Budaya Yunani

 

Yunani Ieu salah sahiji tujuan wisata nu pang populerna di dunya. Barina ogé, éta téh Lawu tina démokrasi Kulon modern urang jeung malah kiwari ruruntuhan wangunan sarta kuil ninggalkeun urang dina angen.

Tapi kumaha budaya Yunani kiwari? Naon anu urang tiasa nyarios ngeunaan éta, ngeunaan adat masarakatna, naon anu kedah dipikanyaho sateuacan angkat ...?

Yunani

Resmina disebut República Héléna na téh di Éropa tenggara. Éta ngagaduhan sakitar 10 juta jiwa, sakedik deui, sareng ibukota sareng kota anu paling penting nyaéta Atenas. Nagara ieu lokasina kacida alusna dina naon éta sarta mangrupakeun ruteu pangalusna di buana, gabung jeung Afrika jeung Asia.

Yunani boga bagian buana sarta bagian insular badag dimana Kapuloan Dodecanese, Kapuloan Ionian, Crete, Kapuloan Aegean nangtung kaluar ... Kami ahli waris élmu pulitik anak, matematika, téater na, sastra jeung filsafat.

Adat istiadat Yunani

Nalika anjeun ngarujuk kana adat istiadat hiji nagara, anjeun leres-leres nujul kana kumaha kahirupanana sareng kumaha masarakatna nyandak kahirupan. Urang ngobrol ngeunaan dahareun, agama, filsafat hirup, seni, kahirupan kulawarga, hubungan sosial ...

Sareng hormat ka agama Yunani najan sagala agama aya didinya teh Garéja Ortodoks Yunani sarta ngabogaan loba pangaruh dina masarakat. Aya gereja di mana waé, bahkan di kota-kota alit, sareng kuil éta mangrupikeun tempat anu leres. Gereja, chapels sumebar di ditu di dieu, sanajan di tempat aneh, terpencil atawa kalawan pintonan éndah laut.

Garéja Ortodok Yunani Garéja Kristen kadua panggedéna Sarta eta boga kira 220 juta anggota, sahenteuna éta naon catetan baptisan nyebutkeun. Teu aya sosok sapertos Paus, tapi aya Patriarch Ecumenical Konstantinopel anu sadayana uskup diakuan salaku anu munggaran diantara peers. garéja ieu geus greatly dipangaruhan Wétan, Tenggara atawa Kaukasus.

Patalina Urang Yunani ngahargaan pisan ka kulawarga. Jalma ngora diharepkeun pikeun ngurus sepuh maranéhanana, anu umumna teu cicing jauh atawa bisa hirup di rumah tangga sarua jeung kulawarga sorangan. Warisan kulawarga, warisan ti kolot jeung nini-nini, kacida beuratna, boh sacara ékonomis boh sacara psikologis. Generasi heubeul condong nyandak hiji Pace calmer hirup, tanpa loba jam, jadi éta naon kudu nyangka mun anjeun ninggalkeun Athena atawa kota lianna. Ogé kudu disebutkeun yen dina taun 80-an Kode Sipil Yunani robah Ngeunaan hukum kulawarga: nikah sipil mucunghul, mas kawin ieu dileungitkeun, cerai difasilitasi sarta patriarchy loosened saeutik.

Nanging, hal anu sami kajadian di lingkungan padamelan sapertos di nagara barat anu sanés. Urang Yunani aranjeunna damel sahenteuna dalapan jam lima dinten saminggu, ngarah méakkeun loba waktu jauh ti imah. Seueur jalma, sareng nalika kuring nyarios seueur pisan, kuring didédikasikeun pikeun dunya pariwisata. Langsung atawa teu langsung loba ékonomi nasional revolves sabudeureun pariwisata, hiji hal anu kiwari pajeulit pisan.

Bangsa Yunani parantos resep téater salami rébuan taun sareng cekap nganjang ka amfiteater pikeun mikawanoh éta. Anjeun kedah uih deui ka drama kuno kalayan dua genre na: drama sareng tragedi sareng nami sapertos Euripides atanapi Sophocles, tapi cinta téater terus nepi ka poé ieu sarta sababaraha kali dina amphitheater kuna sarua. Pangalaman di tempat-tempat éta luar biasa. Tujuan: Epidaurus jeung Odeon of Herodes Atticus.

Sareng kumaha upami gastronomi Yunani? Anjeun moal kuciwa, tangtosna: sayuran seger, cheeses, daging, minyak zaitun, pangalusna sarta paling wawakil panggero. dahareun Mediterania. Anjeun moal tiasa ninggalkeun Yunani tanpa nyobian suvláki, yemista, pastítsio, musakas, baklava, katafai... Aya sababaraha croquettes tomat goreng anu delight a ... Na dimana anjeun tiasa tuang sadayana ieu sareng seueur deui? Nya, di tavern atanapi réstoran sareng upami aranjeunna alit sareng akrab, langkung saé. sagelas tina uzo sareng salah sahiji mezedes jeung ngarasakeun omongan.

Jelas gastronomy béda-béda dumasar kana daérah Yunani. Contona, di kalér nagara, anu didominasi ku Kakaisaran Ottoman nepi ka 1912, masakan masih ngagambarkeun pangaruh Ottoman.

Kabeneran aya gaya hirup Yunani boga variasi na gumantung kana waktu taun. Summers dieu pisan panas jadi kahirupan sosial di luar. Sering kajadian di kota sareng desa, nalika panonpoe surup, jalma-jalma jalan-jalan di jalan utama atanapi, upami éta pulo, sapanjang basisir. Éta klasik pacing. Duanana dina usum panas sareng usum tiis kafe sok sibuk, najan sok aya mayoritas lalaki.

Sareng kumaha upami libur jeung libur? Mangsa festive pangpentingna nyaéta Easter jeung Asumsi Maryam dina pertengahan Agustus. Paskah mangrupikeun liburan kulawarga anu leres sareng jalma-jalma biasana uih deui ka bumina, di kota-kota sanés, kota atanapi désa, pikeun nyéépkeun éta sareng kulawarga sareng ngalaksanakeun vigil di garéja lokal dina dinten Saptu wengi dugi ka Seuneu Suci hurung tengah wengi. Agustus nyaéta, di sisi séjén, bulan libur sekuler, jadi mun nyarita.

Kami parantos terang yén budaya Yunani Kuno super penting, tapi kedah disebatkeun éta di Yunani modern budaya jeung kasenian ogé boga tempat maranéhanana. Salaku urang ngomong, téater masih hirup tapi ogé aya festival musik jeung tari, utamana dina bulan usum panas, sakuliah nagara jeung jeung seniman lokal jeung internasional. Sagampil kami ngaranan téater Epidaurus atawa Herodes Atticus, keur di Acropolis kuna Athena hadir konsér teu boga sarua.

Olahraga naon anu urang Yunani resep? Maén bal, maén bal nyaéta olahraga nasional najan nuturkeun manéhna raket pisan ku baskét. Nyatana, dina kajawaraan internasional baskét parantos dilakukeun sareng langkung saé tibatan maén bal Yunani. Ski, hiking, moro, hoki, baseball ogé latihan di dieu.

Sawatara naséhat: salam anu khas antara lalaki jeung awéwé nyaéta sasalaman, najan lamun soal babaturan aya rangkulan jeung ciuman dina pipi, lamun aya béda umur jeung anu leuwih kolot, éta dihargaan. pikeun ngaran kulawarga atawa gelar, sahenteuna nepi ka urang diondang pikeun alamat eta ku ngaran hareup, "Yassas" hartina halo.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)