Carita ngeunaan Alhambra

Alhambra ti Granada

nu Alhambra carita aranjeunna nyimpulkeun sakabeh susunan carita legendaris satengahna antara kanyataanana jeung fiksi. Tapi sakabéh éta boga komponén jero liris jeung manusa nu bakal fascinate Anjeun Henteu sia-sia, Alhambra, nyatakeun Warisan budaya Kamanusaan dina 1984, boga leuwih ti dalapan abad sajarah.

ieu Muhammad I, inisiator dinasti Nasrid, anu maréntahkeun pangwangunan na, sanajan geus aya lokasi saméméhna di tempat anu sarua. Kitu ogé, panerusna ngagedékeun kompleks palatine, anu ogé diwangun ku Generalife jeung bentengdiantara katergantungan séjén. Salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen eta owes ngaranna kana warna beureum saulas tina liat anu dipaké pikeun ngawangun eta. Tapi, tanpa ado salajengna, urang bade ngabejaan Anjeun carita ngeunaan Alhambra, salah sahiji monumen paling éndah pangeusina, dina tara kalawan keajaiban kayaning Biara El Escorial, pikeun masihan anjeun ngan hiji conto.

The Legend of the Moor's Beu

Boabdil

Patung Washington Irving kalawan Boabdil di leungeun katuhu na

Loba carita Alhambra dilumangsungkeun ku Boabdil, sultan pamungkas karajaan Nasrid Granada. Sacara husus, ieu nu urang bade ngabejaan Anjeun tentang, meureun, nu kawentar ti maranéhanana diriwayatkan ngeunaan monumen Granada.

Anjeunna nyebutkeun yen sanggeus handing leuwih konci kota ka Raja KatolikBoabdil indit ka pangbuangan, dibarengan ku indungna jeung sakabeh rombonganana. Nalika dugi ka pasir anu ayeuna disebut, tepatna, Sigh of the Moor, anjeunna malikkeun panonna ka Granada, ngahuleng sareng mimiti ceurik. Saterusna, indungna ka dirina: «Curik salaku awéwé naon anjeun teu nyaho kumaha carana membela salaku lalaki».

Katerangan panto Kaadilan

lawang kaadilan

Gerbang Kaadilan di Alhambra di Granada

The Door of Justice mangrupa salah sahiji pangpentingna dina Alhambra jeung, ka extent hébat, geus melambangkan kasampurnaan konstruktif na. Kusabab ieu, aya sababaraha carita anu ngagaduhan anjeunna salaku protagonis. Urang bakal ngabejaan Anjeun dua.

Kahiji nyebutkeun yen pembina na éta yakin tur bangga kakuatan wangunan. Ku sabab kitu, maranéhanana ngomong yén poé éta leungeun diukir dina arch luar panto Kaadilan jeung konci arch jero na anu ngahiji, nyaeta disebutkeun yen Alhambra murag, éta bakal jadi poé tungtung dunya.

Pikeun bagian na, sajarah kadua Alhambra patali panto ieu sadayana tantangan pikeun datang. Panyipta na sorangan ngomong yén éta mungkin pikeun ksatria linggih dina kuda-Na pikeun ngahontal kana leungeun nu disebut tadi tina ruku éksternal. Aranjeunna yakin pisan yén aranjeunna nawiskeun saha waé anu ngahontal éta karajaan Nasrid sorangan.

The legenda ngeunaan sundial

Istana Myrtles

Teras tina Myrtles

Alhambra mangrupikeun konstruksi kolosal kira-kira saratus lima rébu méter pasagi. Tapi, sajaba, nurutkeun legenda sejen monumen, gawéna kawas sundial a. Ieu ngandung harti yén, ku kahadéan tina kamar dimana panonpoé aya di antara jeung nu aya di tempat teduh, urang bisa nyaho waktu panonpoé iraha wae. Utamana dina lohor kaayaan ieu bisa sampurna ngaapresiasi.

