Banténg Wall Street

jalan témbok banténg

Upami anjeun ngarencanakeun badé sumping ka New York City, anjeun panginten ngagaduhan seueur tempat pikeun didatangan sareng tetep dina émutan anjeun. Éta ogé pasti yén anjeun bakal nyandak seueur poto anu anjeun badé tingali engké saatos anjeun balik, sanaos poto anu pangsaéna nyaéta gambar-gambar anu tetep dina rétina panon anjeun sareng kacatet dina mémori anjeun. Naha anjeun terang Bull of Wall Street?

Dinten ayeuna kuring hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan tempat anu anjeun henteu sono dina kunjungan anjeun, kumargi wisatawan biasana nyandak seueur poto di tempat ieu, éta ogé aya di pusat kauangan. Abdi hoyong nyaritakeun ngeunaan Banténg anu hadé di Wall Street. 

Banténg Wall Street

Banténg dina jalan témbok

Banténg siga badé ngeusi batre, éta ngirimkeun kakuatan sareng kawani. Éta katelah Bull of Wall Street sabab tempatna pas di tungtung Broadway, di Bowling Green Park. Ngan sababaraha léngkah anjeun kéngingkeun halte metro dimana jalur 4 sareng 5 pas sareng anjeun ogé tiasa mendakan parahu feri anu ogé bakal nyandak anjeun ka Patung Liberty. Ku ieu kuring hoyong nyaritakeun yén upami anjeun badé nganjang ka Bull of Wall Street, anjeun moal ngagaduhan masalah pikeun menikmati patung ieu di New York.

Éta Arturo Di Italia Modica anu ngadamel patung perunggu anu beuratna langkung ti tilu ton sareng hargana henteu kirang ti 300 rebu dolar. Mangrupikeun simbol kamakmuran sareng optimisme saatos krisis pasar saham anu diraih ku New York saatos 1986 sareng éta sababna maénkeun kecap bullish - Charging Bull- anu hartosna naékna di pasar saham. Pikeun anu sanés, banténg ngagambarkeun kakuatan Amérika Serikat, agrésif agén pasar saham sareng pamustunganana, banténg anu kalebet kawani Amérika. Tapi kanyataanna nyaéta unggal jalma tiasa ngaraos yén banténg hartosna hiji hal atanapi anu sanés.

Dina Natal 1989 nalika urang Itali mutuskeun pikeun masihan patung ieu ka New York City Sareng anjeunna ngalakukeun éta tanpa konsultasi sareng saha waé sareng henteu nyungkeun idin, janten naon anu tiasa dianggap tindakan vandalisme dianggap tindakan kamurahan sareng ku seueur nilai simbolis. Ku alatan éta, pikeun nyugemakeun urang New York, éta direlokasi. Ieu carita na. 

Sejarah banténg

témbok payuneun banténg

Salah sahiji situs anu paling difoto di New York City nyaéta patung banténg Wall Street anu hébat di Handap Manhattan di Broadway. Aslina, Patung ieu didesain, sapertos anu kuring parantos sebatkeun dina titik sateuacanna ku Arturo Di Modica sareng mecenghul tanggal 15 Séptémber 1989 di payuneun Bursa Saham New York di Broadway.

Di Modica kabur kana kaamanan Bursa Saham sareng mendakan yén anjeunna ngagaduhan sababaraha menit kabur saatos nempatkeun banténg di lokasi éta ti studio na di Soho, sabab anjeunna henteu hoyong nyungkeun idin pikeun nempatkeun patung na anu kado, hadiah éta! teu kedah diperhatoskeun! Anjeunna dugi ka subuh tanggal 15 Séptémber sareng Di Modica mendakan yén di tempat éta tangkal Natal parantos dipasang dinten tadi, janten rute kabur na frustasi sareng banténgna ditingalkeun handapeun tangkal, siga hadiah Natal ti seniman pikeun Kota New York.

Di Modica dijantenkeun banténg pikeun ngagungkeun tekad sareng sumanget masarakat Amérika, utamina saatos kacilakaan Wall Street 1986. Tapi patung éta dipiceun dina dinten anu sami éta dipasang. Tapi jalma-jalma bagja ku kado éta sareng mutuskeun nempatkeunana dimana éta ayeuna. Artis Arturo Di Modica milih banténg salaku simbol kakuatan masarakat Amérika. Dugi ka ayeuna, éta tetep simbol yén seueur urang Amérika resep nunjukkeun wisatawan.

Mangrupikeun simbol sareng jalma resep poto sorangan

sisi témbok banténg

Jalma-jalma nalika aranjeunna angkat ka banténg dipoto duanana di payun sareng di tukang. Tapi aya hiji aspek anu narik ati sareng mayoritas wisatawan anu ngadeukeutan banteng resep poto dirina nyalira di téstis banténg sareng ngusapanana.

Seueur jalma mikir - atanapi menerkeun nyalira - yén ngagosok téstis banténg téh nasib anu hadé. Biasana wisatawan ti Amérika Kidul sareng Asia anu paling ngamotivasi pikeun nyusahkeun téstis banténg.

Anjeun leres-leres kedah gaduh karep pikeun ngagosok téstis banténg ku ramo bulistir anjeun, sabab nalika usum salju di kota-kota New York suhunya turun pisan, éta tiasa salju sareng némpél téstis parunggu banténg tiasa langkung tiis. Sanaos aya anu ngalaksanakeunana nganggo sarung. Jalan anu mana waé, némpél hal anu disentuh ku saréréa henteu kedah higienis pisan, janten upami anjeun hoyong ngalakukeun éta ogé, langkung saé pikeun ngumbah panangan anjeun saatosna.

Éta kedah tingali

Sami sapertos tempat anu terkenal sareng populer di New York, kunjungan ka Bull of Wall Street mangrupikeun kedah tingali yén anjeun moal sono kana rancana perjalanan anjeun. Mangrupikeun salah sahiji patung anu paling dikenal di dunya sareng éta sababna unggal dinten aya antrian pikeun nyandak gambar sareng banténg ti payun janten sirahna tiasa katingali saé, di gigirna supados sadayana kaindahanana tiasa ditingali, atanapi ti tukang supados téstis banténg tiasa ditingali sacara hadé dina poto.

Janten upami anjeun kedah nganjang ka New York, tong ragu-ragu pikeun nganjang ka sadaya juru, toko-toko na, réstoran-na, terasrasakeun réréncangan anjeun, anggota kulawarga upami anjeun aya di daérah ieu, mendakan tempat-tempat énggal, ngaraosan wargi na ... sareng di luhur sadayana ngadatangan banténg, saha kamungkinan bakal aya nalika anjeun sumping, sabar ngantosan anjeun mayar anjeunna sareng nyandak gambar sareng anjeunna.

 

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)