Curug Ézaro

Curug Ézaro

Urang terang yén ngumbara ka Galicia ngumbara sareng ideu ningali bentang alam anu luar biasa, hal anu pasti urang tiasa lakukeun di daérah basisir. Aya tempat anu ngalangkungan waktos janten tambah populér, naha kusabab jaringan sosial atanapi kusabab aranjeunna pantes. Salah sahijina nyaéta anu berkesan Curug Ézaro atanapi Curug Xallas, kumargi ieu walungan anu ngalir langsung ka laut sareng curug ieu.

Fénoména alam ieu pasti matak kagum, sanés ngan éta mangrupikeun hal anu unik tapi ogé kusabab éta bentang anu saé pisan. Kami bakal ngawartosan anjeun kumaha jalanna aya ogé naon anu tiasa dilakukeun caket curug, Kusabab aya seueur anu tiasa ditingali di basisir Galicia.

Naon anu kudu dipikanyaho

Aya kasaksian tinulis ti abad ka-XNUMX anu parantos nyarioskeun curug, salaku fenomena anu tiasa diapresiasi ti laut. Curug ieu mangrupikeun salah sahiji ti saeutik anu ragrag langsung kana laut, naha éta sababna aneh pisan. Tapi di luar rasa panasaran, éta mangrupikeun salah sahiji tempat wisata hébat aula kota alit Dumbría dimana tempatna. Jangkungna curug nyaéta 155 méter sareng serelek na paling ageung nyaéta 40 méter. Éta ragrag dina témbok di handapeun gunung anu disebut O Pindo, anu ogé cukup narik ati. Salami tujuh taun éta ngagaduhan aliran ékologis anu minimum, anu hartosna yén urang tiasa nganikmati sapanjang taun. Tapi henteu diragukeun upami paling spektakuler nyaéta nalika usum salju, khususna di usum tiis dimana hujan, kusabab éta ragrag kalayan langkung kuat.

Kumaha carana nepi ka curug

Curug Ézaro

Pikeun nepi ka curug urang biasana kedah nuturkeun jalan basisir anu ngarah ka Muros sareng Carnota, tempat anu urang lalar liwat. Éta jalan anu rada panjang, kalayan seueur lengkungan, tapi anu ngalangkungan tempat-tempat anu saé pisan, janten pantes ditempuh rute ieu. Janten urang tiasa sacara sampurna ningali muara Noia sareng pantai di daérah éta. Kami ngaliwat Carnota sareng angkat ka aula kota O Pindo. Gunung Pindo tiasa ditingali sampurna di kajauhan. Kami tungtungna bakal dugi ka kota alit Ézaro, tempatna curug. Ka anu ngaliwat sasak alit ngalangkungan walungan Xallas Urang engké tiasa ningali jalan alit ka katuhu urang, anu mangrupakeun anu ngarah ka curug. Jalan ieu sempit sareng henteu sadayana hoyong nempatkeun mobilna ka ditu, kusabab dina usum luhur henteu seueur parkir. Tapi upami urang henteu hoyong jalan-jalan seueur mangrupikeun pilihan anu pangsaéna. Pilihan sanésna nyaéta neraskeun sakedik sareng taman di kota, dimana ogé aya batang anu gaduh snack.

Nganjang ka Curug Ézaro

Curug Ézaro

Nalika ngadatangan curug urang kedah terang yén anjeun kedah leumpang sakedik, utamina upami urang angkat ti kota, tapi éta perjalanan anu gampang. Di deukeut curug aya hiji aréa rekreasi kalayan padang rumput hejo sareng taman leutik. Nalika urang nuju ka curug kami mendakan gedong lami anu ayeuna mangrupikeun Museum sareng pusat interpretasi listrik. Upami urang teraskeun leumpang urang ogé bakal ningali gedong Central de Castrelo anu lami. Saatos gedong ieu mimiti dimimitian, kumargi urang bakal ngalangkungan sababaraha jalur jalan anu curug parantos katingali. Jalur logam ieu masihan jalan ka kai, anu ngawangun bentang anu langkung saé. Aya proyéksi anu tangtu pikeun nyandak poto anu saé sareng curug di tukang.

Nalika urang ngahontal tungtung urang tiasa turun sababaraha tangga kana batu anu caket kana curug, dimana urang tiasa nyandak poto anu pangsaéna sanaos éta mangrupikeun tempat anu biasana pinuh ku jalma-jalma anu hoyong néwak snapshot pangsaéna. Anjeun kedah ati-ati pisan ku batu-batu sabab sering baseuh sareng tiasa leueur. Urang kedah terang yén aya ogé cara séjén pikeun ningali curug. Éta ngeunaan Ngiring kayak supados langkung caket tina cai ka curug. Mangrupikeun pangalaman anu pikaresepeun sareng anu béda anu bakal istiméwa pisan.

Hal-hal sanés anu kedah dilakukeun di lingkungan

Sudut pandang Ezaro

Tempat ieu pinuh ku bentang anu indah. Naék kana sudut pandang Ézaro di Gunung Pindo Mangrupikeun salah sahiji ideu anu pangsaéna, sabab aya pandangan villa sareng laut anu spektakuler. Urang ogé tiasa uih deui ka pantai Carnota anu kawéntar, pantai panjang keusik anu alus kalayan kaéndahan anu hébat. Nuturkeun jalan basisir urang tiasa ningali Gunung Louro kalayan pantai sareng laguna, janten rohangan alam anu sanés anu bakal ngantepkeun urang teu tiasa nyarios. Disarankeun ogé pikeun lirén di kota Muros, kusabab éta mangrupikeun kampung perikanan alit sareng seueur karakter dimana urang tiasa nginum sareng ogé nikmati pemandangan muara Muros sareng Noia.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*