Kreta, ratu pantai Mediterania anu pangsaéna

 

Pantai Matala 1

Usum panas langkung caket sareng caket sareng Yunani nembongan dina tujuan seueur jalmi anu parantos dijadwalkeun liburan. Salah sahiji situs anu paling klasik nyaéta Kreta, pulau panggedéna sareng pangageungna di Pulo Yunani.

Budaya kuno, pulau, sajarah anu panjang sareng euyeub, pantai éndah, kadaharan anu ngeunah, musik anu saé sareng situs arkéologis anu berharga pisan ngaidentipikasi pulau ieu anu tujuan urang ayeuna kalayan ngarep-ngarep tujuan éta bakal janten tujuan urang énjing ... bade ka Kreta, naon anu urang lakukeun didinya na naon pantai na anu pangsaéna:

Kreta, di Laut Tengah

Heraklion

Sakumaha ceuk kuring Crete mangrupikeun hiji pulau anu pangageungna sareng pangeusina di kapuloan Yunani. Ibukotana nyaéta kota Heraklion, kota anu ogé diitung salaku salah sahiji kota panggedéna di nagara éta. Salah sahiji bab sejarah tertua ti saprak peradaban Mycenaean sareng reruntuhan Istana Knossos sareng reruntuhan arkéologis anu sanésna ti saprak éta, tapi ibukota ayeuna ogé mangrupikeun kota kuno saprak yayasan na dimimitian ti abad ka-XNUMX.

Heraklion bakal janten gerbang anjeun ka Kreta. Ieuh aya palabuan komérsial sareng palabuan féri anu mawa anjeun atanapi nyandak anjeun ka sareng ti Santorini, Mykonos, Rhodes, Paros, Ios sareng palabuan Piraeus, di Athena. Upami anjeun dugi ka Yunani nganggo pesawat ti Amérika, anjeun pasti bakal ngalangkungan Athena janten anjeun nyambungkeun bandara sareng palabuhan sareng angkat tina pesawat ka ferry. Idéalna nyaéta cicing sakitar tilu dinten di ibukota Yunani teras angkat.

Féri dina Heraklion

Bisi wae, upami anjeun sumping di Kreta ti tujuan Éropa anjeun tiasa langsung dugi Éta ngagaduhan bandara internasional. Tempatna aya sababaraha kilométer, sakitar lima, ti kota, sareng saatos Athena éta anu pangsibukna. Tangtosna, seueur penerbangan ngalangkungan Athena. Penerbangan anu paling murah nyaéta maskapai penerbangan murah sapertos Ryanair atanapi EasyJet, tapi upami anjeun ngumbara dina usum panas éta disarankeun mésér sateuacanna sateuacana sabab pulau éta populér pisan.

Kreta

Aya dua bandara anu sanés, kirang penting tapi mungkin hiber anjeun nganggo salah sahijina. Aya bandara militér tina Daskalogiannis, di Chania, sareng anu tina Leres bibi, anu ngan ukur konsentrasi hiber domestik. Penerbangan antara Heraklion atanapi Chania sareng Tesalonika salami 90 menit sareng Rhodes sajam. Upami anjeun langkung petualangan anjeun tiasa nganggo ferry tapi peryogi langkung lami.

Pesawat ka Kreta

Aya jasa sadidinten ti Piraeus salami sataun sareng dua deui ditambah nalika usum panas. Ti Santorini, Mykonos sareng kapuloan Cyclades sanés anu tiasa anjeun candak catamaran gancang. Aya rute sanésna ti kapuloan anu caket, tapi kuring pikir ieu anu paling disarankeun pikeun wisatawan. Aya sababaraha perusahaan: Anek, Sea Jets, Hellenic Seaways, LANE Lines, salaku conto.

Upami anjeun iinditan nganggo mobil, anjeun kedah mesen sareng anu sami upami anjeun iinditan wengi atanapi dina jasa anu langkung gancang. Anjeun tiasa mésér tikét dina halaman wéb perusahaan (Éta biasana langkung mirah tibatan mesin pencari), sareng aya harga anu béda-béda numutkeun katégori sareng jarak perjalanan. Upami anjeun murid, naroskeun diskon.

Kumaha carana ngurilingan Kreta

Beus di Kreta

Mimiti kedah disebatkeun yén salian ti Heraklion aya kota penting sanésna: Chania, Lassithi, Rethymno, Sitia, Agios Nikolaos sareng Ierapetra. Pikeun ngalih ngurilingan pulau aya jasa angkutan anu diwangun beus. Éta mirah sareng kawilang éfisién, sanaos anjeun tiasa lumpat kana beus anu kaluar tina rute sareng lebet ka hiji désa kusabab panumpang lokal anu naroskeun. Di Heraklion aya dua stasiun beus pusat sareng salah sahijina konsentrasi jasa KTEL (grup bisnis beus).

