Varanasi, India

Varanasi

Benares mangrupikeun kota India anu perenahna di sisi Gangga di nagara bagian Uttar Pradesh. Mangrupikeun kota anu saé nyambung sareng kota sapertos Kalkuta, Agra atanapi Cirebon sareng ngagaduhan bandara internasional. Tapi di luhur sadayana, Benares dianggap kota anu paling suci tina tujuh kota suci. Mangrupikeun tempat ibadah anu penting sareng ogé tempat anu dipikaresep pisan pikeun wisatawan anu hoyong diajar tina tradisi.

Hayu urang tingali naon anu dipikaresep pikeun palancong kota Benares. Kota ieu anu tuwuh kusabab industri mangrupikeun pusat budaya anu penting pisan pikeun rébuan taun, sahingga urang mendakan campuran pamekaran sareng tradisi.

Sajarah Benares

Varanasi

Tétéla parantos aya populasi di daérah ieu di tebing Gangga di abad ka XNUMX SM. Di tempat ieu di India mimiti abad ka-XNUMX jalma-jalma datang milarian pusat budaya sareng agama anu parantos aya. Kapercayaan nyatakeun yén salah sahiji tina opat sirah dewa Brahma beristirahat di tempat ieu sareng maka ayeuna tetep janten tempat ziarah anu penting sareng pusat agama di India. Salajengna, numutkeun kana Hindu, saha waé anu maot di kota Benares bakal dibébaskeun tina siklus reinkarnasi. Tempat ieu ayeuna narik seueur jamaah Hindu anu neuleumkeun diri di perairan Walungan Gangga dianggap perairan anu suci sareng anu ngalaksanakeun ritus pamakaman. Kusabab kitu éta ogé parantos janten tempat wisata pikeun diajar langkung seueur ngeunaan budaya India.

Walungan Gangga

Varanasi

Walungan Gangga ngumbara rébuan kilométer ti Himalaya sareng genep diantarana nembus langsung ka kota Benares, tempat ziarah dimana walungan ieu dianggap suci penting pisan boh dina ritual boh dina kahirupan sapopoe. Kami terang yén salah sahiji gambar India anu paling sering ditingali nyaéta tina léngkah-léngkah anu khas anu nyababkeun Gangga, tempat anu cicing di kota atanapi ngalakukeun kagiatan anu béda-béda. Janten kota anu penting pisan pikeun agama, urang terang yén urang bakal ningali sababaraha ritual anu pikaresepeun di dieu. Tapi Gangga nyaéta walungan anu sanaos suci kagungan kontaminasi tingkat luhur ku cai anu sok katingalina kotor. Tiasa waé numpak parahu dina walungan tapi anjeun henteu kedah nginum cai éta atanapi ngojay di walungan.

Di cai ieu aranjeunna henteu ngan ukur mandi, tapi ogé aranjeunna sering nyeuseuh baju bahkan neundeun mayit manusa atanapi sato. Nanging, umat Hindus yakin yén cai ieu suci sareng éta sababna hadé pikeun mandi di jerona, sahingga urang tiasa ningali seueur jalma anu ngalakukeun ieu.

The ghats

Varanasi

Salah sahiji tempat anu urang paling ngeureunkeun nyaéta ghats anu kawéntar. Ieu mangrupikeun daérah tangga anu nyambungkeun kota sareng Walungan Gangga. Nangtung ieu umum pisan di Benares, sabab aya sakitar salapan puluh di sapanjang walungan. Hantu ieu seueur tapi aya anu langkung populér tibatan anu sanés. abdi terang nyarankeun ngadatangan Dasashwamedh ghat, salah sahiji tempat anu paling terkenal sareng tempat dimana anjeun sering ningali jalma mandi sareng ngalaksanakeun ritualna. Salaku tambahan, éta caket ka Kuil Vishwanath, anu ngan ukur urang Hindu tiasa aksés tapi tiasa ditingali ti luar. Hantu sanés anu kawéntar nyaéta Manikarnika atanapi Scindia.

Upacara kaagamaan Aarti

Upami aya hal anu urang teu tiasa sono di Benares, éta ngiringan upacara kaagamaan di Walungan Gangga. Dina Gas Dasashwamedh tempat upacara ieu lumangsung di soré dimana seuneu, tarian tradisional sareng musik dicampur dina lingkungan anu unik. Upacara ieu tiasa tingali ti walungan ku parahu atanapi tina ghat éta nyaliraKusabab sadayana tiasa ngahadiran, ieu naha éta populér pisan ku wisatawan anu angkat ka Varanasi. Salaku tambahan, salami upacara anjeun tiasa nyandak kasempetan kanggo mésér naon waé ti seueur PKL di daérah éta.

Universitas Hindu di Benares

Kota ieu éta ogé ngagaduhan kampus universitas. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng ngagaduhan sababaraha gedong anu ngagaduhan struktur Gothic India, kalayan inspirasi anu pikaresepeun. Éta mangrupikeun gedong lami kalayan ayana anu hébat anu dipikaresep ku turis pikeun orisinalitasna.

Latihan yoga di Varanasi

Urang terang yén Disiplin yoga populér pisan di India sareng aya seueur jalmi anu angkat ka sana pikeun milarian katengtreman spiritual sareng nyampurnakeun kasenian ieu. Di Benares kami bakal mendakan tempat pikeun ngaji yoga, sanaos dina ghats ogé umum ningali jalma anu tapa. Aya sababaraha pusat yoga anu tiasa didatangan pikeun ngaraosan sési di tempat anu penting pisan pikeun spiritual.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*