10 buku perjalanan top pikeun pencinta petualangan

Wisata mangrupikeun kagiatan paling pikaresepeun sareng ngeuyeuban di dunya. Nanging, kadang-kadang, urang kapaksa nempatkeun kahoyong pikeun ngajajah kusabab kedah cicing di tempat anu tetep atanapi kusabab kurangna liburan. Maca perkawis tempat-tempat anu jauh di planét sareng diajar ngeunaan pangalaman wisatawan anu sanés, mangrupikeun cara anu saé pikeun maéhan bug sareng mimitian ngarencanakeun rute anjeun salajengna. Kuring ngantunkeun anjeun dina tulisan ieu daptar pikeun kuring éta 10 buku perjalanan anu pangsaéna pikeun anu resep petualangan Entong sono! 

Cara anu pang pondokna

Cara anu paling pondok Manuel Leguineche

12 taun ka hareup, wartawan Manuel Leguineche nyaritakeun dina "Cara anu pang pondokna" petualangan na cicing salaku bagian tina Ekspedisi Rékam Trans Dunya, perjalanan anu dimimitian ti semenanjung sareng anu nyandak protagonisna ngumbara langkung ti 35000 km dina 4 x 4. Ogé mangrupikeun carita budak anu, kalayan langkung mikahoyong tibatan pangalaman, nguatkeun diri pikeun minuhan impian: "Kanggo ngurilingan dunya".

Épédisi, anu lumangsung langkung ti dua taun, ngalangkungan Afrika, Asia, Australia sareng Amérika, dina nalika 29 nagara dina jalur éta perang. Tanpa diragukeun, carita anu pikaresepeun sareng anu kedah dibaca pikeun anu resep kana petualangan anu saé.

Di Patagonia

Di Patagonia Chatwin

Palasik literatur perjalanan, carita anu sangat pribadi anu dimimitian ti budak leutik pangarangna, Bruce Chatwin.

Upami anjeun milarian kaku, ieu panginten sanés buku anu anjeun milari, sabab kadang kanyataan nyampur sareng kenangan sareng carita fiktif. Tapi upami anjeun nyobian, anjeun bakal resep perjalanan Chatwin sareng anjeun bakal mendakan hakekat Patagonia, salah sahiji tempat anu paling sakti sareng khusus di planet ieu.

Suite Italia: Perjalanan ka Venice, Trieste sareng Sisilia

Italia Suit Reverte

Produksi sastra Javier Reverte, museur utamina dina perjalanan, nyaéta disarankeun pisan pikeun impian impian anu pangsaéna tanpa ninggalkeun bumi.

Suite Italia: Perjalanan ka Venice, Trieste sareng Sisilia ampir mangrupikeun karangan literatur dimana Reverte nyandak urang kana bentang anu paling indah sareng narik ati di Itali. Salaku tambahan, babad perjalanan dicampur sareng carita sareng data sajarah anu ngabantosan pikeun langkung ngartos wilayahna.

Panonpoé Tilelep di Asia Tenggara

Panonpoé Tilelep di Asia Tenggara Carmen Grau

Saha anu henteu kantos ngémutan ngarusak monotony? Panulis Fajar di Asia Tenggara, Carmen Grau, mutuskeun pikeun ngaléngkah sareng mundur tina padamelanana pikeun hirup pangalaman anu kantos diimpikeun. Anjeunna ngantunkeun hirupna di Barcelona sareng dilengkepan ransel, anjeunna ngamimitian perjalanan anu saé.

Salila tujuh bulan anjeunna tur Thailand, Laos, Vietnam, Kamboja, Burma, Hong Kong, Malaysia, Sumatra, sareng Singapura. Dina bukuna, anjeunna ngabagi sadayana detil petualangan na, perjalanan dina parahu, beus, karéta sareng wengi di asrama.

Impénan Jupiter

impian jupiter ted simon

Dina impian Jupiter wartawan Ted Simon nyaritakeun petualanganna ngumbara dunya numpak motor Triumph. Simon ngamimitian perjalanan di 1974, ti Karajaan Inggris, sareng salami opat taun anjeunna ngalalana di 45 nagara. Buku ieu mangrupikeun carita ngeunaan lalakonna ngalangkungan lima buana. Upami anjeun salah sahiji jalma anu resep kana aspal, anjeun moal sono!

Pitunjuk pikeun wisatawan anu polos

pituduh pikeun wisatawan polos Mark Twain

Entong ngarepkeun panduan perjalanan anu biasa nalika anjeun maca buku ieu. Mark Twain, anu sigana mah anjeun kenal salaku panyipta Tom Sayer, damel di 1867 kanggo koran Alta California. Taun anu sami, anjeunna angkat ti New York perjalanan wisata munggaran anu teratur dina sajarah modéren sareng Twain sumping nyerat rangkay babad pamundut koran.

Dina panduan pikeun wisatawan anu polos ngumpulkeun perjalanan anu hébat anu bakal nyandak anjeunna ti Amérika Serikat ka Tanah Suci sareng, sareng pedaranana, anjeunna nyaritakeun jalanna sapanjang basisir Mediterania sareng ngalangkungan nagara sapertos Mesir, Yunani atanapi Crimea. Titik positip anu sanés dina buku nyaéta gaya pribadi Twain, ngagaduhan humor anu khas pisan anu ngajantenkeun maca pikaresepeun sareng pikaresepeun pisan.

