Kuil Megalithic Malta

Dunya seueur tempat misterius, sahiji jalma anu saeutik anu dikenal sareng seueur anu dianggap. Malta mangrupikeun salah sahiji diantarana atanapi, langkung khusus, kuil megalitikum Malta. Naha anjeun terang aranjeunna? Naha aranjeunna henteu intrik?

Malta mangrupikeun bagian tina Uni Éropa sareng sanaos alit, éta mangrupikeun nagara dimana seueur jalma cicing. Di dieu, dina géografi aneh ieu ayeuna seueur dilongok ku wisatawan kusabab iklimna anu haneut, aya tilu Warisan Dunya sareng seueur candi megalitikum anu kaasup anu pangkolotna sareng paling misterius di dunya.

Malta

Ieu téh hiji nagara mandiri anu beulah kidul Itali sareng yén sanaos aya rahmat nagara-nagara anu béda sapanjang sejarahna, éta ti 1964, leres-leres mandiri. Éta a nagara pulo diwangun ku tilu pulau, Malta sorangan, Gozo sareng Comino. Aya ogé pulau-pulau alit sanésna.

Iklim Malta nyaéta haneut dina usum panas sareng di usum hujan hujan leutik. Éta sababna seueur wisatawan angkat. Pikeun pantai sareng jelas na, pikeun candi megalitikum ieu anu panasaran.

Kuil Megalithic Malta

Aya tujuh candi megalitikum di Malta anu diaku ku UNESCO salaku Situs Warisan Dunyas. Aranjeunna aya di Malta sareng di pulau Gozo. Mimiti aya candi Hagar Qim, Mnajdra sareng Tarxien, Ta'Hagrat sareng Skorba sedengkeun di Gozo aya dua candi Ggantija ageung.

Sadayana struktur prasejarah monumental dipercaya diwangun nalika milénium kaopat sareng katilu SM Éta mangrupikeun wangunan batu anu mimiti didamel di dunya sareng keuna pikeun bentuk sareng hiasan na. Kabeneran aya unggal kompleks unik sareng karya pikeun prestasi téknologi anu diwakilanana.

Spesialis nyarios yén unggal tugu ngagaduhan téknik anu béda, rencana sareng artikulasi sanés aya sababaraha sipat umum sapertos teras elips di payun sareng fasad cekung. Sacara umum, lawangna aya di payun, di tengah façade, éta muka kana jalan anu monuméntal ku palataran aspal sareng pedalaman na diwangun ku kamar semi-bunderan sacara simetris disusun dina unggal sisi sumbu gedong.

Kamar ieu jumlahna beda-beda gumantung kana wangunanna, sakapeung aya tilu kamar, sakapeung opat atanapi lima, sareng meureun genep. Aya batu horisontal sareng batu nangtung anu gedé, Dipercaya yén aya hateup sareng sadayana nunjukkeun yén metode konstruksi ngungkabkeun seueur ka sophistication. Batu anu dianggo sayogi lokal, éta batu kapur karang pikeun tembok luar sareng a batu kapur lemes pikeun interior sareng elemen hiasan. Leres, aya sababaraha hiasan di jero gedong sareng éta ogé ngungkabkeun tingkat penting tina karajinan.

Tina naon elemen hiasan Urang nyarios? Panel dihias ku liang, motif spiral, tatangkalan, pepelakan sareng sato henteu kakurangan. Diyakinkeun, tina desain arsitektur sareng hiasan, yén wangunan kuno ieu ngalengkepan sababaraha hal peran ritual pikeun masarakat anu ngawangun aranjeunna.

Ampir sadaya inpormasi anjeun bakal mendakan ngeunaan candi megalitikum Malta asalna tina arkéologi ortodok. Élmu ieu, tina analisis tulang, fragmen keramik sareng merk anu béda, parantos netepkeun éta Manusa cicing di Malta ti saprak sahenteuna 5200 SM. Aranjeunna cicing di guha tapi engké aranjeunna ngawangun imah sareng sakumna désa. Dipercaya yén kurang leuwih saatos 1600 taun sumping di Pulo Jawa aranjeunna ngamimitian pangwangunan candi anu ageung ieu, anu dinten ieu urang ngan ukur ningali anu siga rorongkongna.

Saatos sakedap kamulyaan sareng kamuliaan sigana mah Kira-kira 2300 SM budaya hebat ieu mimiti turun gancang.jeung. Kunaon Dipercaya yén kusabab deforestasi parah, kaleungitan taneuh, jumlah penduduk anu langkung ageung sareng panggunaan sumberdaya pikeun tatanén ... Aya ogé omongan kalaparan, konflik sosial di sekitar agama penindasan atanapi datangna penjajah éksternal. Nanging, naon waé anu kajantenan, budaya Malta nyirorot sareng dugi ka sumpingna masarakat dina Zaman Perunggu sakitar 2000 SM. C pulau ieu ngiles.

