Budaya Hindu

Budaya hindu

Budaya India dipikaterang di panjuru dunya salaku salah sahiji budaya anu paling hirup sareng mistik anu aya ayeuna, éksprési Asia anu luar biasa ieu mangrupikeun hasil tina gabungan sareng asimilasi anu menarik tina unsur anu béda. Mangrupikeun campuran budaya anu saé anu nyerep tren ti nagara-nagara tatangga, nyiptakeun dinamika budaya anu heterogen anu megah, anu kagambar dina aspek-aspek mimitian ti agama dugi ka arsitektur, seni, gastronomi atanapi adat istiadat. Pluralitas na parantos ngarah janten salah sahiji nagara anu paling pikaresepeun di planét ieu, sareng tujuan wisata anu hadé pikeun para pelancong ti sakumna dunya.

Budaya Hindu ieu parantos nawiskeun tradisi mangabad-abad, anu mana deui ka Rig-Veda, téks anu pangkolotna di India, ti abad ka-XNUMX SM Saatos serangan Islam sareng dominasi nagara-nagara Kulon ngalangkungan India, éta dipangaruhan ku sagala rupa budaya, tapi ngajaga hakekat sareng tradisi na. Mustahil pikeun ngitung rébuan taun tradisi sareng budaya dina hiji postingan, tapi kami bakal nyobian nyiptakeun pandangan anu lega pikeun budaya India sareng naon anu narik kami.

Sakedik sejarah India

Taj majal

Sejarah kuno India dibagi kana Mangsa Weda sareng jaman Brahmanik. Anu kahiji mangrupikeun anu pangkolotna taun 3000 SM, nalika peradaban Dravidian ngagaduhan budaya anu maju, kalayan industri perunggu, tatanén sareng komunitas-komunitas alit, salian ti agama musyrik. Jaman Brahmana datang nalika urang Brahmana, tong tina daérah Laut Kaspia, mendominasi daérah-daérah anu nyiptakeun karajaan-karajaan leutik. Nanging, saatos kakawasaan utama sareng despotisme na, masarakat ngabrontak sareng nimbulkeun Budha.

La carita paling ayeuna nyarioskeun serangan tina sagala rupa budaya, ti Persia dugi ka Arab, Portugis atanapi Inggris. Mangrupikeun kasimpulan anu lega pisan, tapi éta masihan kami ideu pikeun sadaya pangaruh anu ditampi ku budaya India anu nyosok ieu sapanjang sajarah.

Sistem kasta budaya India

Masarakat di India

Sistem stratifikasi sosial ieu asalna langsung tina agama hindu, agama utama India. Éta ngajarkeun ka urang yén manusa diciptakeun tina bagéan bagéan awak déwa Brahma, sahingga nyiptakeun opat kasta anu aranjeunna maréntahkeun mangabad-abad.

Tina sungut dewa Brahma muncul para Brahmana, hiji kelompok anu paling kuat, para pandita. Para chatria mangrupikeun pejuang anu mulya, muncul tina panangan dewa. Vaisías mangrupikeun padagang sareng patani, anu kaluar tina pingping dewa, sareng sudra atanapi pelayan mangrupikeun kasta panghandapna, anu kaluar tina dewa dewa. Salian ti éta nyaéta anu teu kacekel, anu dianggap buangan, sareng anu sanés bagian tina kasta atanapi masarakat, sabab éta ngan ukur tiasa ngalakukeun padamelan panghandapna, sapertos ngumpulkeun rereged manusa. Ayeuna, kasta sacara hukum diteken, tapi dijaga kusabab kagunaan sareng adat istiadat sareng kumaha jero-jerona aya di masarakat.

Agama di India

Patung dewa Hindu, has budaya India

Agama mangrupikeun bagian anu penting pisan dina budaya India, sareng ayeuna aya opat agama anu asalna India atanapi Dharmic. Agama Hindu mangrupikeun agama anu paling populér, sareng anu katilu pangageungna di dunya. Di jerona aya seueur sakola sareng tradisi anu béda, sareng agama anu nuturkeun tradisi kasta. Dewa utama na nyaéta Rama, Shivá, Visnú, Krisná sareng Kali.

Di sisi anu sanésna, aya agama Budha, anu kalima pangpentingna di dunya, diadegkeun ku Sidarta Gautama, putra Raja ti karajaan Sakias, anu nolak sagala rupa sareng janten tukang ngemis, nyebatkeun dirina Buddha, anu hartosna anu langkung terang. Éta dumasarkeun kana prakték kahadéan, amal, kanyaah sareng kautamaan anu sanés sareng non-téistik. Aya ogé Yainisme, sami sareng Buddhism, sareng Sikhism, agama monotheistic satengahna antara Islamisme sareng Hindu.

