Cibeles panasaran

Cai mancur Cibeles

Nepangkeun anjeun panasaran Cibeles, cai mancur Madrid populér, hartina balik deui abad kaliwat. Ieu lajeng yén proyék anu dibuka pikeun ngagentos kota Madrid tina sudut pandang éstétis neoklasik.

Cybele éta, dina mitologi Yunani, indung dewa, tapi ogé jenis Déwi bumi. Sarta saprak jaman baheula eta digambarkeun dina chariot ditarik ku singa salaku simbol kaunggulan alam (tapi, sato embody dua personalities mitologis séjén: hipoména y Atalanta). Geus di jaman Romawi, éta jadi rea o Magna mater (Great Mother), nu hartina, dina prakna, ngan robah ngaran, saprak simbolism na terus sarupa. Saatos ngadamel bubuka anu diperyogikeun ieu, kami badé nunjukkeun anjeun sababaraha kapanasaran Cibeles.

Curiosities konstruksi na

Cibeles maung

Rincian singa tina cai mancur

Pangwangunan cai mancur Cibeles dimimitian dina taun 1777 minangka salah sahiji unsur anu bakal ngahias lingkungan Meadow of the Jeronimos, wewengkon ayeuna tina Paséo del Prado. Dina proyék sarua, nu Museum Élmu Pengetahuan Alam (anu dinten ayeuna, tepatna, éta Prado), The Taman Botani Karajaan sareng sababaraha rohangan héjo deui.

Sapuluh rébu kilogram tina marmer cardinal ti dua tambang. Ieu éta montesclaros di Toledo jeung reduena di Madrid. Kitu ogé, sumanget klasik momen projected pangwangunan dua fountains séjén kalawan motif mitologis, nu bakal maranéhanana Néptunus jeung Apollo. Sakabéh wewengkon éta, geus réngsé, ieu dipikawanoh diantara urang Madrid salaku Aula Prado, sabab éta dimana maranéhna bakal balik for keur leumpang jeung boga kahirupan sosial.

Sanajan kitu, nurutkeun téori sejen, cai mancur Cibeles ieu takdir ngahias kebon La Granja de San Ildefonso, di Segovia. Dina naon waé, éta dipasang dina naon anu disebut Alun-alun Madrid, ayeuna Plaza de Cibeles, dina 1782, sanajan teu dianggo dugi sapuluh taun engké.

Parobihan lokasi

The CIbeles ti luhur

Panempoan hawa tina cai mancur Cibeles

Justru salah sahiji kapanasaran urang Cibeles, prinsipna mah lain di tengah alun-alun, tapi gigireun Istana Buenavista. Ieu di 1895 nalika eta dipindahkeun ka éta bagian tina jalan, bari elemen séjén ditambahkeun kana. Ieu kasus grup sculptural di bagian hareup jeung platform kalawan opat hambalan luhur tilu méter.

Tapi ogé inohong biruang jeung naga dileungitkeun, kitu ogé spout sorangan ngaliwatan mana cai kaluar. Kusabab cai mancur ogé miboga mangpaat praktis: éta tempat dimana operator cai jeung warga wewengkon indit pikeun ngeusian bak maranéhanana. Ku jalan kitu, prosés modernisasi ieu diangkat a kontrovérsi penting dina waktos na antara bale kota jeung Royal Academy of Fine Arts di San Fernando.

Sanajan kitu, salaku urang Madrid terus butuh cai, cai mancur leutik sejen diwangun di juru alun, husus di Kantor Pos. Teu lila ditelepon cai mancur sarta eta jadi pohara populér, sahingga lagu ieu dedicated ka dinya nu nyebutkeun "cai ti Fuentecilla, nu pangalusna nu Madrid inuman ...".

Panyipta sareng legenda

Bank Spanyol

Bank of Spain, di Plaza de Cibeles

Ogé bagian tina kapanasaran Cibeles nyaéta kaayaan anu kedah disanghareupan ku pembinana sareng legenda anu aya hubunganana sareng éta. Justru salah sahiji ieu nyebutkeun yen, dina acara anu usaha dilakukeun pikeun ngarampog teh Emas Kamar Bank Spanyol, Nu nyanghareup ka alun-alun, kamar-kamarna bakal disegel jeung dibanjiri ku cai mancur Cibeles.

Sedengkeun pikeun seniman anu ngawangun monumen ieu, desain na dilaksanakeun ku arsiték hébat Ventura Rodriguez. Pikeun bagian na, sosok Déwi éta karya sculptor Fransiskus Gutierrez, sedengkeun maung téh alatan Perancis Robert Michael. Sedengkeun pikeun valances tina gerbong, aranjeunna tina Miguel Jiménez, anu nampi 8400 reais pikeun karyana.

Awal taun 1791, John of Villanueva ditugaskeun Alfonso Bergaz inohong biruang jeung naga nu engké bakal ditarik. Duanana boga pipa parunggu dina sungut maranéhanana ti mana cai kaluar. Ku jalan kitu, ieu asalna tina perjalanan cai atanapi galeri bawah tanah ti jaman Muslim anu dibawa sarta sipat penyembuhan anu attributed ka eta. Engké, dua putti dijieun ku Miguel Angel Trilles y Antonio Parera. Éta ogé nempatkeun deui fountains cai ngabentuk curug jeung cahaya berwarna nu embellished monumen.

The "Geulis katutupan"

Cibeles salju

Mancur salju katutupan

Salila Perang Sipil, otoritas nutupan cai mancur Cibeles ku kantong earthen pikeun ngajaga tina bom. Ku sabab kitu, jalma-jalma anu sok pinter Madrid ngabaptis anjeunna salaku "Linda Covered". Kanyataanna, lokasina di puseur saraf kota. Unggal juru alun-alun na milik lingkungan béda jeung jalan sakumaha penting salaku yén Alcalá jeung Paseo del Prado.

