Caldes de Montbui

Pamandangan Aula Kota Caldes de Montbui

Aula Kota Caldes de Montbui

Kota di Caldes de Montbui Tempatna ngan ukur tilu puluh lima kilométer ti Barcelona, ​​di jantung daérah anu Valles Oriental, anu kota anu paling penting nyaéta Granollers. Éta ngagaduhan sakitar tujuh belas rebu pangeusi, anu disebarkeun antara inti aslina tina populasi sareng urbanisasi anu béda.

Caldes de Montbui dipikaterang utamina pikeun cinyusu panas anu kaluar tina usus taneuh na (maka nami "caldas" atanapi panas). Justru kagiatan di sisi laut ieu, anu parantos dimanfaatkeun ku urang Romawi, mangrupikeun alesan utami pikeun kamekaran penduduk. Tapi kota Catalan alit, salah sahiji anu paling indah diantarana caket Barcelona, parantos seueur deui anu ditawarkeun anjeun. Hayu urang nunjukkeun.

Naon anu kedah ditingali di Caldes de Montbui

Kota ieu nawiskeun sababaraha monumen anu luar biasa, situs arkéologis sareng bentang alam anu saé, ogé gastronomi anu saé sareng pikaresepeun. Sedengkeun pikeun anu munggaran, anjeun kedahna teu sono kana hal-hal ieu.

Garéja Santa María de Caldes de Montbui

Tempatna di daérah perkotaan di kota, persis tempat nangtungna Puerta de Barcelona sareng Istana Karajaan. Nyatana, sababaraha témbok anu dimungkinkeun dianggo pikeun ngawangun candi dina abad ka-XNUMX. Nanging, sampulna saratus saatosna sareng dianggap salah sahiji conto tersukses di Barokalan Catalan.

Pedalaman garéja ngagaduhan dua belas chapel. Tapi anjeunna menonjol di luhur sadayana Kaagungan suci, patung Romanesque kai anu nimpokeun anu nunjukkeun pangaruh Bizantium. Hanjakalna, ruksak ku seuneu.

Pandangan garéja Caldes de Montbui

Garéja Santa María de Caldes

The Fountain Singa

Diwangun dina 1581, éta parantos ngalaman sababaraha réstorasi sareng lambang Caldes. Éta dingaranan sabab jet cai kaluar tina sungut inohong anu ngagambarkeun sato ieu. Anu matak, éta henteu kantos lirén ngalir.

Balik ka haneutna cai lokal, cairan anu kaluar tina sumber ieu aya dina tujuh puluh dua darajat Celsius. Numutkeun kana panilitian anu dilakukeun dina duapuluhan abad ka tukang, cai ieu beunghar natrium, bromin, lithium sareng iodin. Kituna éta gaduh sipat ubar penting.

Mandi Romawi

Anjeun bakal mendakan aranjeunna dina alun-alun anu sami dimana tempat cai mancur ayana sareng aranjeunna ngagaduhan kategori Asét Budaya Minat Nasional. Éta pasti lega pisan tapi, ayeuna, ngan ukur hiji kolam renang sareng arcade anu aya di sakurilingna. Aya ogé dua réncang sareng bangku anu meungkeut.

Tapi anu paling narik perhatian anjeun nyaéta prasasti votive dilakukeun ku tokoh penting Romawi Tarraco, anu masihan ideu pentingna mandi ieu kedah aya dina waktosna. Ngan dina aksés ka Caldes ogé aya sasak ti jaman anu sami.

Sasak romana

Kasaksian ti jaman baheula Caldes de Motbui nyaéta sasak ieu anu parantos dipugar. Upami anjeun ngadatanganana, anjeun ogé tiasa nyandak kasempetan pikeun jalan-jalan anu seuri anu ngalir handapeun na. Éta rohangan kalayan nilai ékologis penting anu bakal nawiskeun bentang anu saé.

