Budaya Mesir

Di africa nyaéta Mesir, tanah anu namina langsung ngahudangkeun gambar piramida ageung sareng misterius, makam kuno sareng firaun dikubur kalayan harta karun. Kuring yakin yén teu aya anu tiasa sono ka Mesir, sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun anjeun kedah indit sareng ningali, némpél sareng ngaraoskeun naon anu ditawarkeun ku nagara anu saé ieu pikeun sajarah peradaban urang.

Tapi kumaha budaya Mesir dinten ayeuna? Kumaha upami turis, kumaha upami awéwé, naon anu katingali dilakukeun sareng naon anu henteu? Éta anu tulisan kami ngeunaan ayeuna.

Mesir

Nyaeta di Afrika sareng Asia, sanaos utamina di buana munggaran. Gurun Sahara anu kawéntar nempatan bagian ageung daérahna, tapi nyaéta Walungan Nil anu, ngawangun lebak sareng délta, dugi ka ngocor ka Laut Tengah, ngahasilkeun lahan anu subur, padumukan, rébuan taun.

Salah sahiji buaian peradaban Kulon, Mesir Kuno penting pisan pikeun spésiés urang sareng ayeuna, sésa-sésa peradaban anu luar biasa ieu masih ngahias permukaanna sareng parantos janten magnet wisata.

Iklim Mesir subtropis, sareng usum panas, usum panas garing sareng usum tiis hampang. Usum salju, kanyataanna, waktos pangsaéna pikeun jalan-jalan di Mesir tanpa diduruk nepi ka tiwas dina usaha éta.

Budaya Mesir

Mesir mangrupakeun nagara kosmopolitan dimana sagala rupa budaya ngariung. Di nagara-nagara Arab éta langkung kabuka sareng liberal, utamina dina perawatan atanapi pertimbangan sareng urang asing anu datang pikeun nganjang. Aya sababaraha kecap anu kedah diémutan: sopan santun, bangga, komunitas, kasatiaan, pendidikan, sareng ngahargaan. Masarakat Mesir cukup homogén, kalayan langkung ti 99% homogénitas étnis. Ampir sadayana umat Islam, kagolong kana komunitas Sunni, sareng Islam mangrupikeun tanda anu teu tiasa dielegkeun.

Masarakat Mesir nyaeta stratified sareng gumantung kana tempat anu dijajah jalma, aranjeunna nampi perlakuan anu sanés. Kusabab kitu, terang tempat éta penting. Upami jalma anu diajar di universitas éta berharga pisan, sapertos di universitas mana waé anu dilakukeun. Kulawarga nanemkeun seueur artos dina pendidikan murangkalihna sabab éta alat pikeun mobilitas sosial.

Ok ayeuna nyarioskeun kulawarga, urang Mesir langkung pentingkeun inti batin. Kulawarga kedah polah kalayan integritas pikeun dihormat sareng éta sababna awéwé dijagaan ku anggota lalaki kulawargana dugi ka nikah. Aya jalma langkung Islam tibatan anu sanés, atanapi anu langkung matuh kana konvensi agama, éta sababna anjeun bakal ningali awéwé atanapi awéwé ngora nganggo syal sareng anu sanés anu langkung katutup.

Mesir ngaku dirina salaku a nagara aman pikeun awéwé Sareng leres aya kelompok turis awéwé anu milih ngumbara ka nagara ieu sareng teu ngagaduhan masalah. Jelas, janten hormat kana adat pakéan sareng kabiasaan. Hiji-hijina hal anu kedah diperhatoskeun nyaéta henteu ngumbara di pésta sabab sababaraha gedong sareng tempat-tempat tiasa ditutup, upami henteu anjeun tiasa. Pengamatan: lalaki katingali pisan ka awéwé asing, sanaos dibarengan ku salaki, kabogoh atanapi babaturanana. Éta rada teu nyaman.

Bisnis sareng kahirupan sacara umum00 dijalankeun ku Kalénder Gregorian, tapi aya almenak sanés anu diperhatoskeun. Salaku conto, anjeunna kalénder islam anu dumasar kana paniténan formalitas agama anu tangtu dina kalénder bulan 12 bulan anu masing-masing antara 29 sareng 30 dinten. Sataun Muslim teras 11 dinten kirang ti taun Gregorian.

Kalénder sanés anu dianggo di Mesir nyaéta Koptik atanapi Almenak Iskandariah. Ieu ngahargaan siklus surya 12 bulan kalayan masing-masing 30 dinten sareng sasih ngan 5 dinten. Unggal opat taun dinten kagenep ditambihan kana bulan anu langkung pondok.

