Budaya Roma

Roma éta mangrupikeun kota anu paling luar biasa di Éropa. Abdi bogoh ka kota ieu, éta moal tiasa langkung éndah, langkung budaya, langkung narik ... Mustahil bosen, mustahil gaduh waktos anu goréng, mustahil henteu heran dina unggal léngkah.

Roma hebat sareng dinten ieu urang bakal nyarioskeun perkawis Budaya Roma, kanggo terang naon sateuacan ngumbara.

Roma

Kota nyaeta ibukota daérah Lazio sareng Itali sareng éta mangrupikeun kota anu paling pendudukna katilu di Uni Éropa. Éta kota kalayan sajarah tilu rébu taun sareng mangrupikeun kota metropolis hébat munggaran umat manusa, sajaba ti jantung salah sahiji peradaban kuno anu paling penting sareng berpengaruh.

Sejarah asalna tina unggal jalan, unggal alun-alun, unggal gedong. Kota ieu mangrupikeun kota anu ngagaduhan khasanah arsitektur sareng sejarah anu pangageungna di dunya sareng ti saprak 1980 éta parantos aya dina daptar Warisan Dunya tina UNESCO.

Kuring pikir sateuacan sateuacan nganjang ka nagara atanapi kota kedah maca, ngalakukeun panilitian, soak informasi ngeunaan tujuan éta. Janten, urang tiasa ngawangun kerangka interpretasi tina naon anu bakal urang tingali atanapi alami. Éta henteu ngabatalkeun kejutan, ogé panasaran, atanapi pikabungaheun. Sabalikna, éta ngajantenkeun ageung, sabab teu aya anu langkung éndah tibatan ningali ka jalma mimiti anu urang terang ku buku atanapi jaringan sosial.

Budaya Roma

Roma modéren mangrupakeun kota eclectic, kombinasi hebat tina tradisional sareng kontémporer. Dina tingkat sosial, kahirupan ngurilingan kulawarga sareng réréncangan sareng anu katingali di jalma sareng dina kahirupan sapopoe. Sanaos janten ibu kota, aya hawa anu khusus tina kota ageung anu tetep, khususna di lingkungan sareng pasarna sareng sanaos teras-terasan datang turis wisatawan.

Roma sareng tuangeun sasarengan. Teu aya anu énggal. Gastronomi Romawi saderhana, tapi beunghar sareng seueur rasa. Kahirupan sosial revolves sabudeureun dahareun, rapat, balanja, saatos tuang. Bangsa Romawi biasana tuang sasarengan, sareng kulawarga sareng réréncangan, sareng waktos dina waktos tabel nyaéta berharga. Sareng upami anjeun hoyong ningali sababaraha hal ieu, langkung saé kabur ti réstoran wisata atanapi daérah anu saéstuna.

Pikeun kéngingkeun kadaharan Romawi anu kualitas sareng langkung otentik, anjeun kedah ngalangkungan jalur anu keok. Tempat anu hadé pikeun tuang sareng nginum sapertos anu lokal biasana nyaéta anu henteu aya wisatawan. Ieu sababaraha tempat anu disarankeun: pikeun sarapan anjeun tiasa nyobian Caffé Sab't Eustachio, caket Piazza Navona, operasi ti taun 30-an. Pikeun tuang siang, La Taverna dei Fori Imperiali, réstoran kulawarga anu teu jauh ti Colosseum, di Via della Madonna dei Monti, 9 taun.

Upami anjeun hoyong balanja sareng tuang di alun-alun atanapi jalan-jalan, maka anjeun tiasa balanja di Fa-bio, caket Vatikan, di Vía Germanico, 43. Kanggo tuangeun, La Carbonara, réstoran Italia tradisional di Monti, di Vía Panispema, 214. Upami éta pizza, Gusto, di Piazza Augusto Imperatore, 9. Kanggo és krim anu saé, Ciampini, antara Piazza Navonna sareng Léngkah Spanyol.

Sareng hal ka perayaan sareng pésta di RomaKaleresan aya tradisi anu penting pisan pikeun urang Romawi. Salaku conto, aya Karnavall, anu ogé dirayakeun di sésana nagara. Karnaval di Roma lilana dalapan dinten sareng anjeun bakal ningali musisi, acara téater, sababaraha konsér di jalan. Mangrupikeun waktos anu saé pikeun jalan-jalan sareng resep suasana bageur.

Natal sareng Easter mangrupikeun liburan Kristen anu paling penting di kota, sajaba ti éta nandaan mimiti liburan. Salaku tambahan, piring khusus anu diasakan pikeun dua pésta ieu sapertos panettone sareng panforte dina Natal atanapi sosis Cotechino, di Easter the Minestra di Pasquea, domba Angelo, roti Gubana Easter ... Sadayana di tengah Via Crucis, anu angkat ti Colosseum kana Forum Romawi dina Jumaah Saé, berkah Paus di Alun-alun St Peter sareng Natal di wengi di gereja-gereja dihias ku palungan ...

Cicih liburan Kristen ogé Roma hirup liburan nasional, anu di dieu di Itali aya sababaraha. Unggal kota ogé ngarayakeun tempat suci nas sareng di kasus Roma nyaéta Saint Peter sareng Saint Paul. Pésta ragrag 29 June sareng aya massa di garéja-gereja malahan kembang api ti Castel San't Angelo.

Dahareun, pésta, jalma ... tapi ogé leres bab anu sanésna diwangun ku warisan sajarah sareng arsitéktur Tina telepon Kota Abadi. Kuring kantos milampah Roma, anu leres nyaéta ngan dina sababaraha waktos kuring nyandak angkutan umum. Sanés kusabab teu merenah tapi kusabab upami cuacana saé sareng anjeun gaduh sapatu anu raoseun, moal aya jalan pikeun nyasar di jalanna. Anjeun ngadamel unggal papanggihan!

Éta atanapi leres, klasik moal tiasa sareng henteu kedah leungit: didatangan ku Pantéon, diwangun ku Hadrian di taun 118 SM, ngantepkeun diri anjeun dimandian cahaya atanapi hujan anu nembus kana liang hateup, naék kana Capitoline Hill sareng ngémutan Forum, linggih dina léngkah-léngkah anu Léngkah Spanyol sareng ningali Fontana della Barcaccia atanapi susun pujangga Jhon Keats, naék sapédah atanapi jalan sapanjang Ngalangkungan Anticca, jalan-jalan di soré Piazza Navona, nempatkeun leungeun anjeun dina Bocca della Verita, didatangan teh Coliseum, upami tiasa nalika surup, kunjung ka Pasar Campo de Fiori, lebet Vatikan, angkat ka museum, la Capuchin Crypt, ngajalajah teh Ghetto Yahudi di Trastevere, ngalungkeun koin dina Cai mancur di Trevi.

Émut yén Roma gaduh 3 rébu taun sajarah, ti Antiquity, dugi ka taun-taun mimiti agama Kristen, Abad Pertengahan, jaman Renaisans atanapi bab barok kota dugi ka jaman modéren. Masing-masing gedong, unggal alun-alun, unggal cai mancur, gaduh sejarah na sareng masihan sidik anu unik pikeun budaya Romawi.

Alami, perjalanan tunggal henteu cekap. Anjeun kedah deui ka Roma sababaraha kali, dina waktos anu sanés taun. Anjeun bakal salawasna mendakan hal anu énggal atanapi murag asih sareng anu parantos anjeun terang. Campuran sensasi antara terang sareng pangenal anu pangsaéna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*