Cadaques

Artis Salvador Dalí kantos nyarios yén Cadaqués mangrupikeun kota anu paling éndah di dunya. Sugan aya jalma anu naroskeun pernyataan ieu tapi anu henteu tiasa ditolak nyaéta éta Cadaqués mangrupikeun kota anu paling indah di Catalonia. Tempatna di Taman Alam Cap de Creus, di daérah Alt Empordá.

Éta salamet tina ledakan turis sareng nolak pangwangunan anu masif sahingga tiasa ngajaga inti anu pikaresepeun sareng dijaga. Alesanna tiasa kusabab masih sesah dugi ka ditu, sanaos sakali aya, pangalaman éta moal hilap. Bener nya éta urang tiasa ngagedekeun alesan pikeun nganjang ka Cadaqués tapi anu pangsaéna nyaéta nunjukkeun éta. Anjeun moal tiasa nolak nganjang ka dinya!

Dimana Cadaqués?

Mutiara Kosta Brava aya di propinsi Gerona. Salaku urang nyarios, meunang éta sanés hal anu gampang, utamina pikeun anu condong pusing nalika ngumbara nganggo mobil kumargi ampir aya 15 kilométer jalan anu zigzagging dugi ka kota. Sakali didieu, cara anu paling saé pikeun terang tempat ieu nyaéta ku ngamimitian rute ngalangkungan garéja paroki Santa María.

Naon anu tiasa ditingali di Cadaqués?

Garéja Santa Maria

Bade ka Garéja Santa María, bakal ngamungkinkeun urang ningali candi abad ka-XNUMX anu indah sareng pandangan kota anu saé sareng Mediterania di tukang ditingal ku kapal-kapal alit anu ngambang di laut.

Kota lawas

Cara pangsaéna pikeun terang Kota Tua di Cadaqués nyaéta ngumbara di jalan-jalanna anu lungkawing sareng sempit. Ieu diwangun ku batu anu dikumpulkeun di basisir laut. Panto, jandéla sareng korsi dina portal ogé lilac bougainvillea ngagantung dina fasad imah-imah nyiptakeun gambar anu saé.

Pantai

Salah sahiji tempat anu paling disarankeun pikeun didatangan di Cadaqués nyaéta pantai ti mana anjeun ngagaduhan pandangan anu sanés ti kota. Aya seueur anu tiasa kapilih: alit, ageung, keusik sareng batu ... tapi aranjeunna sadayana sami sareng kajelasan cai sareng sora ombak anu ngageleger ngalawan batu salaku soundtrack.

Sababaraha usulan pikeun terang di Cadaqués nyaéta Sa Conca, raoseun pisan, keusik sareng caket ka kota. Ideu sanésna nyaéta angkat ka Cala Cullaró, anu jarakna dua kilométer sareng jalan anu paling éndah di tempat éta. Nuturkeun basisir sapanjang batu aya ogé coves sareng pandangan anu luar biasa.

Saatos dicelupkeun dina salah sahiji teluk na, rencana anu saé nyaéta nginum inuman dina salah sahiji teras di jalan pamuka, dimana anjeun bakal mendakan tempat anu menawan di sisi laut pikeun nikmati matahari terbenam anu éndah.

Gambar | Pixel

Mercusuar Cap de Creus

Cara anu paling narik pikeun terang mercusuar Cap de Creus nyaéta jalan-jalan, sabab bentangna ngajentul. Nanging, anjeun ogé tiasa milih naék ku mobil, motor atanapi sapédah. Leumpang diséépkeun sadidinten, utamina upami urang lirén niténan alam di coves sapertos Cala Jugadora atanapi Guillola, atanapi di Cap de Creus nyalira, taman alam anu gaduh sihir anu unik.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)