Kalangkang Jalan Sutra

Kalangkang Jalan Sutra Colin Thubron

Colin Thubron mangrupikeun panulis literatur perjalanan anu teu diperyogikeun, salah sahiji wisatawan anu teu kenal lelah anu parantos ngumbara langkung ti satengah dunya sareng terang kumaha ngawartosanna pisan. Karya-karyana parantos lega dilélér sareng parantos ditarjamahkeun kana langkung ti 20 basa. Buku-buku munggaran anu diterbitkeun dina jinisna museur ka daérah Wétan Tengah sareng, engkéna, perjalanan na ngalih ka urut USSR. A) Leres, sadaya pustaka perjalananna ngalih antara Asia sareng Eurasia sareng ngonpigurasikeun anu asli Sinar-X daérah lega planét ieu dimana konflik, parobihan politik sareng sajarah pacampur sareng tradisi sareng bentang.

Dina 2006, Thubron nyebarkeun The Shadow of the Silk Road, buku dimana anjeunna ngabagi perjalanan anu luar biasa di sapanjang rute darat panggedéna di dunya. Anjeunna ninggalkeun Cina sareng ngumbara di seuseueurna Asia dugi ka pagunungan Asia Tengah, langkung ti sabelas rébu kilométer dina waktos 8 bulan. Hal anu pangsaéna ngeunaan buku ieu nyaéta nilai anu kaalaman ku pangarang anu dipasihkeun. Sateuacanna anjeunna parantos ngumbara sabagéan ageung nagara-nagara éta sareng, mulih sababaraha taun ka pengker, henteu ngan ukur nyayogikeun riwayat rute anu penting pisan pikeun ngembangkeun perdagangan Kulon, anjeunna nyayogikeun babandingan sareng pandangan kumaha parobihan sareng pergolakan parantos ngarobih Daérah.

Lima Perjalanan ka Naraka: Petualangan sareng Kuring sareng Anu sanés

Lima Petualangan ka Naraka Martha Gellhorn

Martha Gellhorn mangrupikeun panaratas koréspondén perang, wartawan Amérika ngaliput konflik di Éropa abad ka-XNUMX, ngaliput Perang Dunya Kadua, mangrupikeun anu munggaran ngalapor ngeunaan kamp konsentrasi Dachau (Munich) bahkan nyaksian badarat Normandia.

Gellhorn ngalangkungan skénario anu paling bahaya di planét sareng résiko éta tetep dina petualangan na, di Lima Perjalanan ka Naraka: Petualangan sareng Kuring sareng Anu sanés, nyarioskeun perkawis kasusah éta, nyaéta a kompilasi anu pangsaéna tina perjalanan anu paling parah di mana anjeunna nyarioskeun kumaha anjeunna nyanghareupan sieun sareng kasusah tanpa kaleungitan harepan. Buku ieu ngumpulkeun perjalananna ngalangkungan Cina sareng Ernest Hemingway nalika Perang Kadua-Jepang Kadua, ekspedisi na ngalangkungan Karibia dina milarian kapal selam Jérman, jalur na ngaliwatan Afrika sareng jalan na ngaliwat Rusia tina USSR.

Kana ruteu liar

kana liar Jon Krakauer

En Kana ruteu liar Panulis Amérika Jon Krakauer nyarioskeun carita ngeunaan Christopher Johnson McCandless, saurang nonoman ti Virginia anu di 1992, saatos lulus dina Sejarah sareng Antropologi ti Emory University (Atlanta), mutuskeun pikeun mikeun sadaya artosna sareng angkat kana bojong Alaska. Anjeunna angkat tanpa pamit sareng boro alat-alat naon waé. Opat bulan ka hareup, moro mendakan awakna. Buku henteu ngan ukur nyaritakeun perjalanan McCandless, delves kana hirupna jeung alesan anu nyababkeun saurang nonoman ti kulawarga jegud masihan parobihan hirup sapertos radikal.

Tilu serat ti Los Andes

tilu hurup ti Andes Fermor

Daérah pagunungan Andéu Peruvian mangrupikeun tujuan anu dipikaresep pikeun anu resep wisata alam sareng petualangan. Dina Tilu serat ti Andes, anu ngumbara Patrick Leigh Fermor ngabagi jalanna ngalangkungan daérah ieu. Anjeunna ngamimitian perjalanan di kota Cuzco, di 1971, sareng ti ditu ka Urubamba. Lima réréncangan ngiringan anjeunna, sareng meureun kapribadian grup mangrupikeun salah sahiji unsur anu paling pikaresepeun dina carita ieu. Éppedisi éta seueur pisan, diwangun ku panyair anu dibarengan ku istrina, tukang ski profesional sareng tukang perhiasan Swiss, ahli antropologis sosial, bangsawan Nottinghamshire, patih sareng Fermor. Dina buku éta, anjeunna nyaritakeun sadaya pangalaman tina grup, kumaha aranjeunna saling ngalengkepan sanaos aranjeunna béda pisan sareng kumaha pandanganana ngeunaan dunya sareng rasa pikeun ngumbara ngahijikeun aranjeunna.

Tapi saluareun carita, mamang pikaresepeun pisan, Tilu Surat ti Los Andes Gut perjalanan anu berkesan anu ti kota, ti Cuzco, ka tempat-tempat anu paling jauh di nagara éta. Lima palancong angkat ti Puno ka Juni, caket Danau Titicaca, sareng ti Arequipa aranjeunna angkat ka Lima. Halaman tina buku ieu nyandak anjeun ka unggal tempat éta Teu aya carita anu langkung saé pikeun nutup daptar ieu 10 buku perjalanan anu pangsaéna pikeun anu resep petualangan!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*