Kuil Mesir

Upami anjeun resep sajarah, peradaban kuno sareng misteri, Mesir kedah aya di rute tujuan tujuan anjeun. Sakali dina kahirupan anjeun anjeun kedah angkat ka Mesir sareng ningali kaajaiban na heula.

nu candi tina Mesir Éta matak kagum sareng anjeun tiasa ningali éta dina seueur poto sareng dina televisi, tapi ningali éta langsung sareng langsung mangrupikeun hal anu teu ternilai. Naha anjeun bakal sono ka aranjeunna? Di dieu kami nyungkeun daptar candi anu pangsaéna di Mesir, anu anjeun kedah tingali enya atanapi enya.

Kuil Mesir

Konstruksi ieu aranjeunna yuswa rébuan taun sareng tanpa ragu aranjeunna mangrupikeun hal anu mulya. Perjalanan munggaran ka Mesir ngagumkeun sadaya wisatawan, tapi upami anjeun cukup untung sababaraha kali kejutan henteu kantos lirén sareng éta saé.

Mesir henteu diragukeun ngagaduhan candi anu pangageungna di dunya sareng dina garis umum aranjeunna tanggal ti SM abad kaopat. Memang leres seueur diantarana kasohor di dunya, tapi aya ogé anu sanés anu geulis sareng henteu ngagaduhan pers.

Di Mesir sadayana kuno, di unggal tempat hiji léngkah aya ruruntuhan atanapi candi kuno. Ti Kairo dugi ka Luxor, nuturkeun Walungan Nil ka Aswan, mustahil henteu mendakan sababaraha konstruksi anu saé ieu.

Mimiti anjeun kedah namina Candi Karnak anu diwangun antara 2055 SM sareng 100 Masehi Éta khusus pikeun tilu déwa, Amun-Ra, Mut sareng Montu, sareng kedahna disebatkeun candi utama na éta mangrupikeun situs agama anu pangageungna kantos diwangun.

Sudut anu pikaheraneun nyaéta Aula Hypostyle, situs anu ditutupan ku bantosan colonnades anu biasa di Mesir tapi anu tiasa diulik pisan dina situs ieu. Kamar ieu rada ageung, kalayan 134 kolom sareng 16 jajar. Di dieu éta merenah pikeun ngalakukeun tur kalayan panduan sareng ngupingkeun sacara rinci kana detil na.

El Bait Allah Abu Simbel Asalna diwangun di dataran handap Nil, tapi Kalayan pangwangunan bendungan Aswan, éta kedah dipindahkeun kana karya rékayasa modéren. Éta kajantenan dina taun 60an sareng situs pangwangunan aslina tinggaleun di handapeun Danau Nassar.

Dinten ayeuna Bait Abu Simbl aman: Aya 20 patung Ramses II sareng ieu diwangun sakitar 1265 SM, tapi kolossi éta dina kaayaan umum anu saé pisan. Anu biasana dilakukeun nyaéta nyéwa tur ti Luxor ka Aswan sareng patut ngumbara 280 kilométer antara dua titik éta. Cara séjén nyaéta nyandak pelayaran Nil ka Aswan sareng nyéépkeun sababaraha dinten di dinya.

Kuil Medinet Habu didaptarkeun pikeun Ramses III sareng sababaraha kolom na nahan lukisanana. Éta di sisi kulon Luxor na Éta candi kuno pangkolotna kadua di Mesir.

Kuil anu sok ngagumkeun kuring, sabab rekonstruksi ngamungkinkeun muka jandéla ka tukang, nyaéta Kuil Mortur of Hatshepsut. Hatshepsut mangrupikeun ratu anu maot dina 1458 SM sareng makamna anu elegan sareng ageung éta caket ka Lebak Raja-Raja, di sisi kulon Nil. Ratu éta mangrupikeun awéwé anu paling penting dina waktosna sareng salah sahiji firaun anu paling suksés, kakuasaan salami 21 taun.