The Font dels Enamorats

Nanging, upami anjeun badé milampah sareng ningali bentang, didatangan ieu lingkungan kota Catalan. Tempatna di tempat kaluarna sareng ngagaduhan bumi anu megah. Tapi anu paling penting nyaéta leuweung anu ngurilingan éta, kaajaiban alam anu jangkungna, dina poé anu jelas, anjeun tiasa ningali kota Barcelona, Tibidabo komo Laut Tengah.

Musium Manolo Hugué

Anjeun ogé kedah nganjang ka musium patung ieu, salah sahiji rerencangan anu pang dipikaresepna Picasso. Silaturahim ieu ngamungkinkeun fasilitas di bumi, babarengan sareng karya Hugué, sakumpulan lukisan penting ku jenius ti Malaga.

Mandi Romawi Caldes de Montbui

Istilah Romawi

Cuaca di Caldes de Montbui

Iklim di kota Catalan mangrupakeun jinisna Méditerania, sanaos bernuansa kusabab éta daérah pedalaman. Kukituna, anjeun bakal mendakan usum salju anu panjang, mendung sareng tiis, nalika usum panas pondok, jelas, panas sareng garing.

Nanging, cuacana rada pikaresepeun, sabab suhu maksimum jarang ngaleuwihan tilu puluh derajat. Sedengkeun pikeun minimum, aranjeunna henteu biasana turun handapeun dua. Numutkeun sadayana ieu, waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka Caldes nyaéta cinyusu jeung usum panas.

Naon anu kedah didahar di Caldes de Montbui

Gas gastronomi Caldes gaduh seueur kamiripan sareng sadaya propinsi Barcelona. Nanging, kota alit ngagaduhan produk lokal sareng piring nyalira.

Sedengkeun pikeun anu baheula, anu céri, dipelak di kebon sorangan sareng anjeun bakal aya perhatosan rasa anu khusus. Urang tiasa nyaritakeun hal anu sami ngeunaan pasta sup, anu parantos dilakukeun di Caldes ti saprak abad ka-XNUMX, ti miel sareng sosis, utamina longanizas sareng sosis.

Sedengkeun pikeun piring, anjeun bakal hoyong nyobian, langkung ti éta, dua cuci mulut. Disisi lain, carquinolis Éta pastry garing anu didamel ku almond sareng anu lezat. Sareng, di sisi anu sanésna, éta dipaéhan, kéju artisan seger anu disiapkeun sareng susu domba atanapi domba sareng disayogikeun sareng madu di luhur.

Langkung panasaran téh The Calderine, bir karajinan anu unik di Catalonia, kumargi cai termal dianggo pikeun nyieun. Sareng, pikeun méréskeun tuang anjeun, cobian sagelas anis taronja ("Jeruk" dina Catalan).

Pancuran Singa (Caldes de Montbui)

Singa Fountain

Festival Caldes sareng tradisi

Upami anjeun ngarencanakeun nganjang ka kota Barcelona, ​​anjeun ogé bakal resep terang yén kota éta festival Aranjeunna mangrupikeun minggu kadua bulan Oktober. Ngan dinten Minggu payun lumangsung Capvuinada, kalayan kios tukang sareng pawai ngambang sareng mobil modéren.

Éta ogé liburan anu relevan éta San Antonio Abad, anu dirayakeun di sabtu minggu nuturkeun dinten santo ieu; éta ziarah San Sebastián, Mei heula; dinten gastronomic tina céri, ogé dina Méi; festival Corpus Christi, disebut Caldes dina Kembang, Jeung Skaldium o Festival Seuneu sareng Cai, anu lumangsung dina Saptu kadua dina bulan Juli.

Dina kacindekan, Caldes de Montbui éta ngagaduhan seueur hal pikeun nawiskeun anjeun. Upami anjeun henteu terang éta, anjeun panginten bakal reuwas nganjang ka kota alit ieu. Kusabab anjeun bakal mendakan monumén, sésa-sésa arkéologis, bentang anu saé pisan, gastronomi anu saé sareng penduduk anu ramah.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*