Tulisan anu aya hubunganana:
India: Kapercayaan sareng Dewa

Musik sareng jogét budaya Hindu

Tradisi musik dina budaya Hindu

Ekspresi musik ogé mangrupikeun campuran sora masarakat sareng klasik anu euyeub, anu nyababkeun nyiptakeun tarian anu aheng sareng khas nagara. Nanging, Aya 8 tarian Hindu anu parantos diklasifikasikeun salaku klasik, sareng anu parantos dilebetkeun kana sistem pengajaran tradisional kusabab statusna salaku éksprési klasik Hindu tradisional. Diajar di Akademi Musik, Tari sareng Drama Nasional anu bergengsi, sareng kalebet tarian tina: bharatanatyam, cathak, kathakali, mohinyattam, kuchipudi, manipuri, odissi y satriya. Ieu mangrupikeun tarian tina bentuk naratif anu luar biasa anu ogé kalebet unsur mitologis anu luar biasa, anjeun moal tiasa ngumbara ka India tanpa nyaksian salah sahiji acara anu saé ieu.

Aya ogé musik masarakat anu masih kénéh maénkeun di sababaraha daérah nagara. Aya Bauls di Bengal, musik Bhangra di kalér atanapi Quawwali di Pujab.

Gastronomi budaya India

Kadaharan khas di India

Dahar didieu mangrupikeun petualangan pikeun lalangit. Kadaharan India dipikaterang ku kari anu lezat, sareng panggunaan anu canggih pikeun sagala rupa rempah, dumasar kana sangu sareng jagong. Seueur rempah anu bénten anu urang konsumsi ayeuna, sapertos lada hideung, asalna ti dieu, janten umat Hindu ngagaduhan penanganan anu luar biasa. Nanging, kadaharan ieu tiasa janten sakedik bahaya pikeun penderita alergi, ngagaduhan tuangeun lada sapertos kitu, langkung ti hiji jalmi tiasa sesah.

Aya asakan khas anu anjeun henteu kedah lirén nyobian pas anjeun ka India, kumargi gastronomi sok janten bagian penting tina budaya masing-masing nagara. Hayam Tandoori nyaéta piring hayam bakar anu diasinkeun dina yoghurt sareng dibumbui ku rempah tandoori. Aya ogé katuangan anu sanésna sigana anjeun biasa, sapertos biryani, nyaéta sangu sareng campuran rempah, sabab urang henteu kedah hilap yén rempah penting pisan dina asakan India. Pizza India atanapi uthathaappam mangrupikeun dasar adonan anu didamel tina tipung lentil sareng tipung béas kalayan sayuran sareng bahan sanésna, sami sareng pizza anu biasa. Dina bagian manisan anjeun gaduh jalebi, adonan amis anu direndos dina sirop, kalayan warna jeruk anu khas sareng bentukna kongkorong anu digulung.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   yopi cenahna

    Nya, sigana kuring rada inpormasi pondok tapi saé sareng alesan naha kuring muka halaman éta kusabab kuring peryogi teuing inpormasi ieu sareng kuring resep pisan pikaresepeun

    1.    fcbarcelona24 cenahna

      Nya kuring kedah ngadamel cucuk ishikawa kana budaya Hindu ieu anu paling nyobian dugi ka ayeuna 🙂

  2.   Jacqueline jiménsia cenahna

    Kuring pikir éta mangrupikeun inpormasi anu pondok sareng diringkeskeun tapi di luhur sadayana éta ngajelaskeun anjeun pisan sareng éta hal anu penting kumargi upami anjeun nganjang halaman sanésna aranjeunna bakal ngajelaskeun hal éta sareng tungtungna anjeun henteu ngartos janten katingalina saé pisan pikeun kuring éta parantos ngabantosan kuring pikeun ngarti deui

  3.   yulli tatiana patih cenahna

    Abdi hoyong terang ngeunaan naon hartosna cara ganti baju na, utamina ka awéwé kusabab ornaménna anu saé sareng kumaha penampilanana sapertos déwi

  4.   Daniela miralles cenahna

    Abdi pisan Kristen sareng kuring henteu gelo pisan. barina ogé, naha ngan ukur aya hiji Gusti? (Dina sadaya agama atanapi ampir sadayana, kuring kantos nguping dina dokumenter ngeunaan India yén sanaos ngagaduhan sababaraha dewa pikeun aranjeunna aranjeunna béda-béda bakat atanapi atribut tapi anu jero éta énergi Déwi tunggal. Ogé dina agama Budha sanaos non-teologis nyaéta leres, Buddha dina hiji waktos nyarios yén anjeunna ngaraos terang pisan yén anjeunna ngaraos atanapi ngalaman ayana ilahiyah). Salaku tambahan, sadaya agama sareng anu sami-sami milarian urang janten jalma anu saé, singgetna, éta sadayana ngarah urang kana éta hal. Abdi henteu ningali wates, abdi henteu terang ngeunaan anjeun. urang sadayana dulur-dulur.
    Kuring henteu hoyong neraskeun diskusi agama tapi engké kuring mikir yén cara ningali hal tiasa ngabantosan batur, sok tanpa hoyong nyigeung.
    hatur nuhun kanggo tulisan éta, éta masihan kuring sakilas anu saé sapertos kumaha india.

    salam kanggo sadayana!

  5.   Ana cenahna

    Mémang Las Torres del silencio mangrupikeun buku anu saé.

bool (leres)