Castropol, naon ningali?

Castropol

Castropol, naon ningali? Patarosan ieu umum diantara maranéhanana anu didatangan déwan ieu Asturias pikeun kahiji kalina. Sareng patarosanna masuk akal sabab éta mangrupikeun salah sahiji tempat anu henteu muncul dina sirkuit pariwisata massal sareng henteu didatangan ku rébuan jalma unggal taun, sanaos éta. harta disumputkeun éndah.

Lokasi istimewa di tepi ka muara Eo, bentang impian, pusat kota anu pinuh ku monumen, gastronomi anu lezat sareng seueur kagiatan bahari luang mangrupikeun sababaraha hal anu ditawarkeun ku kota anu indah ieu di Asturias barat. Sadaya ieu pikeun henteu ngawangkong ka anjeun ngeunaan closeness na Galicia atawa yén manéhna ngaliwatan eta Jalan Santiago. Pikeun sakabéh alesan ieu, urang bade ngajawab patarosan Castropol, naon ningali?

Sifat anu dihormat

Pantai Penarronda

Pantai Peñarronda

Salaku urang nyebutkeun, Castropol ayana dina tanjung nyanghareup muara Eo. Di hareup eta, nyaeta kota Lugo tina Ribadeo, heran sejen nu urang mamatahan anjeun didatangan. Tapi ayeuna urang ngobrol ngeunaan Castropol. Ti port fishing na, anjeun tiasa ngatur hiji jalur kapal nu naek ka Eo ka wewengkon San Tirso de Abres.

Di sisi séjén, anjeun gaduh sababaraha pantai di déwan, tapi dua nangtung kaluar ti sésana. Éta ngeunaan Penarronda (ngadéklarasikeun monumen alam), di kota Bar, anu panjangna kira-kira genep ratus méter sareng ngalegaan antara gawir A Robaleira sareng Punta del Corno, sareng Arno, ayana di Figueres, kalawan ngeunaan opat ratus méter keusik sarta ampir di muara Eo. Kitu ogé, deukeut pisan ka tukang nyaéta leutik San Roman cove.

Sedengkeun pikeun interior déwan Castropol, éta ogé nawarkeun maneh landscapes éndah. Ngan sababaraha kilométer ti basisir, anjeun boga Puncak La Bobia, jangkungna leuwih ti sarébu méter. Tapi, touring nu trails di wewengkon, anjeun tiasa manggihan dua tempat éndah. Urang ngobrol ngeunaan geulis lebak obanza jeung Curug Cioyo. Aranjeunna ngalengkepan ruteu dewan panggero tina Tambang, bagian mana tina kacamatan Tola sarta mawa anjeun ka hiji eksploitasi beusi heubeul, sarta wisata siklus sarua pisan metot séjén.

Tungtungna, ngabentuk segitiga kalawan Castropol na Ribadeo, nyaeta kota teu kirang geulis tina Figueres, nu kakarék disebutkeun, milik déwan kahiji jeung nu ogé kudu didatangan sabab boga sababaraha monumen geulis pisan, sakumaha bakal urang tingali.

Monumen ningali di Castropol

Sanaos sadayana anu nembé kami terangkeun ka anjeun, upami Castropol nangtung pikeun hiji hal, éta pikeun neguaan. warisan monumental, tebih unggul tur variatif ti bakal disangka di kota ngan tilu rébu pangeusi. Hayu urang nganjang sareng anjeun.

Warisan agama Castropol

Chapel of Santa Maria del Campo

Chapel of Santa María del Campo, salah sahiji monumen ningali di Castropol

Hal kahiji anu urang kedah netelakeun pikeun anjeun nyaéta yén kota Asturian kakurangan monumen sateuacan abad ka-28. Alesanana nyaéta seuneu anu pikasieuneun anu ngancurkeun éta dina wengi 1587 Séptémber XNUMX. Saeutik anu disalametkeun, sanaos salah sahiji wangunan kaagamaan éta.