Bait Allah éta diwangun dina hiji sisi gawir anu gedéÉta ngagaduhan tilu tingkat anu lebet ka gurun sareng arkéologis nyarios yén dina waktosna lahan-lahan ieu ngagaduhan pepelakan anu hébat, sanaos ayeuna aranjeunna mangrupikeun gurun anu saé. Tutuwuhan tiasa waé leungit, tapi éta kénéh mangrupikeun situs anu saé. Aya seueur wisata anu dipandu ti Lebak Raja sacara umum.

El Kuil Ramses II anjeun kedah terang ogé. Barina ogé, Ramses II mangrupikeun firaun anu paling terkenal sareng populér. Éta asalna a candi kamar mayit mirip pisan sareng Medinet Habu, kanggo na arca ageung didaptarkeun ka raja.

El Kuil Luxor Éta kasohor di dunya. Bait Allah aya di kota sorangan, di sisi Walungan Nil sareng éta panempoan anu saé, utamina peuting nalika lampu-lampuna hurung sareng anjeun tiasa poto éta. Bait Allah aya di tempat anu baheula janten Thebes, sareng katingalina didamel dina dinasti ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Ngahargaan déwa Amun-Ra sareng ngagaduhan juru anu bénten-bénten sareng waktos anu sanés.

Wangunan ieu dilestarikan kalayan saé sareng masih gaduh seueur struktur, khususna colonnade anu ngahubungkeun dua halaman na. Sareng tempat suci anu dihormat Amon masih ngagaduhan sababaraha ubin aslina. Jelas, éta Warisan Dunya.

El Kuil Kom Ombo Éta di Walungan Nil sareng khusus pikeun dua déwa anu sanés, Horus sareng Sobek. Éta kuil kembar sareng dua gedong diwangun dina eunteung. Éta henteu sakumaha sepuh anu sanés sabab éta diwangun dina kaayaan dinasti ptolemaic (asal Yunani sareng saatos Alexander the Great). Teras, dina kakawasaan Romawi, sababaraha ekstensi didamel. Di dieu aranjeunna parantos kapendak, contona, 300 mumia buaya sareng ayeuna aranjeunna dipamerkeun di Museum Buaya anu anjeun tiasa sumping.

El Kuil Edfu aya di sisi kulon Nil jeung éta mangrupikeun salah sahiji anu paling dijaga di nagara éta. Pangwangunanana dimimitian dina 237 SM sareng dipungkas dina 57 Masehi, ku panangan bapak Cleopatra, Ptolemy XII. Éta masih ngagaduhan hateup na janten masihan perasaan anu sanés, langkung caket kana waktos.

El Candi Seti I aya di Abydos sareng ngandung prasasti Dinasti ka-XNUMX anu dikenal salaku Daptar Raja Abydos, daptar kronologis sareng kartrij tina firaun unggal dinasti Mesir ti Menes dugi ka bapak Seti I, Ramses I. Kuilna aya diluhureun Nil.

Urang ogé tiasa namina candi kamar mayit Lebak Raja-Raja, sanaos aranjeunna henteu sesah atanapi berkesan sapertos anu sanés. Di dieu anjeun tiasa terang Kuil Ramses IV, anu di Merneptah sareng anu di Ramses VI. Aranjeunna ngagaduhan kamar anu lapang, lukisan warna-warni anu ngagambarkeun adegan tina Book of the Dead ... Bener nya éta saatos ningali seueur batu bulistir, warna-warna cerah, rohangan sareng perasaan perdamaian di tempat-tempat ieu matak heran. Teu aya sisindiran atanapi anu sapertos kitu, éta sadayana lebet ka musium atanapi maling, tapi mangrupikeun situs anu pantes didatangan.

Tungtungna, éta Colossi of Memnon, diwangun sakitar 1350 SM Éta dua colossi éta ngagambarkeun Firaun Aminotep III dina posisi lungguh. tadina aranjeunna ngajaga lawang ka candi kamar mayit firaun éta. Kuil tempat aranjeunna bagian ampir ngiles sareng colossi rada rusak ogé, tapi anjeun kedah nganjang ka aranjeunna.

Ka candi-candi ieu anjeunna nambihan wengi-wengi di gurun pasir, soré di bazar, ngalangkungan Kairo, kunjungan ka Piramida sareng tangtosna, wisata Museum Arkéologis Kairo. Nyaéta, anjeun moal pernah tiasa mopohokeun Mesir.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*