Faedo ti Ciñera

Faedo ti Ciñera

El Faedo de Ciñera mangrupikeun nami kanggo leuweung beech anu saé perenahna di komunitas León, antara kota-kota Villar del Puerto sareng Ciñera de Gordón. Leuweung ieu kalebet dina wilayah anu dijagaan tina Cagar Biosfir Alto Bernesga. Sababaraha taun ka pengker Menteri Lingkungan Hidup masihan penghargaan pikeun leuweung anu paling dijaga di Spanyol, anu masihan kami ideu ngeunaan kabeungharan sareng kaindahan alamna.

Saeutik liburan ka tempat-tempat menawan sapertos Faedo de Ciñera Éta ngajarkeun ka urang yén perjalanan kedah henteu ngan ukur fokus dina mendakan kota ageung atanapi tujuan populér, tapi ogé milarian di antara tujuan leutik. Leuweung ieu nawiskeun kami liburan di akhir pekan anu éndah kalayan jalur hiking di daérah alam.

Tips pikeun ningali Faedo de Ciñera

Faedo ti Ciñera

Daérah ieu di leuweung ngagaduhan jalur hiking yén aranjeunna henteu lega teuing atanapi henteu ngalibatkeun kasusah teuing. Kusabab kitu anjeun leres henteu kedah seueur teuing nyiapkeun. Janten kumaha, nalika urang ngalangkungan sababaraha rute éta disarankeun pikeun nyandak ransel sareng tuangeun cai sareng cai, utamina upami urang angkat sareng murangkalih. Salaku tambahan, urang tiasa nyandak kantong pikeun nyingkahan barang atanapi sampah di daérah éta. Penting pikeun ngagem pakean anu cocog pikeun leumpang. Urang kedah émut yén sanajan urang dina cuaca anu saé di daérah anu leuweung lembab sapertos kieu, éta bakal rada tiis. Janten anu pangsaéna pikeun nyangking hal anu haneut bisi éta. Pakét nyaman sareng cekelan anu saé penting, sabab leuweung ieu kalayan daérah anu lembab tiasa ngagaduhan tempat anu aksésna langkung parah atanapi dimana anjeun tiasa nyelip. Salawasna ngahargaan lingkungan sareng ngemutan iklim sareng jam cahaya, urang ngan kedah nyiapkeun diri pikeun mikaresep pangalaman anu unik. Upami urang nyandak tuangeun urang bahkan tiasa piknik saé di daérah anu méja caket leuweung.

Jalur hiking

Upami anu anjeun pikahoyong nyaéta ngalaksanakeun rute hiking ngalangkungan Faedo de Ciñera, anjeun gaduh sababaraha alternatif. Rute ieu dimimitian di kota Ciñera de Gordón, kota anu sakitar XNUMX kilométer ti León. Ti dieu rute tiasa alit, sababaraha kilométer atanapi langkung ageung, tina dugi ka 11 kilométer, gumantung kana naon anu hoyong kami laksanakeun. Jalur anu panjang nyaéta anu dianggo ku panambang Villar del Puerto pikeun nganjang ka ranjau Ciñera. Mimitina, anjeun tiasa sacara gampil ngahontal daérah anu nganggo méja sareng bangku anu mangrupikeun daérah piknik dimana anjeun tiasa mampir tuang. Anjeun ngalangkungan daérah ieu dina jalan balik, janten seueur anu nyayogikeun tuangeun nalika rute parantos réngsé.

Upami urang teraskeun sareng rute, urang teraskeun ngalangkungan padang rumput hejo sareng nalika ngalangkungan jembatan sareng sababaraha daérah anu ngagaduhan cai urang dugi ka leuweung beech anu mangrupikeun salah sahiji daérah anu paling éndah. Rute anu pangleutikna réngsé di dieu, sanaos upami karaos sapertos éta urang tiasa neraskeun ngajajah daérah kumargi rute na teras. Ogé, engké urang bakal tiasa ningali hal-hal anu menarik di leuweung. Salah sahijina nyaéta Arroyo del Villar anu nyebrang leuweung sareng ngeusi sadayana ku sora cai anu gaib. Anjeun kedah ati-ati sareng daérah baseuh pikeun nyingkahan kacilakaan. Aya ogé daérah anu kirang diaksés sareng taringgul dimana anjeun kedah ati-ati tapi bagian leuweung ieu geulis pisan sareng patut dilakukeun sapanjang rute. Di sisi anu sanésna, urang ogé tiasa ningali beech pangkolotna di leuweung anu ogé dianggap salah sahiji anu pangkolotna di sadaya Spanyol. Beech ieu parantos dingaranan Fagus sareng dipercaya umurna sakitar 500 taun.

Nalika nganjang ka Faedo de Ciñera

Faedo ti Ciñera

Leuweung beech ieu nyayogikeun urang sareng bentang anu robih sapanjang taun. Sanaos usum panas mangrupikeun waktos anu saé kusabab cuaca anu saé anu ngamungkinkeun urang piknik aya waktos anu sanésna ogé tiasa pikaresepeun. Ayeuna usum gugur nalika ieu leuweung beech tiasa nempatkeun kana rupa anu pangsaéna  sareng nalika aya deui pengunjung pikeun mendakan kaéndahan alam tempat ieu. Warna anu tiasa ditingali dina tangkal-tangkal ieu nalika usum gugur ngajantenkeun daérah siga tempat dongéng, tempat anu sakti pisan anu ogé nawiskeun waktos anu pas pikeun hiking. Langkung saé ulah aya kunjungan di usum salju kusabab hujan tiasa langkung seueur sareng kalembaban sareng kirang diaksés, salian ti tiis. Éta sababna waktos pangsaéna nyaéta musim semi, nalika leuweung aya dina sagala kaindahanana, atanapi gugur, nalika aranjeunna ngagaduhan warna anu istimewa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*