Sareng hormat ka moda Anjeun bakal ningali sababaraha gaya anu aya hubunganana sareng lingkungan sareng budaya-budaya anu aya di nagara ieu. Dina hiji sisi aya gaya Badui, langkung diwakilan dina gumpalan Sinai sareng Siwa, kalayan lawon, sabuk, brocade sareng topéng anu seueur bordir sareng masker ku seueur pérak sareng emas. Aya ogé gaya Nubian, has di kampung-kampung Nubian di sisi kidul walungan Nil: warna, sulaman ... Jelas, sadayana dicelup dina mode Kulon anu aya dina kaos oblong, calana, sapatu, mérek internasional .. .

Kumaha kabiasaan urang di Mesir? Anjeun kedah nganggo pakéan anu sopan sareng terang kumaha ngenalkeun diri ka anu sanés, kalayan dilebetkeun kado upami rapat langkung resmi, nonoman kedah hormat ka sepuh, urang moal tiasa jalan-jalan di payuneun jalma anu sholat (ieu lumaku upami anjeun anu muslim, tapi kedah dipikaterang sareng nerapkeunana), anjeun henteu kedah cicing lami-lami ngadamel kunjungan, kami panginten henteu pas waktuna ...

Tangtosna éta henteu sami upami salah saurang awéwé atanapi lalaki. Upami anjeun lalaki sareng anjeun pendak sareng Mesir pikeun anu munggaran, sasalaman cocog sareng anu leres. Upami anjeun wanoja sareng anjeun ngucap salam heula ka awéwé, kantun tuur sakedik atanapi tukeur sasalaman ringan. Upami salam campuran, sakapeung sasalaman téh pantes, sanaos awéwé éta anu kudu ngalegaan heula upami anjeun lalaki, upami henteu, anjeunna ukur ngagelengkeun sirah.

Sakumaha urang tingali, komunikasi gestural penting. Urang Mesir mangrupikeun jalma anu cukup ekspresif sareng gairah nalika ngobrol, janten anjeun bakal ningali sapuan hébat. Kabagjaan, syukur, sareng duka sacara terbuka ditingalikeun, tapi amarah kirang kusabab disalahartikeun salaku penghinaan. Sigana mah aranjeunna rada langsung tapi henteu kitu, sapertos budaya sanés anu payuneun kana kahoyongana sanés hal anu umum. Urang Mesir hindari nyarios henteu langsung ngarah lila, siga urang Jepang.

Perkawis kontak fisik, sadayana gumantung kana tingkat hubungan anu dipibanda jalma. Salaku wisatawan kami moal dugi ka titik éta, kacuali urang ngagaduhan rerencangan atanapi aya hubunganana sareng damel sareng jalma-jalma lokal, tapi hayu urang sebutkeun yén aturan kontak fisik anu teu ditulis gumantung kana tingkat akrab sareng gender, jelas. Panjang panangan salaku rohangan pribadi anu biasa anu kedah diperhatoskeun.

Pertimbangan akhir: upami anjeun diulem ka bumi Mesir kanggo tuang, nyandak kado, coklat mahal, manisan atanapi muih, henteu pernah kembang sabab éta dikhususkeun pikeun kawinan sareng anu gering; Upami aya murangkalih, kado pikeun aranjeunna ogé ditampi kalayan saé tapi sagala anu anjeun pasihkeun, émut leres, anjeun kedah masihan ku panangan anu leres atanapi ku dua panangan. Sareng tong ngarepkeun kado dibuka pas ditampi.

Pokokna, tong hilap yén Mesir mangrupikeun nagara Muslim anu anjeun kedah hormat pisan kana adat istiadat anu sanés urang. Urang kedah ulah kaleungitan patarosan éta: urang henteu di bumi, urang kedah hormat. Tina pangalaman, janten awéwé sanés hal anu paling raoseun di Mesir, sareng jalan-jalan di jalan Kairo tiasa rada ngaganggu sabab aranjeunna teuing ningali anjeun. Malah parantos kajantenan kuring leumpang dibarengan ku salaki sareng ngawartosan hal-hal ka kuring, henteu paduli ayana aranjeunna. Rambut pondok kuring? Éta panginten, kusabab anjeunna nganggo calana panjang sareng kaos, henteu nanaon.

Tapi anu kuring hoyong ucapkeun nyaéta yén Mesir mangrupakeun nagara anu langkung liberal tibatan nagara-nagara Muslim anu sanés, éta sanés ogé ekstrim sanésna. Kalayan kasabaran, hormat sareng langkung sabar, kaleresan anjeun tiasa ngaraosan sagala kaajaiban sajarah sareng budaya di nagara hébat ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)