carmona

Gambar | Wikipedia

Kalayan langkung ti 5.000 taun sajarah, kota Sevillian Carmona mangrupikeun kota paling monumental di propinsi ieu sareng titinggal arkéologis anu endah, imah istana, candi sareng jalan labirin anu masihan kami kasaksian ngeunaan budaya anu béda (Fénisia, Carthaginian, Romawi , Visigoth, Muslim sareng Kristen) anu sapanjang sajarah ngalangkungan kota.

Éta nangtung di puncak Los Alcores, di tengah Andalusia Kulon ngan 28 kilométer ti Seville, anu sakali ngajantenkeun benteng anu teu éléh. Janten dugi ka jenius militér Julius Caesar nyatakeun yén éta "kota anu paling dibela di Baetica." Kanggo sadaya palancong anu teu acan mendakan tempat wisata na, kami nyarankeun anjeun perhatoskeun tulisan ieu.

Iraha nganjang ka Carmona?

Iraha waé saé kanggo nganjang ka Carmona tapi nalika usum semi, dina bulan Méi, pameran lokal tradisional (dimimitian ti abad ka-XNUMX) diayakeun dimana awéwé nganggo baju di flamenco, anu masihan perayaan hawa anu sami. Kana April Fair anu kawéntar. di Seville. Nalika perayaan aya tunggang kuda sareng kompetisi stan. Hal anu saé nyaéta, sanaos turisna henteu ngagaduhan stan nyalira, aya hiji kotamadya dimana béda-béda acara diatur sareng anjeun tiasa nyobian masakan khas gastronomi Andalusia.

Naon anu kedah ditingali di Carmona?

Alcazar tina Puerta de Sevilla

Mangrupikeun salah sahiji tugu anu paling terkenal di Carmona. Bénténg ieu diwangun salaku tujuan pertahanan pikeun ngajagaan daérah kulon, anu paling lemah di kota. Tempatna di Plaza de Blas Infante sareng nangtung di Puerta de Sevilla, hasilna struktur pertahanan anu ampir teu kaéléhkeun.

Sababaraha tempat anu tiasa didatangan ku janji nyaéta tembok na, sababaraha kamar, teras dimana aya sumur anu ngali kana batu sareng Torre del Oro dimana anjeun ngagaduhan pandangan Carmona anu spektakuler.

Saatos restorasi utami dina taun 70an, tempatna diaktipkeun pikeun ngarayakeun acara budaya.

Gambar | Koran Seville

Necropolis of Carmona

Dina abad ka-XNUMX aya pamanggihan kompléx panguburan arkéologis ti abad ka XNUMX SM anu ngamungkinkeun urang terang kumaha panguburan dilakukeun di Hispania Romawi numutkeun kelas sosial tempatna sareng rupi-rupi kuburan anu aya.

Carmona Necropolis mangrupikeun salah sahiji situs anu paling penting di Spanyol kusabab éta nyimpen seueur lukisan. Panguburan ieu diaksés ku sumur anu diléngkah sareng rohanganana segiempat, sareng bangku tempat kamar dibuka sareng kurban ditawarkeun.

Amfiteater Carmona

Penting ogé anjeun ngadatangan amfiteater Romawi Carmona anu aya di gigireun nekropolis sareng ogé ti abad ka-18.000 SM Gedong ieu dianggo pikeun acara anu béda-béda sareng para prajurit ngalatih tetep fit. Tangga éta tiasa nampung XNUMX panonton sareng aula katutupan ku piring bahan mulya sareng aya relung pikeun patung kaisar sareng Carmona anu terkenal.

Gambar | Wikipedia Daniel VILLAFRUELA

Gerbang Cordoba

Salami jaman Romawi, Carmona ngagaduhan opat gerbang anu ngamungkinkeun kota pinding tiasa komunikasi sareng dunya luar. Diantara ieu, ngan ukur duaan ayeuna: Puerta de Sevilla sareng Puerta de Córdoba.

Dina jaman Monarki Katolik, Puerta de Córdoba kaleungitan fungsi pertahanan aslina sareng, kalayan éta, aspek militérna anu séhat, nyandak fungsi pengawasan produk anu dilakukeun di luar tembok, bertindak salaku kantor bea cukai sareng , kéngingkeun, arsitektur sipil.

Museum Arkéologis

Sapanjang sajarah, budaya anu béda ngalangkungan kota Carmona anu parantos ngantepkeun tandana. Museum Akuatik ngungkabkeun sejarahna dugi ka ayeuna. Urang tiasa ningali sésa-sésa arkéologis ti jaman Palaeolithic, Tartessian, Roman atanapi Andalusian. Anjeun tiasa ogé nganjang kana koleksi gambar ku karya J. Arpa, Rodríguez Jaldón atanapi Valverde Lasarte sareng ningali dokumén warisan. Musium sareng Pusat Interprétasi Kota Carmona dinten ayeuna dipasang di istana lami ti abad ka-XNUMX: Casa del Marqués de las Torres.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*