Burg of Osma

Pandangan Burgo de Osma

Burg of Osma

Burgo de Osma (atanapi El Burgo de Osma) mangrupikeun salah sahiji permata anu sumebar di sakitar Spanyol sareng sakedik teu dikenal pikeun wisata massal. Kota leutik ieu di propinsi Soria ngagaduhan sajarah ti saprak harita jaman pra-romawi sareng teras ngalangkungan Abad Pertengahan sareng Renaissance sareng anu parantos masihan éta pikaresepeun helm bersejarah pinuh ku monumen.

Déklarasi Komplek Artistik Sejarah di 1993, Burgo de Osma perenahna di sisi bank Walungan Ucero ampir satengah mil ti luhur permukaan laut. Éta mangrupikeun daérah anu istimewa dimana anjeun tiasa mendakan dua tempat anu dipikaresep ku masarakat kusabab sifatna: the Sabinares Sierra de Cabrejas jeung Bank-bank Walungan Duero sareng Terancar.

Naon anu kedah ditingali di Burgo de Osma

Tapi, upami villa Soria bakal kaget anjeun pikeun naon-naon, éta kusabab éta pikaresepeun warisan monumental. Di bukit Castro aya sésa-sésa Uxama Argaela, kota kuno sateuacan Romawi anu nimbulkeun Burgo de Osma. Sareng, parantos aya di daérah perkotaan, anjeun tiasa ningali permata arsitéktur anu bakal kami nunjukkeun.

Katedral Saint Mary tina Asumsi

Diwangun dina abad ka-XNUMX dina jaman Romawi baheula, éta tina Gaya gotik. Di luar, façade menonjol, kalayan jandéla acukna anu ngagunasika sareng menara lonceng, diwangun dina abad ka-1086 nuturkeun kanon-kanon neoklasik. Ngeunaan pedalaman, babarengan sareng barang suci, anjeun tiasa ningali naskah miniatur kodex ti taun XNUMX.

Katedral Santa María de la Asunción

Katedral Saint Mary tina Asumsi

Jalan utama

Éta komunikasi katedral nyalira sareng Walikota Plaza sareng éta diparab. Éta mangrupikeun pusat kahirupan saraf di Burgo de Osma. Di jerona anjeun tiasa mendakan seueur panginepan Castilian khas Aranjeunna nawiskeun anggur sareng tapas. Ogé, jalan Ruiz Zorrilla daun ti dinya, anu dina gilirannana bakal nyandak anjeun ka anu geulis plaza plato Santo Domingo, di mana anu populér Monyét mancur. Akhirna, dina Calle Walikota anjeun tiasa ningali bagian tina témbok baheula ti kota sareng seueur conto arsitéktur Castilian anu populér.

Walikota Plaza

Saatos ngalangkungan anu sateuacana, anjeun bakal dugi ka Walikota Plaza, kaajaiban barokah ti abad ka-XNUMX di mana imah-imah tradisional arcade Castile menonjol sareng, pangpayunna, dua monumen: di rumah sakit lami San Agustín, anu nyalin gaya benteng jaman Austria, sareng bale kota, Sareng dua menara simetris na.

Biara Carmen

Éta ngagaduhan garéja anu diwangun dina awal abad ka tujuh belas dimana anjeun tiasa ningali ukiran Parawan Carmen anu dipuja sapanjang kotamadya. Éta ogé ngagaduhan anu éndah organ Gaya Perancis didamel dina XIX.

Universitas Santa Catalina, simbol salah sahiji Burgo de Osma

Permata Plateresque ieu diwangun ku uskup Portugis Pedro Alvarez de Acosta nalika anjeunna nyekel kalungguhan ieu di Burgo de Osma. Éta pasagi dina rencana sakuriling halaman indah kolom o Pendapat gaya récentis ti mana hiji undak anu mengesankan dimimitian. Éta mangrupikeun pusat pengajaran dugi ka abad ka-XNUMX sareng tokoh sapertos Jovellanos o Basilio Ponce de Leon. Anjeun ayeuna tiasa cicing di jerona, kusabab éta hotél.

Pendapat Universitas Santa Catalina

Cloister Universitas Santa Catalina

Seminary Santo Domingo de Guzmán

Kagum neoklasik ieu diwangun ku Joaquin de Eleta, pangaku Raja Carlos III sareng rencana na ditarik ku anu hébat Francesco Sabati. Di jero, éta ngagaduhan perpustakaan berharga langkung ti dua belas rebu salinan, sababaraha di antawisna incunabula.

