Bandéra Wales

Bandéra Wales

Naha aya anu kantos heran kunaon naga nembongan dina umbul Wales? Seueur carita anu tiasa dianyam pikeun ngajelaskeun patarosan; upami aranjeunna leres atanapi henteu, carita anu sami bakal ngungkabkeunana.

Anu penting ngeunaan ieu nyaéta umbul Wales parantos ngagaduhan simbol na, nyaéta Draig goch, Naga Welsh atanapi naga beureum, sareng anu paling kawéntar di Inggris Raya.

Sejarah sajarah bendera Wales

Naga Bandéra Welsh

La legenda bendera Welsh ngarujuk kana naga beureum anu sok di tempur sareng naga bodas anu jahat dina carita.

Masalahna mimiti jero nalika dipendakan éta sora-sora anu dipancarkeun ku komodo dina gelut konstanna ngabahayakeun pikeun jalma. Kumaha? Nya, hasilna éta anu kapangaruhan tungtungna janten mahluk anu steril, tanpa turunan.

Raja Inggris Raya dina waktos éta nyaéta Llud sareng, ngamotivasi pikeun milarian jalan kaluar tina masalah anu dimaksud, anjeunna mutuskeun pikeun nyungkeun bantosan ti Llefelys, lanceukna. Llefelys mangrupikeun karakter hikmah anu hébat sareng nyanghareupan masalah, anjeunna ngajawab ku jalan kaluarna.

Duanana saderek ngali liang di tengah Britania Raya sareng ngeusianana ku cairan anu mabok sahingga ku cara éta, saatos naga mabok aranjeunna tiasa nungtut rencana leupaskeun aranjeunna. Komodo murag kana bubu, di Snowdonia di belah kalér nagara.

naga-wales2

Aranjeunna tetep di kurungan mangabad-abad. Waktos sateuacanna sareng nalika raja Vortigen énggal ngawangun kastil anu hébat gerakan-gerakan kontinyu datang ti handapeun pangkalan nyababkeun raja mendakan komodo.

Raja Vortigen mutuskeun konsultasi sareng Merlin sareng anjeunna mamatahan anjeunna pikeun ngabébaskeun komodo. Saatos mangabad-abad ngaleungitkeun kabébasan, naga neraskeun perjuanganana, waktos ieu sifatna pasti, dimana anu meunangna nyaéta naga beureum, anu ngarangna ngajaga bumi.

Tina kajadian ieu naga beureum janten simbol bandéra wales.

Bandéra Wales, lambang kareueus

Ngalayang bendera wales

Pikeun urang Wales mangrupikeun kabanggaan ningali naga beureum dina bandéra nasionalna, sato anu hebat anu ditampi dina benak penduduk, sabab éta popularitasna.

Aya anu percanten yén naga beureum mangrupikeun simbul pangeusi Welsh Sanaos sanaos kaayanana, anjeunna teras-terasan nangtung bari sirahna dicekel luhur pikeun ngarengsekeun naon anu ditingalkeun atanapi diganggu. Legenda kasebut tetep dina waktosna sareng ngawujud dina bendera nasional.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)