Budaya Arab

Urang hirup dina dunya anu beragam sareng éta kaanekaragaman anu ngajantenkeun urang pikaresepeun salaku spésiés. Dinten ieu kami bakal ningali Budaya Arab, ngémutan, tapi dina waktos anu sami nyobian jauh tina gambar anu biasana dipasihkeun ku média ngeunaan éta.

Pendakan, diajar, nilai, hormat, éta kecap sulap pikeun hirup babarengan budaya anu saé. Dinten ayeuna, budaya Arab bakal jadi protagonis tulisan urang.

Budaya Arab

Mimiti anjeun kedah ngartos éta Budaya Arab sareng Islam raket pisan hubunganana. Numutkeun ka Bank Dunia, dina 2017, diperkirakeun yén populasi Arab sadunya 414.5 juta disebarkeun utamina di 22 nagara aranjeunna aya di Wétan Tengah sareng Afrika Kalér. Turki sareng Iran henteu aya dina grup ieu sabab nyarios basa Turki atanapi Farsi.

Sanaos aya agama sanes di daérah éta Islam mangrupikeun agama anu utami, sakitar 93% pendudukna Muslim sareng Kristen nunjukkeun 4% di daérah anu sami ieu. Islam diatur ku Quran, buku anu dipercaya diturunkeun ka nabi Muhammad ku Gusti nyalira ngalangkungan malaikat Jibril. Hukum Islam katelah Syariah sareng éta parantos janten bagian anu teu kapisahkeun tina konstitusi sareng bahkan hukum sekuler di seueur nagara.

Syariah, jalanna, mangrupikeun dasar tina sadaya sistem nilai Arab. Dibagi kana lima bagian: ngadegna kaadilan, pendidikan, moral publik sareng swasta, pencegahan kasusah masing-masing di masarakat, sareng pencegahan penindasan. Bener na unggal nagara Arab nafsirkeun Islam béda, sababaraha langkung ketat tibatan anu sanés bahkan ngagaduhan hukuman mati (motong leungeun maling, contona).

Kaum muslimin aranjeunna sholat lima kali sapoé sareng sadaya kahirupan diatur kira-kira lima waktos éta. Awéwé di masjid nganggo pakéan anu sopan sareng nutupan sirah, sadayana angkat sapatu sareng lalaki sareng awéwé tetep misah. Salila di Ramadam, bulan kasalapan, suci, numutkeun kana kalénder Muslim, jalma gancang ti matahari terbit dugi ka surup.

Dina budaya Arab kulawarga penting sareng dina hiji cara hubungan tribuan dijaga, ogé sambungan klan. Ungkapan "Dulur-dulur kuring sareng dulur-dulur ngalawan dulur misan, dulur misan sareng kuring ngalawan jalma asing," cet aranjeunna saé pisan. Genealogi ogé penting. Nyaeta budaya patriarkal di mana lalaki éta ngurus kulawargana sareng upami anjeunna henteu tiasa, éta éra. Indung ngagaduhan peran tradisional sareng cicing di bumi, ngagedékeun murangkalih, ngatur bumi.

Barudak digedékeun béda, gumantung kana naha aranjeunna lalaki atanapi awéwé. Barudak ngan ukur ninggalkeun bumi nalika nikah sareng umumna ngan ukur saurang di antara imah kolotna pikeun ngurus aranjeunna. A) Leres, Budaya Arab ngahargaan sepuhna. Aranjeunna konsultasi dina seueur masalah, bahkan sanaos naon anu aranjeunna nyarioskeun henteu kedah ditampi. Sistem kasihatan di nagara-nagara ieu biasana henteu saé, janten awéwé ngora biasana ngandelkeun pisan ka indungna atanapi mitoha dina ngabina barudakna.

Budaya Arab ogé manehna timburu ka karusiahanana sareng perkawis kulawarga jarang dibahas enteng sateuacan saha waé. Privasi ieu ditarjamahkeun kana arsitektur imah, dimana aya daérah umum dimana pengunjung tiasa nampi sareng daérah anu aranjeunna moal pernah lebet.

Kumaha hubungan antara urang Arab sareng anu datang? Hal anu biasa nyaéta lamun urang asup ka kamar anu aya urang Arab aranjeunna bangun ngabagéakeun urang. Awéwé henteu keuna, kacuali wanoja Arab ngulurkeun heula pananganna, aranjeunna henteu nyarios sareng sateuacan aranjeunna dikenalkeun sareng anjeun, sareng saurang lalaki Arab henteu ditaros perkawis istrina atanapi putrina.

Mawa kado, sapertos dina budaya-budaya sanés, mangrupikeun hal anu paling sopan pikeun dilakukeun. Entong nolak uleman nginum sareng anjeun kedah sok anggo panangan katuhu anjeun nalika tuang, nginum atanapi ngalirkeun tuangeun sareng inuman. Kadaharan penting dina budaya Arab, ngabagi roti, tuang lauk sareng domba.

Naha aya anu béda dina pakéan urang Arab? Bener nyaéta adat istiadat béda-béda ti hiji nagara ka nagara, kadang-kadang aya kostum nasional atanapi awéwé kedah nganggo éta jilbab atawa burqa nyumputkeun sakujur awakna. Di batur, bajuna lumayan Kulon.

Naon waé, salawasna éta leres pikeun nutupan daérah anu tangtu ku kasopanan: taktak sareng panangan. Éta henteu hartosna yén mojang paling modéren, di nagara-nagara modéren, henteu nganggo kaos lengan pondok atanapi calana jeans ceking. Tapi, leres, upami urang badé angkat ka nagara Arab, urang kedah ngepak baju saderhana.

Memang leres éta daérah anu panas sareng ngan ukur hoyong nganggo calana pondok tapi di dieu awéwé henteu pernah nganggo jenis pakean ieu, ku sabab éta, urang bakal nampi perhatian anu négatip pisan. Sugan Dubai atanapi nagara-nagara sanés di daérah ieu langkung santai, tapi urang henteu kedah hilap kumaha budaya Arab.

Ayeuna, ngalangkungan ciri anu ngagaduhan budaya Arab ayeuna, sareng peryogi pisan nalika ngumbara, anjeun kedah terang éta budaya arab beunghar dimana anjeun ningali éta. The literatur arabe pinuh ku harta karun, sami musik sareng jogét sareng saprak merdeka, di nagara-nagara anu jajahan di nagara-nagara Éropa, bioskop. Diajar sakedik ti anjeunna sok saé, sabab ngeuyeuban urang.

Ayeuna, tangtosna, salaku awéwé aya seueur masalah anu kuring henteu resep. Langkung seueur dinten ayeuna, yén di réa penjuru dunya urang merjuangkeun hak-hak urang dina masarakat dunya macho sapertos kitu. Tapi kuring optimis sareng kuring nyobian henteu janten étnosentris pisan.

Kuring resep mikir yén budaya sapertos basa. Urang sadayana kabudayaan dugi ka nyandak hiji budaya anu sanés, sareng salami budaya éta hirup teras-terasan robih. Sarua sareng létah. Janten, dunya globalisasi dimana urang hirup ngadorong sadayana budaya anu langkung tradisional pikeun ngarobih. Mudah-mudahan awéwé anu milari parobihan anu positip di nagara-nagara ieu bakal tiasa maju dina jalanna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*