Iklim di Nepal

Trekking di Nepal

Nalika urang badé angkat ka tempat anu énggal, penting pikeun terang iklim di dinya sahingga urang tiasa nganggo baju anu pas. Upami anjeun badé angkat ka Nepal, anjeun kedah terang éta éta henteu katebak pisan utamina kusabab géografi anu hétérogénna. Sacara umum, urang tiasa nyarios yén di daérah pagunungan urang kedah nganggo baju haneut, sedengkeun di luhurna, sapertos dina pesawat Terai, urang tiasa nganggo lomari baju anu langkung énténg.

Hayu urang terang langkung jero iklim di Nepal.

 Musim taun di Nepal

Mangsa tiis

Himalaya

Mangsa ieu ngalir ti Januari dugi ka Maret, anu dina suhu na handap. Di daérah subtropis, sapertos Kathmandu, raksa dina térmométer tiasa turun janten 0ºC. Di gunung, kumaha ogé, anjeun kedah haneut pisan kusabab suhu na bakal langkung handap (-5ºC sahenteuna). Nanging, waktos anu saé pikeun ngaraosan saljukacuali dina poin anu pangluhurna.

Mangsa cinyusu

Salami sasih April dugi Juni, cinyusu ngeusi bentang sareng lebak ku warna sareng kahirupan. Tangkal gundul gaduh daun deui, kebon ditutupan ku kembang éndah. Upami anjeun resep mikaresep alam, ieu momen anu pangsaéna, kumargi suhu na tetep hampang, antara 10 sareng 25ºC gumantung kana luhurna tempat.

Mangsa hujan

Ti akhir Juni nepi ka Séptémber hujan ageung pisan, khususna di lebak Kathmandu sareng kota Pokhara. Ti 3500 méter jangkungna hujan turun sacara drastis. Suhu dina waktos taun ieu tinggi, sakitar 28ºC di daérah pagunungan sareng dugi ka 40ºC di Terai, nanging kedah nganggo pakean tahan cai panangan sareng calana panjang upami urang badé nyéépkeun sababaraha dinten di walungan, kumargi urang kedah ngajaga diri tina lintah .

Mangsa panengah

Sareng pamustunganana, ti bulan Oktober dugi ka Désémber kami ngagaduhan waktos panengah, anu dicirikeun ku suhu anu langkung tiis. Mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun ngalakukeun sagala rupa wisata, kumargi hujan ngaleungit.

Naon waktos anu pangsaéna pikeun angkat ka Nepal?

Pagunungan di Nepal

Éta mangrupikeun patarosan kalayan jawaban anu sesah pisan. Nepal mangrupikeun tempat anu saé, dimana anjeun tiasa diajar sareng mikaresep pisan iraha waé dina sataun ieu. Sacara umum, éta bakal gumantung kana naon anu urang hoyong laksanakeun di dinya milih tanggalna.

Kumaha waé ogé, ngumbara ka sana, henteu paduli suhu dina waktos éta, mangrupikeun pangalaman anu luar biasa, sanggup ngarobih kahirupan anjeun (pikeun anu langkung saé) salamina. Dikurilingan ku alam, ku jalma anu ngabagéakeun anjeun kalayan kersa, éta impian anu anjeun tong boro poho.

Naon baju kuring nganggo?

 

Sakumaha anu parantos urang tingali, gaduh opat musim anu béda bakal gumantung pisan nalika urang ngarencanakeun angkat ka Nepal pikeun milih salah sahiji jinis pakean anu sanés. Tangtosna, upami anjeun ngarencanakeun badé angkat, contona, ka Terai atanapi di sakitar usum semi, éta pantes nyandak baju haneut bisi tungtungna wani naék gunung. Ogé, aya hiji hal anu penting pisan anu anjeun kedah terang sareng éta ti 4 rebu méter jangkungna, henteu paduli usum anjeun asup, éta sok tiisKusabab kitu, pikeun nyingkahan pilek atanapi masalah kaséhatan anu langkung parah, disarankeun nyandak sahenteuna jaket anu nganggo angin sareng jas hujan; tanpa mopohokeun sapatu gunung anu saé.

Upami anjeun resep latihan trekking, sareng utamina upami anjeun salah sahiji jalma anu resep jalan-jalan panjang anu 4 dinten terakhir, anjeun kedah nganggo hiji 35-50 liter ransel, ku panutup tahan cai upami nuju usum hujan.

Hal-hal sanés anu anjeun henteu tiasa tinggalkeun di bumi

Alam di Nepal

Sakali urang siap-siap nyiapkeun koper, aya sababaraha hal anu urang moal tiasa ninggalkeun diri pikeun ngajantenkeun kunjungan urang ka Nepal teu hilap.

Upami anjeun badé angkat dina usum panas, disarankeun pisan pikeun dicandak gafas de sol, crema y layar panonpoé. Topi, topi atanapi anu sami henteu nganyenyeri, sanaos anjeun tiasa kéngingkeun aksésori ieu pas dugi ka tujuan.

Oh, sareng omongna, upami anjeun badé trekking, candak a kantina kompas sareng salah sahiji Tiwu. Upami anjeun badé milampah nyalira, pék a pakakas bantuan heula pikeun naon anu tiasa kajantenan, sareng a peta diapdet sareng detil daérah éta. Ku cara kieu, anjeun tiasa nikmati alam tanpa kedah nyandak résiko anu teu perlu.

Pikeun pamér dina pakansi, anjeun ogé kedah nyandak Kaméra poto, atanapi sahenteuna pastikeun yén smartphone éta bakal salawasna gaduh batréna. Ku alatan éta, anjeun tiasa mésér sababaraha aki tambahan, atanapi carjer surya.

Iklim di Nepal variatif pisan. Nanging, upami anjeun bakal kéngingkeun kuring salah sahiji nasihat anu terakhir, tong ngantep éta mangaruhan kaputusan anjeun ngarambat sajauh ieu. Tangtosna, penting pikeun terang naon kaayaan aranjeunna di tempat anu urang pikahoyong, tapi upami anjeun hoyong angkat dina usum salju, angkat sanaos anjeun rada hariwang kana hawa tiis. Anjeun kedah nyandak baju haneut pikeun janten salah sahiji tujuan wisata anu paling populér.

Perjalanan anu saé!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*