Reruntuhan anu paling dikenal nyaéta kuil Hagar Qim sareng Mnajdra, di basisir kidul-kulon Malta, ningali ka laut nuju Pulo Filfla anu teu aya padumukan ampir lima kilométer jauhna. Dataran ieu ngagaduhan dua jinis batu kapur, anu langkung handap sareng langkung keras anu dianggo dina Mnajdra sareng anu langkung luhur sareng lemes nyaéta anu dianggo dina Hagar Qim.

Hagar Qim Éta hartosna 'batu nangtung' sareng sateuacan ruruntuhan terang aranjeunna ditutupan ku gundukan batu anu tina sababaraha batu nangtung najol dina luhur. Kuil ieu dipercaya diwangun dina tahapan antara 3500 SM sareng 2900 SM sareng éta ngagaduhan batu panggedéna di Pulo Jawa. Aya batu masif tujuh méter ku tilu méter sareng beuratna sakitar 20 ton.

Ruruntuhan mimiti digali taun 1839 sareng penggalian anu langkung serius dilakukeun antara taun 1885 sareng 1910. Dina kasus lCandi Mnajdra sakitar 500 méter belah kuloneun Hagar Qim, caket ujung tanjakan nyanghareup ka laut. Komplek ieu ngagaduhan dua gedong, kuil utama sareng dua kamar elips sareng candi alit sareng kamar sanésna.

Candi pangamatan astronomi? Tiasa janten. Lawang utama nyanghareup ka wétan sareng dina usum gugur sareng musim semi equinoxes sinar kahiji panonpoé ragrag dina batu dina témbok kamar kadua. Dina usum panas sareng usum salju panonpoé nyorot juru dua pilar anu aya dina jalan anu nyambungkeun kamar utami.

Éta leres-leres éndah saprak duanana kompleks candi dijantenkeun sacara astronomis sareng henteu ngan sakali sapoé tapi sababaraha kali: di Hagar Qim, contona, nalika subuh panonpoé sinar matahari ngaliwat anu katelah oracle sareng ngagambar gambar disk anu sakitar ukuranana sami sareng anu katingali tina bulan sareng, sakumaha menit-menit na, disk ngawangun sareng janten elips. Jajaran anu sanésna lumangsung nalika surup.

Kabeneran aya patarosan astronomi ieu jarang pisan sabab upami urang percanten ka arkéologi ortodok dina waktos éta élmu…. Aya data anu salah. Panaliti sanés nyarankeun ideu anu langkung menarik: wanci puncak tina panonpoé dina solstis henteu dibereskeun tapi bénten-bénten sareng sudut, naék atanapi turunna, sumbu Bumi anu aya hubunganana sareng pesawat orbitna ngurilingan panonpoé. Parobihan ieu sacara téknis katelah "obliquity of the ellipsis" sareng ngagaduhan kisaran 23 derajat sareng 27 menit.

Janten, siklus anu langkung ageung langkung ti 40 rebu taun kaungkap sareng upami perataan parantos lami aranjeunna bakal ngempelkeun tingkat kasalahan anu disababkeun persis ku obliquity anu robih ieu. Tina kasalahan ieu dimungkinkeun pikeun ngitung tanggal pasti pangwangunan candi.

Maka, dina hal candi Mnajdra, jajaranana saé tapi henteu sampurna. Janten itungan nunjukkeun yén keselarasan anu sampurna kedahna lumangsung sahenteuna dua kali dina 15 taun ka pengker: sakali dina 3700 SM sareng hiji anu sateuacanna, dina 10.205 SM. Aranjeunna langkung lami tibatan anu dicarioskeun.

Jarang pisan ... Tapi anu nambihan misteri nyaéta di luar hubunganana sareng bintang-bintang kuil megalitikum Malta ngungkabkeun tingkat kamahéran dina matématika sareng rékayasa. Naha anjeun terang? Mungkin henteu, sabab hal-hal anu aya hubunganana sareng bintang, matématika, sareng rékayasa anu umum dilakukeun nyaéta di luar arkéologi ortodok. Ogé, teu aya nanaon di dunya anu siga candi-candi ieu kitu ayana pisan anu enigmatis.

Tungtungna, urang moal hilap ngeunaan kompleks tina Kuil Hal Saflieni, katelahna Hypogeum. Cai mibanda tilu tingkat bawah taneuh anu jero 12 méter, tangga spiral anu turun sareng dua kamar anu dikenal salaku Oracle sareng Sancta Sanctorum. Aya ogé anu Kuil Tarxien, dina jero anu a patung kolosal kalayan jangkungna aslina dua satengah méter, dibaptis salaku Ibu Déwi.

 

Tambihkeun dina Candi Tas-Silg sareng Kuil Skorba sareng rél anéh ukiran kaluar tina lantai kapanggih di sagala rupa penjuru Malta sareng ngahiji kana laut. Éta katingalina sapertos tanda roda tapi pastina henteu. Sareng naon ari aranjeunna? Nya, misteri anu sanés.

Sareng tangtosna, upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan kacurigaan, musings, saran, asumsi sareng seueur deui yén aya di sakuriling candi megalitikum Malta aya seueur buku sareng halaman wéb anu pikaresepeun. Pendekatan munggaran kuring kana misteri ieu nyaéta ti tangan Palasik: Erich Von Däniken.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*