Kastil Burgo de Osma

Ayeuna dina kaayaan goréng, éta di luhur gunung anu ningali kota. Éta diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, sanaos diréformasi dina abad ka-XNUMX. Éta diwangun ku tilu padet anu ditumpukkeun anu luarna aya sababaraha témbok atanapi pos penjaga.

Numutkeun legenda, anjeunna dugi ka istana nyamar salaku padagang Fernando ti Aragon, anu kabur ti Marquis of Villena sareng badé nikah Isabel ti Kastil. Penjaga di gerbang henteu mikawanoh anjeunna sareng nembak anjeunna panah anu ampir ngabunuh anjeunna.

Tugu sanés Burgo de Osma

Anjeun oge tiasa ningali di kota Castilian teh Sasak Romawi dina walungan Ucero, anu aya di gigireun garéja Santa Cristina de Osma, kuil Romanesque anu éndah anu tempat paninggalan santo ieu.
Tungtungna, kota mangrupikeun bagian tina Rute Cid, langkung khusus bagian anu disebat El Desierro. Mangrupikeun wisata wisata budaya dumasarkeun kana pengasingan pamimpin Kastil.

Kastil Osma

Kastil Burgo de Osma

Naon anu kedah didahar di Burgo de Osma

Saatos ngémutan seueur monumén, anjeun moal tiasa angkat ti Burgo de Osma tanpa nyobian gastronomi Soria anu lezat. The cucuk da daérah na ogé kacang, anu disiapkeun sareng ceuli babi.
Piring khas anu sanésna nyaéta nguseup domba atanapi nguseup babi; anjeunna somarro, Anu getih domba dibumbui sareng asak dina hawu; éta sosis getih amis, anu ngagaduhan gula sareng kismis atanapi acar puyuh. Sareng ogé partrid kompote; éta remah domba; éta chanterelles casserole, supa anu seueur pisan di daérah éta; éta chanfaina sareng, tangtosna, éta torreznos.

Sedengkeun pikeun lauk, aranjeunna disiapkeun aseupan sareng lauk beuleum, cod al ajoarriero atanapi dina figón y asinan. Tungtungna, gula-gula éta nangtung pikeun didamel Mantéga soria, anu ngagaduhan sebutan asal. Kami ngarékoméndasikeun anjeun nyobian puff pastry sobadilloséta tepung jeung kueh sare sareng bijil.

Akhirna, perkawis gastronomi Burgo de Osma, anjeun kedah terang yén akhir minggu Pébruari sareng Maret lumangsung di kota dinten pembantaian wakil raja, anu dinyatakeun ngeunaan Wisata Minat.

Iraha langkung saé angkat ka Burgo de Osma

Kaleresan nya éta iraha waé dina sataun saé pikeun anjeun nganjang ka kota Soria. Iklimna henteu goréng, sanaos usum tiis tiis sareng usum panas usum panas. Éta ogé leres curah hujan sering. Tapi teu pernah aya suhu anu ekstrim anu anjeun pikaresep.

Piring Chanfaina

chanfaina

Bisi kumaha, tanggal anu saé minggu suci, anu parantos dinyatakeun ngeunaan Minat Pariwisata Daérah; éta Corpus Christi, Nalika villa dihias ku permadani kembang, atanapi perayaan Virgen del Espino sareng San Roque, anu paling penting di Burgo de Osma, anu lumangsung dina pertengahan Agustus.

Kumaha carana nepi ka Burgo de Osma

Cara anu pangsaéna pikeun dugi ka kota Soria nyaéta nganggo kendaraan anjeun nyalira. Jalan utama anu ngarah ka éta nyaéta A-11, Anu ngalir sajajar jeung N-122, anu asalna ti Soria di wétan sareng ti Douro Aranda ku Kulon.

Anjeun ogé tiasa ngurilingan beus atanapi rel. Tapi anjeun kedah ngalaksanakeunana heula pikeun la modal ti propinsi teras nyandak beus komuter dina dua kasus anu bakal nyandak anjeun ka Burgo de Osma.

Kasimpulanana, Burgo de Osma mangrupikeun kota Castilian anu éndah anu ngagaduhan rongkah warisan monumental, bentang megah sareng gastronomi anu saé. Naha anjeun teu kersa pendak sareng anjeunna?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*