Chad

Gambar | The Guardian Nigeria

Teu seueur wisatawan anu wani ngumbara ka Chad. Konflik sareng serangan teroris hartosna pariwisata henteu subur kalayan kagancangan sareng kakuatan anu sami sareng nagara-nagara sanés di buana Afrika. Kusabab kitu infrastruktur-infrastruktur kasihatan, transportasi sareng pariwisata cukup aman. Nanging, éta leres-leres henteuna sadaya ieu anu ngadorong pelancong paling wani pikeun ngumbara ka Chad dina milarian petualangan.

Naha ngumbara ka tempat anu jauh ieu nalika bahaya pisan? Argumen anu dipikaresep kaasup oases di gurun kalér, pesona pesiar di Danau Chad atanapi kawanan ageung sato galak di taman nasional.

Gurun Ennedi

Gurun Sahara anu panggedéna di dunya. Pinuh ku bukit pasir ngan ukur kaganggu ku formasi batu sapertos Sahara Atlas, gunung Ahaggar atanapi gunung Tibesti. Nanging, gurun Ennedi kalayan lanskap batu unik na sigana sudut anu paling spektakuler ti Sahara.

Diantara tempat wisata na urang tiasa daptar danau gurun, gunung, gurun slot, lukisan guha prasejarah sareng lengkungan laut kuno anu ayeuna aya di sagara bukit pasir, anu dibentuk nalika Danau Chad ngalegaan.

Danau Chad

Langkung seueur kilométer ti N'Djamena, anjeun bakal mendakan naon anu saacanna salah sahiji situ cai tawar pangageungna di dunya.

Dugi ka awal taun 70an, Danau Chad sapertos laut di jero Afrika anu dibagikeun ku sababaraha nagara sapertos Niger, Nigeria, Chad, sareng Kamerun. Sanaon daérah na tiasa 25 km000 dina puncak usum hujan, sakedik sakedik danau ieu garing sareng dina opat dasawarsa terakhir éta leungiteun 2% permukaanna, ku akibat ékologis sareng sosial anu ngancurkeun éta ngangsonan nalayan sareng patani.

Gaoui

Di kota ieu, bumi leutak anu éndah dicét pikaresepeun, nambihan sentuhan warna kana lanskap monoton tina nada coklat tua.

Taman Nasional Zakouma

Gambar | Pixel

Zakouma perenahna di belah kiduleun Sahara salaku anu paling kalér di taman nasional anu hébat di buana sareng Mangrupikeun salah sahiji conto terakhir tina ékosistem Sudan-Sahelia.

Bentang taman nasional ieu unik, gabungan rohangan terbuka sareng lahan baseuh, leuweung sabana sareng scrublands.

Sanaos perang sipil sareng perburuan merusak fauna di daérah éta, populasi sato parantos tumuh saé pisan sareng ayeuna aya ingon-ingon ageung kebo, antelop roan, sareng kijang. Salaku tambahan, sajumlah ageung manuk cicing di lahan baseuh Zakouma sareng ampir satengah tina jerapah Kordofan di Afrika cicing di taman ieu, anu ngajantenkeun tempat ieu bentang magis.

Sasatoan sanés anu nyicingan taman nyaéta cheetah, macan tutul sareng héjo hota ogé ingon-ingon ageung gajah.

Sarh

Di dieu anu ngumbara tiasa mendakan sisi anu héjo sareng paling pikaresepeun tina keusik Chad sareng bersantai di Walungan Chari. Ibukota katun nagara henteu langkung ti tempat anu katinggaleun, kota anu pikaresepeun sareng sare dina tempat teduh tangkal ageung. Museum Daérah Sarh nampilkeun senjata kuno, alat musik sareng topéng. Nalika wengi, kuda nil sering cai di tebing Walungan Chari.

Kumaha perjalanan ka Chad?

Dina raraga ngalebetkeun Chad, kedah kéngingkeun visa. Nagara ieu henteu ngagaduhan kadutaan di Spanyol, janten visa kedah dipénta di Paris di kedutaan Chadian. Pikeun ieu, diperyogikeun pikeun nampilkeun, salian ti dokumén sanés, paspor kalayan validitas minimum 6 bulan, sertipikat vaksinasi muriang konéng sareng serat uleman.

Nganggap kaayaan hipu di Chad, ku alesan kaamanan disarankan pikeun nyayogikeun inpormasi kontak sareng ngawartosan ka kedutaan Spanyol di Kamerun ngeunaan rancana perjalanan sareng cicing di Chad.

Kasalametan di Chad

Ayeuna henteu disarankan pikeun indit ka Chad kecuali pikeun kasus kabutuhan anu ekstrim. Upami anu ngumbara tetep mutuskeun lebet ka nagara éta, langkung gampang pikeun nyingkahan sadaya daérah wates kusabab résiko penyerang bersenjata sareng khususna perbatasan sareng Niger, kusabab ancaman téroris ti Boko Haram.

Ukuran kabersihan

Pikeun indit ka Chad, wajib vaksin ngalawan muriang konéng. Kamentrian Luar Negri nyarankeun vaksinasi ngalawan hépatitis A sareng B, muriang tipus, diféteria sareng meningitis, ogé vaksin tetanus. Nya kitu, disarankeun nuturkeun perlakuan prophylactic ngalawan malaria sateuacan angkat ka nagara Afrika Tengah ieu sareng nyandak tindakan pancegahan ngalawan reungit.

Sakali di nagara éta, disarankeun nyandak tindakan kabersihan kadaharan anu tangtu: teras-terasan nganggo cai botolan, hindarkeun és sareng buah-buahan sareng sayuran anu henteu dikupas.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*