Benteng Graça di Portugal

hatur nuhun

Diwangun antara 1763 sareng 1792, éta Benteng Graça, caket kota Portugis di Elvas, didirikan pikeun membela wates nagara ngalawan ancaman invasi langgeng ti tatangga Spanyol anu kuat. Struktur padet sareng estetis anu saé pisan ngagambarkeun conto telat arsitéktur militér Renaisans, parantos rada luntur nalika diwangun kusabab ayana senjata anu langkung kuat sareng modern.

Maksakeun sareng henteu katingal dina penampilan, bentengna ngagaduhan tilu lapisan pertahanan, masing-masing dipisahkeun ku sistem tembok sareng parit anu rumit. Tembok luarna bentukna sapertos bintang anu hébat, dina gaya na benteng-benteng Éropa anu langkung lami sapertos anu di Jaca di Spanyol, Naarden di Holland atanapi Palmanova di Italia.

Henteu dipikaterang upami desain Graça (nami aslina nyaéta Benteng Nossa Senhora da Graça) leres-leres ngaréspon kabutuhan militér atanapi langkung hiji pilihan estetika. Bisi kumaha waé, éta pikaresepeun pikeun anu datang. Di jero mangrupikeun kota alit anu leres-leres dilestarikan sareng sadaya tata ruang kompléks anu masihan rasa méwah anu anéh.

Salami mangtaun-taun, markas ieu demiliterisasi sareng Kamenterian Pertahanan Portugis sacara praktis ninggali gedong éta. Ayeuna Benteng Graça diaku ku World Monuments Fund sareng UNESCO salaku situs anu kedah dijagaan. Wisatawan Spanyol gaduh gampang pisan pikeun nganjang kaajaiban ieu, anu perenahna tepat di seberang wates, ngan 25 kilométer ti kota Badajoz.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*