Éta ogé dikurilingan ku opat wangunan monumental di Madrid. Éta ngeunaan anu disebut tadi Bank Spanyol jeung Istana Linares, Telekomunikasi sareng Buenavista. Anu terakhir, markas Markas Angkatan Darat, mangrupikeun konstruksi abad ka dalapan belas kalayan kebon gaya Perancis kusabab anu disebut tadi. Ventura Rodriguez.

Samentara éta, Telekomunikasi atawa Cibeles eta mangrupakeun marvel tina gaya eclectic nu ngawengku modernist, plateresque na elemen Baroque. Éta diwangun dina awal abad ka-XNUMX saatos proyék Joaquin Otamendi y Antonio Palacios. Kami mamatahan anjeun teu sono lobi megah sarta, luhureun sakabeh, nepi ka spektakuler sudut pandang nu crowns eta sarta nawarkeun maneh pintonan éndah puseur Madrid.

Sedengkeun pikeun karaton linares Éta mangrupikeun permata neo-baroque anu diwangun dina ahir abad ka-XNUMX. Desain na alatan arsiték Perancis Adolf Ombrecht, jawab dina gilirannana pikeun imah stately lavish séjén kayaning karaton tina Marquis of Portugalete. Sareng éta ogé ngajaga seueur legenda.

Perayaan maén bal, salah sahiji kapanasaran hébat ti Cibeles

Perayaan di Cibeles

Perayaan Madrid di Cibeles

Anjeun meureun terang yén font dipaké ku fans tina Real Madrid pikeun ngagungkeun kameunangan olahraga. Gantina, klub sejen di kota, éta Atlético, ngalakukeun eta di Néptunus urang. Sanajan kitu, tradisi ieu teu salawasna kitu.

Nepi ka taun 1991, duanana tim boga Cibeles salaku setting hajatan maranéhanana. Sanajan kitu, taun éta maranéhna patepung di final ti Copa del Rey ku kituna fans Atlético mutuskeun pikeun ngarobah maranéhna ku mindahkeun ka Plaza de Neptuno caket dieu pikeun ngabedakeun diri tina ngaran Merengue maranéhanana.

Gempa susulan sareng leungit

Cibeles peuting

Cai mancur cahayana peuting

Meureun anjeun teu nyaho yén Cibeles cai mancur boga hiji replika pasti di Mexico City. Éta disumbangkeun ku komunitas Spanyol anu cicing di nagara Aztec sareng diresmikeun dina 1980 kalayan ayana walikota Madrid anu harita. Enrique Tierno Galvan. Tapi teu ngan hiji. Di kampung caket dieu Getafe aya sejen leutik dibaptis salaku cibelinasanajan teu pasti. Sigana langkung sapertos anu dipasang di kajauhan Beijing, modal tina RRC.

ilangna

Cibeles jeung Istana Telekomunikasi

Témbongkeun tina cai mancur Cibeles jeung Istana Télékomunikasi

Di sisi anu sanésna, sakumaha anu kami nyarioskeun ka anjeun, monumen parantos ngalaman sababaraha reformasi. Jeung, di antara kapanasaran urang Cibeles teh ilangna sababaraha unsur anu dihapus dina eta karya. Contona, dina ahir abad ka-XNUMX, éta disimpen hiji gerbang pikeun ngajaga éta, anu bakal ditarik ku reformasi dina ahir abad ka-XNUMX. Tapi teu aya anu terang dimana éta kisi. Nepi ka kapanggih yén éta geus dipaké pikeun ngurilingan markas bugle jeung drum band tina Pulisi Municipal Madriddina éta Sasak Perancis.

Hal sarupa lumangsung munggaran kalayan inohong biruang nu geus kami disebutkeun. Nalika éta dikaluarkeun tina komplek monuméntal, éta ngaleungit tanpa jalma Madrid terang tempatna. Tungtungna, éta kapanggih yén anjeunna adorning salah sahiji walks tina Rétiro Menagerie. Kalayan biruang, pipa utama dipiceun, sareng laguna ogé leungit. Dina kasus na, anjeunna muncul dina Kebon tina Casa de Cisneros, ayana di Madrid alun-alun kota.

Ayeuna, biruang aya di Kebon tina Museum of Origins of Madrid, bareng jeung tritons na nereids nu aya dina sumber sejenna ibukota, husus dina cai mancur tina Paseo del Prado. Ku jalan kitu, kami mamatahan anjeun nganjang ka musium ieu, dibuka dina taun 2000 sarta lokasina di Imah San Isidro ti Plaza de San Andrés, sabab éta pisan metot.

Diantara potongan na nangtung kaluar disebut Muhun Mujijat sabab, nurutkeun legenda, putra San Isidro murag kana eta tanpa hurting dirina. Leuwih realistis anu rekonstruksi tina kapel abad ka-XNUMX disucikeun ka anu suci sareng mulia palataran Renaissance tina XVI. Sareng, gigireun aranjeunna, anjeun tiasa ningali ampir dua rébu potongan arkéologis ti jaman Paleolitikum ka Arab Madrid.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sababaraha panasaran Cibeles, sumber populér tina Madrid kalawan leuwih ti dua ratus taun sajarah. Tapi urang teu bisa nolak ngabejaan Anjeun hiji deui. Sapertos monumen hébat anu sanés, panyipta ieu kalebet sakedik kajahatan. Dina hiji bagian di dinya bangkong ukiran leutik. Lamun hayang maénkeun, balik payun na coba pikeun manggihan eta.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*