Biara tina Royal Barefoot

Gambar | Wikipedia

Sababaraha menit ti Puerta del Sol nyaéta Biara Royal Barefoot, gedong anu bagian luarna ngajantenkeun anjeun leres-leres henteu diperhatoskeun kusabab hiasan na anu heureuy. Nanging, pedalamanna nyumput kaendahan anu luar biasa. Lukisan témbok, gambar, adegan kalahiran, papakuran sareng permadani, diantara seueur karya seni sanésna, nyarioskeun kami tentang sajarah anu menarik di tempat ieu anu henteu diperhatoskeun ku seueur wisatawan di Madrid.

Asal muasal biara

Alonso Gutiérrez, anu akuntan Kaisar Carlos V, mésér bumi tempat ayana biara pikeun ngadamel istana. Juana de Austria lahir di dieu, putri kaisar salaku ramana henteu ngagaduhan pangadilan anu stabil. Mangtaun-taun saatosna, infanta mutuskeun pikeun nyiptakeun komunitas agama sareng nganggap yén ieu tempat anu ideal janten anjeunna milih mésér ti ahli waris Alonso Gutiérrez. Ku cara kieu, dina tanggal 15 Agustus 1559, biarawati munggaran sumping di Biara Descalzas Reales.

Dinten anu sami peresmian agung biara lumangsung, di mana kulawarga karajaan ilubiung sanaos kanyataanna gareja masih henteu diwangun. Perlu ngantosan dugi ka 1564 pikeun ngarengsekeun gareja sareng dina dinten Konsépsi Sakramen Suci ditempatkeun dina altar utama. Juan Bautista de Toledo dikredit sareng ngawangun fasad ku gaya klasik, sedengkeun sésana garéja dipercaya mangrupikeun karya insinyur Italia Francesco Paciotto.

Mangtaun-taun, awéwé karajaan sareng bangsawan asup ka dieu. Biara ieu sacara historis dikaitkeun sareng awéwé DPR Austria, janten tiasa dianggap sami sareng bikangna Biara San Lorenzo de El Escorial. Kaseueuran aranjeunna nyumbangkeun sumbangan anu penting janten biara ngagaduhan dana anu penting pisan pikeun karya seni. Sababaraha anu kawéntar ngagaduhan tandatangan Pedro de Mena, Rubens, Tiziano, Gaspar Becerra, Sofonisba Anguissola, Sánchez Coello, Brueghel, Luini atanapi Antonio Moro, sareng anu sanésna.

Salila Perang Sipil Spanyol biara éta dicabut tina komunitasna. Nanging, sapertos anu kajantenan sareng Museum Prado, karya seni na ditempatkeun di tempat anu aman. Sababaraha pompa ngarusak kolong tina tangga sareng paduan suara. Teras restorasi dilakukeun sareng biarawati balik deui.

Gambar | Wikipedia

Ieu gedong

Jaba, rohangan anu asalna nutupan Biara Royal Barefoot ageung pisan sareng di jerona aya dusun ageung, garéja sareng katergantungan monastik. Henteu dugi ka abad ka-XNUMX yén aranjeunna berpisah sareng komplek sareng ngajual sababaraha lahan.

Sedengkeun pikeun interior, penampilan na ayeuna ngaréspon paningkatan tina Diego de Villanueva saterusna dina pertengahan abad ka-XNUMX, sanaos éta dimekaran dina sababaraha waktos. Lukisan mural ti abad ka-XNUMX, Madrid Baroque sareng diantarana diwakilan ku Raja Felipe IV sareng Mariana ti Austria sareng Infanta Margarita sareng Felipe Próspero.

Joan ti Austria masang kamarna di gigireun altar, kamar karajaan. Daérah éta salajengna disebat Istana Henteuna Raja-Raja. Aula Raja mangrupikeun rohangan panengah pikeun nampi tamu antara daérah biara sareng daérah anu ditujukeun pikeun royalti. Ti rohangan ieu anjeun tiasa ngaksés kana tulisan (ditutup ka kunjungan luar) dimana seueur titilar disimpen.

Infanta Spanyol dikubur di dieu saatos wasiat terakhirna, dina kuburan anu aya di presbytery, di kapilah di gigir Surat anu disebatkeun ku Juan Bautista Crescenzi. Ti dieu anjeunna ngahadiran misa harian. Makamna dipapaésan ku patung marmer bodas dina posisi sholat ku Jacobo da Trezzo, saurang pematung ti istana Raja Philip II.

Gambar | Nalungtik

Biara tina tataranjang suku ayeuna

Ayeuna aya sakitar dua puluh biarawati jubah anu cicing di biara. Salami kunjungan, aranjeunna tetep di daérah anu teu tiasa ditingali sareng diluar jam-jaman éta aranjeunna ngalaksanakeun tugasna ogé solat sareng tapa. Paduan suara nyaéta tempat aranjeunna ngariung ngadoa sareng nyanyi. Di lantai luhur biara masih aya sésa sél munggaran biarawati ayeuna. Ayeuna aya permadani éndah anu dilakukeun di Brussel sareng didesain ku Rubens, anu mangrupikeun pelukis pengadilan di Brussel dimana cicing Isabel Clara Eugenia, anu nawiskeun permadani ka biara.

Nganjang jam sareng harga

jadwal

  • Ti Salasa dugi ka Saptu. Enjing: 10:00 - 14:00 Sore: 16:00 - 18:30
  • Minggu sareng liburan. 10:00 - 15:00
  • Ditutup Senén

harga

  • Tingkat tunggal: 6 euro.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*