Pilihan séjén nyaéta nyéwa mobil Tapi tetep diémutan yén kartu kiridit biasana henteu ditampi di pompa bensin, jalma-jalma henteu pisan ngahargaan rambu lalu lintas, supir lokal rada agrésif dina jalan-jalan sareng parkir di kota jarang. Ogé aya taksi tapi upami anggaran anjeun terbatas Abdi henteu nyarankeun sabab éta jasa mahal. Aya taksi dimana-mana, enya, sareng dua harga: siang wengi.

Pantai Crete

Pantai Balos

Kreta gaduh seueur pantai. Aya pantai di Chania, Heraklion, di Rethymnon, di Lassithi, Hersonissos komo sababaraha pantai naturist. Cai dina usum panas haneut, antara 26 sareng 27ºC dina Juli sareng 20ºC dina Méi. Aranjeunna henteu pernah tiis pisan janten aya jalma anu nyarios kitu dimungkinkeun pikeun ngojay sapanjang taun. Basisir paling tenang kalayan cai anu langkung haneut nyaéta di basisir kalér. Aranjeunna gaduh ogé penjaga hirup. Tangtosna, angin langkung kuat sareng nyiptakeun ombak janten upami anjeun teu gaduh pangalaman ngojay di laut ... ati-ati!

Pantai Matala

Pantai basisir kidul sok aya langkung seueur anu nganjang sareng éta sababna sababaraha kémping milih aranjeunna pikeun ngadégakeun kémahna, sanaos henteu kénging. Duanana di hiji basisir ogé di sisi sanésna, upami pantai diatur, anjeun tiasa nyéwa korsi sareng payung pikeun antara 5, 6 atanapi 7 euro. Éta opsional, sanaos sigana anjeun payung nguasaan sakumna pulau sok aya séktor gratis sareng gratis pikeun nampung.

Pantai Elafonisi

Pantai Kreta aman kusabab teu aya sato bahaya. Aya ogé sababaraha pantai naturist, sanaos nudisme henteu diidinan sacara resmi, éta bisa ditolerir. Mustahil ngadamel a daptar pantai pangsaéna di Kreta sabab aya seueur, tapi pilihan kuring sareng seueur jalma nyaéta kieu:

  • Bal: Ieu mangrupikeun pantai terbuka anu saé, kalayan pasir bodas sareng cai pirus. Éta kahontal ku mobil atanapi parahu, tapi teu aya beus atanapi lifeguards. Sanes ngiuhan alam tapi payung sareng korsi disewa. Nyaeta pantai nudism ramah lemah cai. Éta di Chania.
  • Élafonisi: ogé di Chania, éta mangrupikeun pantai anu tiasa dianggo pisan sabab anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo parahu, beus, mobil atanapi jalan-jalan. Pasir bodas, cai tenang, ditoleransi nudisme, jalma-jalma salancar, saha waé anu mikaresep Bandéra biru.
  • Aya: Mangrupikeun pantai anu saé di Lassithi, dikurilingan ku leuweung korma panggedéna di Éropa. Tangkal lima rébu!
  • Preveli: éta mangrupikeun pantai di Rethymno anu ngagaduhan walungan anu ngalir ka laut, indah pisan. Bahkan ngabentuk hiji jenis situ di sisi laut anu cocog pikeun ngojay.
  • Maéhan dirina: pantai anu paling terkenal di Heraklion. Nyaeta pantai hippie kalayan guha sareng lanskap semu beureum. Mangrupikeun pantai anu teratur sareng unggal usum panas éta populér Festival musik.
  • Agiofarango: Mangrupikeun pantai anu aya di muara Girang Agiofarago, sareng caket guha sareng guha. Aya kapilah San Antonio caket aliran anu ngocor ka laut, cocog pikeun cai minum upami panas ngahias di pantai. Anjeun sumping ngan ku leumpang ti gunung atanapi ngalangkungan kaarai atanapi ku parahu.
  • Gundukan San Pavlos: eta dianggap salah sahiji pantai anu pangsaéna di KretaCai mibanda cai haneut sareng jalma-jalma datang pikeun milarian privasi. Anjeun tiasa waé jalan-jalan atanapi nganggo kapal, teu aya tempat teduh anu alami tapi anjeun nyéwa payung.

Pertimbangkeun éta Kreta ngagaduhan langkung ti 1000 kilométer garis pantai tah teu aya puluhan tapi ratusan pantai, dikenal, populer, rahasia, terasing. Ti sadayana sareng pikeun raos. Upami anjeun henteu gaduh waktos kanggo usum panas ayeuna, anggap pulau pikeun anu salajengna atanapi panginten kanggo musim anu sanés. The usum handap nyaéta ti bulan Nopémber dugi ka Maret, suasanana langkung santai, atanapi usum pertengahan anu ti bulan April dugi ka Juni sareng ti bulan Séptémber dugi ka Oktober sareng masihan kami cuaca anu paling saé pikeun hiking.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*