Urang ngobrol ngeunaan Chapel of Santa Maria del Campo, tanggal dina 1461, sanajan ieu dirombak engké. Di jero anjeun tiasa ningali altarpiece barok anu éndah. Anjeun bakal manggihan eta di taman Vicente Loriente, gigireun patung consecrated ka pelaut. Fernando Villamil, pahlawan Perang Kuba jeung pituin déwan.

Kuil hébat séjén Castropol nyaéta Garéja Santiago, diwangun dina sésa-sésa rumah sakit jamaah heubeul 'jeung featuring gaya barok populér. Bukti asal-usulna nyaéta Puerta de los Franceses, anu asalna ti abad ka-XNUMX, sanaos candi éta ti abad ka-XNUMX. Kalawan adul bodas na, anjeun bakal manggihan eta di jantung kota, gigireun Plaza del Cruzadero.

Warisan Sipil kota Asturian

Istana Opat Towers

Istana Opat Towers

Malah leuwih penting batan warisan agama nyaeta warisan sipil di Castropol. Kanyataan anu ngan ukur ngaliwat palabuhanna sareng ngaapresiasi pandangan anu saé anu nawiskeun Panonpoé Tilelep di muara Eo, Ribadeo sareng Figueras spektakuler. Leumpang ngaliwatan jalan sempit kota, kalawan imah na arsitéktur tradisional ti abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX, ogé mangrupa pelesir nyata. Ogé, kami nyarankeun yén anjeun ngadeukeutan ka sudut pandang La Mirandilla, ti mana anjeun boga pintonan spektakuler sakabéh Cove.

Tapi anjeun ogé bisa papanggih imah megah tina période sarua jeung gaya Baroque nu nembongkeun jas tina leungeun boga maranéhanana. Castropol malah ngagaduhan sababaraha istana. Salah sahiji anu pang geulisna Istana Valledor, gaya anu reminiscent tina imah nagara Galicia jeung nu diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun canons tina Baroque.

Kami ogé mamatahan anjeun ningali éta Imah tina Opat Towers, kalayan invoice klasik sareng garis geometri. Tapi, luhureun sakabeh, nu Istana Marquis of Santa Cruz de Marcenado, diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX, ogé nuturkeun wangun-U imah nagara Galicia. Kompleks, anu ogé ngagaduhan kapel sareng taman, dikelompokeun sakitar palataran tengah anu diapit ku koridor anu dirojong ku kolom sareng dihias ku balustrades kayu ukiran. Ogé noteworthy nyaéta munara battlemented sarta panto aksés ka patio, topped ku arch semicircular.

Villa Rosita boga karakter pisan béda jeung Séstelo agam. Panungtungan mangrupa wangunan neguaan lokasina di kacamatan di pencét. Diwangun dina abad ka-XNUMX, éta dikurilingan ku vegetasi éndah. Kitu ogé, dina Bar anjeun gaduh Donlebun Towers, Ngadéklarasikeun hiji monumen sajarah artistik jeung nu teu hijina monumen numbu ka kulawarga nu mere eta ngaranna, sakumaha bakal urang tingali.

Figueras, heran sejen ningali dina déwan Castropol

Mansion Peñalba

Mansion Peñalba, salah sahiji jewels of Figueras

Upami urang hoyong masihan jawaban anu saé pikeun patarosan Castropol, naon anu kedah ditingali?, urang kedah ngahaturanan bagian khusus ka kota anu indah. Figueres, nu kagolong kana wewengkon kotamadya sarta ayana di hareup eta, oge di muara Eo. Anjeun bakal reuwas pikeun manggihan sagalana yén kota fishing leutik ieu ngan tujuh ratus pangeusi geus nawarkeun.

Ngan leumpang ngaliwatan palabuhan menawan na atawa ngaliwatan jalan sempit tur lungkawing nyaeta pelesir a. Di ieu anjeun tiasa ningali cai mancur sapertos El Pelamio, Rapalacóis atanapi A Ribeira. Tapi leuwih nilai masih boga munara jam, perpustakaan ayeuna jeung imah budaya, jeung Sakola Sekuler, duanana ti mimiti abad ka-XNUMX, kawas nu Pos pamayang.