Legenda prajurit enchanted, carita éndah Alhambra

Gerbang Pomegranates

Gerbang Granada di Alhambra

Kami henteu acan nyarios yén jutaan sémah ka Alhambra parantos kataji ku kaéndahanana. Di antarana, panulis Amérika washington irving (1783-1859), anu ngadatangan eta dina awal abad ka-XNUMX sarta ninggalkeun urang sakabeh buku legenda numbu ka tugu.

Salah sahijina nya éta prajurit enchanted. A murid ti Salamanca Anjeunna sumping ka Granada kalayan tujuan ngumpulkeun dana pikeun mayar karirna. Dina usum panas, anjeunna biasa ngarambat kalayan gitar sarta, ngajalankeun lagu, anjeunna bakal meunang duit alus.

Anjog ka kota, manéhna niténan a prajurit aneh anakronistik dina penampilan. Anjeunna ngagem armor jeung mawa tumbak. Kusabab panasaran, manéhna nanya saha manéhna. Waleranna nyéépkeun anjeunna petrified. Prajurit nu ngawartoskeun anjeunna yén manéhna geus ngalaman ti enchantment salila tilu ratus taun. A alfaqui Muslim dikutuk anjeunna nangtung hansip leuwih harta Raja Boabdil pikeun sakabéh kalanggengan.

Kitu ogé, éta ngan bisa kaluar tina nyumputkeun sakali unggal ratus taun. Keuna, murid nanya ka manéhna kumaha manéhna bisa mantuan manéhna. Kusabab minat, prajurit éta nawiskeun anjeunna satengah harta upami anjeunna tiasa ngabalikeun sihirna.

Pikeun ngalakukeun ieu, murid kedah nyandak awéwé Kristen ngora sareng imam puasa ka Alhambra. Kahiji éta gampang pikeun manggihan, tapi kadua teu. Anjeunna ngan ukur mendakan pandita obese anu resep tuangeun anu saé. Anjeunna ngan ukur tiasa ngayakinkeun anjeunna pikeun puasa ku nawiskeun anjeunna bagian tina harta karun.

Peuting eta oge maranehna naek ka tempat perjuritna, bari mawa karanjang dahareun, supaya imam bisa nyugemakeun karakusanna saparantos pagaweanana rengse. Sesampainya di dinya, prajurit éta ngucapkeun mantra sarta tembok salah sahiji munara Alhambra dibuka. Janten sadayana tiasa ningali harta karun megah.

Tapi, imam teu tahan deui jeung pounced kana karanjang dahareun. Di momen nalika anjeunna mimiti devour capon a, tilu datang kapanggih sorangan di luar munara jeung kalawan tembok na disegel. Aranjeunna teu acan tiasa ngalengkepan mantra anu bakal nyalametkeun prajurit. Jeung, tangtu, maranéhanana geus lasut kaluar dina riches harta.

Sanajan kitu, carita Alhambra ieu boga tungtung romantis. Nyebutkeun yén mojang jeung murid murag asih sarta hirup happily kalawan saeutik duit nu kiwari dimungkinkeun geus diteundeun dina saku na nalika aranjeunna di jero munara.

Katerangan ngeunaan kamar Abencerrajes

Istana Abencerrajes

Ruruntuhan Istana Abencerrajes

kamar ieu salah sahiji nu kawentar di Alhambra. The Abencerrajes éta hiji kulawarga aristocratic anu cicing di monumen. Nurutkeun legenda, maranéhanana éta saingan éta Zenetes, anu conspired ngalawan aranjeunna pikeun annihilate aranjeunna. Kalayan tujuan ieu, aranjeunna nimukeun hubungan romantis antara salah sahiji Abencerrajes sareng salah sahiji istri sultan.

Justru kamar ieu mangrupikeun kamar tidur présidén sareng, janten, teu aya windows. Ku alatan éta, éta tempat sampurna pikeun ngalakukeun kajahatan. Ku kituna, sultan pinuh amarah, maréntahkeun tilu puluh tujuh satria kulawarga Abencerraje pikeun pésta di kamar na. Di dinya manéhna pancung kabéh.

