Shell Grotto, guha misterius tina cangkang

Shell Grotto, guha misterius tina cangkang

Di sakitar kota Inggris ti Margate di kabupaten Kent, anjeun mendakan misterius guha dihias ku langkung ti 4 juta kerangs. Nami anjeunna nyaéta The Shell Grotto sareng éta mangrupikeun daya tarik wisata anu kasaput ku enigmas: teu aya anu terang saha anu ngawangun éta, atanapi iraha, atanapi pikeun naon.

Shell Grotto dipanggihan dina 1835 ku James newlove, warga kampung anu ngali di bumi na kanggo ngawangun kolam bebek. Newlove geuwat ningali poténsial komersil tina pamanggihanana, janten anjeunna masang lampu bénsin pikeun nyinaran koridor sareng tilu taun ka hareup éta groto dibuka pikeun umum. Pas datang anu mimiti mayar pangakuan pikeun ningali yén torowongan bawah tanah anu aneh ditutupan cangkang, debat ngeunaan asal usulna dimimitian.

Margate-Shell-Grotto2-550x412

Ieu, diringkeskeun sakedap, naon anu dipikaterang ngeunaan tempat ieu: di jero aya sakitar 4,6 juta cangkang tina spésiés moluska anu béda (khususna kokor, kéong, kerang sareng kerang), sadayana ditempelkeun kana témbok sareng lalangit. Aranjeunna nyangkut sareng jinis mortir anu didamel tina sésa-sésa lauk.

Aya téori anu béda pikeun ngajelaskeun na origen. Sababaraha ahli sajarah nyatakeun jaman baheula ka sababaraha millennia, anu sanés ngahubungkeun gambar sareng mosaikna sareng motif hias anu mirip sareng urang Fénisia, sedengkeun anu sanés nunjukkeun yén éta mangrupikeun tempat perlindungan rahasia tina sababaraha sekte pagan nalika abad pertengahan. Kanggo ayeuna tatarucingan tetep teu direngsekeun.

Mozaik cangkang ieu ngalangkungan luas permukaan 2.000 méter pasagi grotoét sareng janten salah sahiji tempat wisata Kent anu paling penting.

Inpormasi lengkep - Pluckley, Inggris: kota hantu

Gambar: shellgrotto.co.uk

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*