Bora Bora, surga aheng di Polinésia Perancis

Kabin di Bora Bora

Bora Bora parantos janten salah sahiji tujuan anu pangsaéna nalika pikeun mikaresep bulan madu sareng liburan di tempat aheng. Ieu kedah disebatkeun yén éta mangrupikeun tujuan anu mewah, tapi tangtosna éta tempat anu idéal pikeun liburan anu istiméwa, dina laguna anu jernih tetep di kabin kalayan sagala jinis kanyamanan.

Bora Bora perenahna di Polinésia Perancis, sareng éta sanés tujuan anu ramé pisan, dina bagian ageung kusabab kumaha leutikna pulau na kusabab henteu sadayana ékonomi sanggup. Aya hiji pulau utami teras aya béda 'motus' atanapi pulau leutik anu henteu ngagaduhan formasi pagunungan, biasana ngan ukur sakedik pepelakan. Éta sanés ngan ukur matahari sareng tujuan pantai, tapi ogé tempat pikeun mendakan budaya kuno anu khusus pisan.

Sejarah ringkes Bora Bora

Sacara prinsip, unggal pulau di Polinésia diatur ku kepala daerah sacara mandiri. Kira-kira 1700 urang Inggris ngawasa kaseueuran daérah, anu lumangsung dugi ka abad ka-XNUMX, nalika Perancis ngasingkeun Inggris sareng ngagaduhan kendali, janten Polinesia Perancis ayeuna. Dinten ayeuna, sanaos aya sababaraha gerakan anu mihak kana kamerdekaan, undang-undang politik jelas yén Perancis moal nyerah ka daérah luar negeri ieu.

Inpormasi penting pikeun perjalanan

Bandara Bora Bora

Bora Bora ayana di belah kulon kalér na Tahiti, sareng kidul na Hawaii, sareng nyaéta dibentuk ku gunungapi punah éta henteu aktip deui. Dikurilingan ku laguna dipisahkeun sareng laut ku karang karang, anu ngajantenkeun tempat anu tenang sareng idéal pikeun dipegatkeun.

Pikeun nepi ka Pulo perlu ngaliwat bandara Tahiti, ngagunakeun jasa perusahaan Air Tahiti. Kira-kira 50 menit anjeun tiasa dugi ka bandara Motu Mate, di belah wétan-kalér. Pulo leutik atanapi motu ieu lokasina 30 menit ti Vaitape, anu mangrupikeun kota utama Bora Bora. Ti bandara anjeun kedah nganggo féri pikeun tujuan anu béda, sareng cita-cita pikeun sapuk sateuacanna ngeunaan transfer sareng hotél. Teu aya angkutan umum di Pulo Jawa, janten anjeun kedah nyéwa mobil, angkat kana safari jip atanapi ngurilingan sapédah atanapi tunggang kuda, ogé parahu anu ngalir ti hiji motu ka pulau séjén. Cara séjén pikeun jalan-jalan ti Tahiti nyaéta nganggo kapal pesiar, sanaos henteu disarankeun pisan sabab lambat sareng ogé gaduh sababaraha fasilitas.

Dokuméntasi janten bawa nyaéta paspor upami urang bakal kirang ti tilu bulan, sareng visa upami tetep langkung lami. Mata artosna mangrupikeun franc Pasipik Perancis, sareng sakitar 120 franc sami sareng hiji euro. Langkung saé pikeun ngarobih mata uang di Pulo Jawa, di hotél anu sami, dina ATM atanapi di bank, sareng di sababaraha tempat aranjeunna nampi euro.

Sora bora

Iklim nawiskeun 25 dugi 30 derajat sadayana sataun, tapi waktos anu pangsaéna nyaéta ti bulan Mei dugi ka Oktober, kumargi aya mangbulan-bulan aya angin kuat. Bulan Méi, Juni, Séptémber sareng Oktober mangrupikeun anu pangsaéna pikeun gabungan waktos sareng susunan akomodasi.

Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di Bora Bora

Laguna di Bora Bora

Salila dinten-dinten munggaran, hal anu paling hadé nyaéta istirahat, ngararasakeun kabin anu éndah dina cai sareng laguna anu jernih. Nalika urang parantos bérés tina perjalanan, urang tiasa ngamimitian ngaraosan kagiatanana. Wisata ka laguna ku kanu, dina parahu handapeun kaca anu pikaresepeun, ningali handapeunana jelas pisan, snorkeling, ngojay atanapi teuleum mangrupikeun alternatif anu saé. Pulo leutik, sakitar 30 kilométer pasagi, sareng laguna interior ageung, dikurilingan ku motus, salah sahiji anu paling éndah nyaéta Motu Tapu, sareng anjeun ogé tiasa nganjang ka pulau-pulau caket Tahaa atanapi Raia Tea dina kapal-kapal ieu.

Kahirupan laut di Bora Bora

Salah sahiji wisata anu teu kedah dilelep ku peminat anu teuleum nyaéta nganjang ka karang karang. Di jerona anjeun tiasa ningali seueur kahirupan di jero cai, ngalakukeun olahraga cai. Anjeun tiasa ogé nikmati matahari terbenam ti katamaran.

Upami anjeun hoyong ningali sato laut di lingkungan, anjeun tiasa angkat ka taman laut Lagoonarium, dina pulau pribadi. Di dinya aranjeunna tiasa ditingali sareng dimungkinkeun ogé ngojay sareng sato sapertos lauk aheng, lumba-lumba, sinar atanapi kuya. Di Le Meridien anjeun gaduh taman laut sanés anu ngagaduhan langkung ti saratus spésiés kuya laut upami anjeun hoyong terang sato ieu sacara jero.

Gunung Otemanu di Bora Bora

Una wisata ka gunung Otemanu mangrupikeun hal anu penting deui. Éta kabentuk ku gunung seuneuan anu teu lami, sareng anjeun tiasa ngaraosan bentangna sapertos anu sateuacanna. Aya ogé wisata di 4 × 4 ngalangkungan rok gunung, anjeun tiasa naék, atanapi jalan-jalan ningali sésa-sésa Perang Dunya Kadua.

Gastronomi

Perjalanan ieu ogé bakal janten kasempetan pikeun ngararasakeun gastronomi aheng. Coba macét didamel ku buah-buahan anu aheng sareng seger, atanapi cobian masakan laut. Masakan ditawarkeun anu mangrupikeun campuran masakan Perancis sareng internasional salian ti kakhususan Tahitian. Uru mangrupikeun sayuran khas Polinesia, sareng anjeun ogé tiasa nyobian uyah, sayuran akar. Sedengkeun pikeun inuman, aya koktail anu lezat sapertos Banana Coralia, kalayan cau seger, jus lemon, sirop stroberi sareng kalapa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)