Sedengkeun pikeun warisan agama, aranjeunna nyorot dina garéja Santiago Apóstol, diwangun dina abad ka-XNUMX, jeung Padepokan of the Watchtower, ti XIX. Di sisi séjén, di Arroxo anjeun gaduh sésa-sésa benteng pertahanan leutik ti abad ka-XNUMX. Tapi dua monumen nangtung kaluar luhureun batur di Figueras.

Anu kahiji nyaéta perkasa Istana Pardo Donlebún, kalawan munara sentral impressive na dating ti abad ka-XNUMX jeung dua awak simetris na. Ngadéklarasikeun hiji asset kapentingan budaya, éta diwangun ku Mr. Sancho Pardo Donlebun, ti kulawarga anu sami anu gaduh munara anu kami sebutkeun sateuacanna di Barres, anu milu dina ekspedisi tentara teu éléh. Éta dikurilingan ku témbok sareng, parantos dina abad ka-XNUMX, dua menara aksés diwangun kana kandang anu sami sareng Quart, di Valencia.

Sareng anu kadua nyaéta Mansion Peñalba, disebut oge Chalet de Doña Socorro, nu ayeuna hotél. Ieu diwangun dina 1912 ku arsiték J. Arbex, murid ti Antonio gaudi. Sanajan mibanda fitur of art deco, éta salah sahiji conto pangalusna arsitéktur India ti mimiti abad ka-XNUMX nu tiasa ningali di Asturias.

Kalayan rencana lantai sagi opat anu disumputkeun ku tilu menara sirkular, hiji ditungtungan ku kubah, teras-terasan sareng sudut pandangna dibuka ngaliwatan lengkungan hiperbolik ka kebon. Ieu Inggris-gaya, boga 18 méter pasagi sarta dirancang ku kebon teh Bumi asli. Pedalaman diatur di sabudeureun palataran tengah sareng dihias ku motif pepelakan sareng jandéla kaca patri.

Castropol Festivities

karpét kembang

Karpét kembang di Corpus Christi di Castropol

Anu pamungkas, urang teu hayang ninggalkeun Castropol tanpa ngobrol jeung anjeun utamana ngeunaan salah sahiji festivities na paling husus. Leres yén perayaan Minggu Suci, Santiago Apóstol sareng San Roque éndah. Malah leuwih narik téh Corpus Christi, dinyatakeun kapentingan wisata régional sabab kota dipelakan ku adi karpét kembang.

Tapi, pihak anu kami maksudkeun nyaéta Carmen urang di Figueres. Kusabab, salian loba kagiatan sejen, a éndah prosesi laut nu ngalir ngaliwatan tilu kota muara: Figueras sorangan, Castropol na Ribadeo. Tungtungna, Salve Marinera ditembangkeun sareng gambarna dipulangkeun ka garéja.

Dina kacindekan, kami miharep kami geus ngajawab patarosan anjeun Castropol, naon ningali? Sakumaha anu anjeun tingali, kota anu indah di Asturias barat ieu gaduh bentang impian, pantai anu megah sareng seueur monumen. Anjeunna malah boga sorangan harta laut arkéologis dina nelepon Canyons tina Eo. Ngan tetep pikeun urang ngabejaan Anjeun yen, pikeun ngeureunkeun datangna anjeun ka wewengkon ieu, coba masakan exquisite na. Utamana sasaena dina rasa ieu masakan kayaning kacang jeung clams, herring pai, hake casseroles atawa pudding béas. Sanajan kitu, produk béntang wewengkon téh Tiram digedékeun di muara Eo sorangan. Henteu sadayana anu kami terangkeun sigana anjeun cukup alesan pikeun didatangan Castropol jeung sabudeureunana?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*