Anjeunna tumaros dina patio cai mancur sarta legenda nyebutkeun yen russet nu masih bisa ditempo kiwari dina cangkir cai mancur éta sarta dina saluran nu mawa cai ka Patio de los Leones téh alatan getih bangsawan ditelasan.

Katerangan Palataran Singa

Pengadilan Singa

Palataran maung

Justru patio ieu anu kami bakal ngobrolkeun sareng anjeun ayeuna sabab éta ogé ngagaduhan legenda. Putri geulis ngaranna Zaira Anjeunna ngumbara ka Granada jeung bapana sarta cicing di kamar ieu. Ieu raja kejam anu nyumput rusiah dahsyat.

Putri murag asih ka hiji nonoman anu manéhna nempo cicingeun. Tapi aranjeunna kapanggih ku bapana gadis urang, anu dihukum lover putri-Na urang pati. Manehna asup ka kamar bapana menta ampun, tapi teu manggihan anjeunna di dinya. Anu anjeunna mendakan nyaéta buku harian dimana raja ngaku parantos maéhan raja anu sah sareng garwa, Kolot asli Zaira.

Disebutkeun yén, teras, awéwé ngora éta ngumpulkeun raja sareng anak buahna di Patio de los Leones sareng, nganggo jimat, ngajantenkeun aranjeunna sadayana janten tokoh batu. Ieu bakal persis éta Singa yén kiwari urang bisa contemplate di éta patio tina Alhambra.

Katerangan ngeunaan tilu putri, salah sahiji carita paling geulis ti Alhambra

Istana Carlos V

Istana Carlos V di Alhambra di Granada

Legenda ieu nyebutkeun yen aya hiji raja anu miboga tilu putri: Zaida, Zorayda y Zorahida. Ahli nujum ngingetkeun anjeunna yén béntang nunjukkeun yén aranjeunna henteu kedah nikah sabab bakal ngarusak dinasti. Saterusna, raja ngonci aranjeunna dina munara ambéh maranéhanana teu bisa murag asih.

Sanajan kitu, ngaliwatan jandela aranjeunna murag asih tilu ksatria kristen anu ditawan di Granada. Nalika kulawargana mayar tebusan pikeun aranjeunna, aranjeunna sapuk sareng awéwé ngora pikeun ninggalkeun kota babarengan. Tapi lamun waktuna datang Zorahida, nu bungsu, mundur sarta cicing. Manéhna maot ngora jeung sepi, tapi dina kuburan nya tumuwuh kembang katelah "mawar tina Alhambra".

Legenda ubin Mexuar

Istana Mexuar

Karaton Mexuar

Di antara istana Alhambra, anu Mexuar ieu ditakdirkeun pikeun Administrasi kaadilan. Sultan ieu dipasang di jero hiji chamber diangkat disumputkeun ku kisi-kisi. Ti dinya, anjeunna ngadangukeun argumen sareng ngirimkeun kalimat, fakultas anu disayogikeun ka anjeunna.

Dina panto kamar tempat présidén aya, aya ubin nu nyebutkeun: «Asupkeun jeung nanya. Tong sieun naroskeun kaadilan yén anjeun bakal mendakanana».

Katerangan korsi Moor

Istana Comares

Rincian Istana Comares

Urang mungkas lalampahan urang ngaliwatan carita Alhambra ku ngabejaan Anjeun tentang korsi Moorish, nu mawa urang balik ka Boabdil. Manéhna nyebutkeun yén manéhna hirup dissolute jeung nu nyicingan Granada bangkit protes ngalawan eta. Aranjeunna maksa présidén kabur ka kota jeung netep di pasir anu bisa ditempo saluareun Generalife. Ti dinya, Boabdil diuk ngahuleng Granada antara ngahuleng

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan anjeun sababaraha anu pang populerna Alhambra carita. Tapi, sakumaha logis, permata anu umurna mangabad-abad parantos ngahasilkeun seueur anu sanés anu sami-sami seru. Contona, éta tina ahmed al kamel gelombang tina bel lilin. Naha anjeun henteu mendakan carita-carita ieu seru?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*