemala. Ati-ati sareng gambarna sabab éta ngalieurkeun.

bool (leres)