Naon anu kedah dilakukeun di Cuzco (Peru): pitunjuk praktis pikeun kadatangan anjeun ka kota

Naon anu kedah ditingali di Cuzco

Cuzco éta ibukota karajaan Inca sareng, dina jaman penjajahan, éta janten salah sahiji kota anu paling penting di Viceroyalty of Peru. Teu heran, ku sabab kitu, naon anu janten pusat saraf kakaisaran pangageungna di pra-Columbian Amérika ayeuna ngajaga kaindahan tempat-tempat anu dihirupkeun ku sajarah. Ieu disahkeun ku UNESCO, anu, dina 1983, nyatakeun Cuzco Warisan Dunya.

Objek wisata anu sanésna nyaéta kota na kabeungharan bentang. Janten perenahna di Pagunungan Andes, dina 3399 méter dpl, éta ngagaduhan kondisi iklim anu khusus anu masihan kaanekaragaman hayati anu hébat. Janten, upami anjeun ngurilingan Peru, Cuzco sareng sakitar na kedahna mandeg mandeg di rute anjeun.

Supados anjeun teu sono kana bentang alam, khasanah arkéologis sareng tugu di daérah éta, kuring bakal nawiskeun anjeun dina pos ieu daptar kalayan tempat anu paling menarik pikeun didatangan di Cuzco sareng kuring bakal masihan anjeun inpormasi ngeunaan kagiatan sareng wisata anu tiasa anjeun laksanakeun caket kota. 

Naon anu bakal didatangan di kota Cuzco

Inca hakekat Cuzco

Numutkeun ka mitos pendiri, Cuzco diciptakeun rébuan taun ka pengker ku desain déwa Quechua Sun, Inti. Sanaos aranjeunna aya legenda anu béda-béda di sakuriling ngadegna kota, Kuring bakal ngabagikeun ka anjeun anu disebarkeun ku Inca Garcilaso de la Vega. Éta anu mimiti anu aranjeunna carioskeun ka kuring basa kuring dugi ka Cuzco sareng, panginten kusabab éta, éta nempatan tempat anu khusus dina émutan kuring.

Numutkeun ka legenda, rébuan taun ka pengker dewa panonpoé ngutus dua putrana ka bumi, Manco Cápac sareng Mama Ocllo, Kalayan tugas ngawangun kota anyar. Saderek-saderek lalayaran di Tasik Titicaca, ngiringan batang emas anu, saatos dugi ka ayeuna Cuzco, dipaku dina taneuh ku ngan hiji pencét. Maka diputuskeun mana anu bakal janten tempat anu ditangtoskeun pikeun ngadegkeun kota anyar éta

Cicih sadaya legenda, naon kanyataan sajarah anu kabuktosan nyaéta Cuzco mangrupikeun pusat kakuatan Kakaisaran Inca Bahkan ayeuna mangrupikeun salah sahiji peradaban anu paling penting sareng kuno di Amérika Kidul masih dilestarikan di kota. Upami anjeun hoyong terang Cuzco, anjeun kedah mimitian ku akar na, éta sababna kuring hoyong bagikeun sareng anjeun sababaraha tempat anu bakal ngabantosan anjeun mendakan Inca hakekat Cuzco.

Qorikancha

Biara Santo Domingo Qorikancha di Cuzco

Qorikancha éta candi Inca utama diwangun di Cuzco. Ngaranna asalna tina gabungan dua kecap Quechua: "quiri", emas, sareng kancha, candi. Dina "candi emas" ieu Indi, déwa Surya disembah. Strukturna megah sareng hiasan hiasan mangrupikeun penghormatan pikeun déwa. Hareupna diwangun tina témbok batu sareng, numutkeun akun waktos éta, paling luhur ku sajenis wates emas murni.

Hanjakalna, ku datangna Spanyol, penampilan aslina Qorikancha ngaleungit sareng, ngalestarikeun tembok candi, biara Santo Domingo diwangun (1963), anu mimiti urutan Dominika di Peru. Yayasan Inca ditutupan ku moyok sareng lukisan Katolik, dugi ka dina 1650 gempa bumi nyababkeun gedong sawaréh runtuh, resurfacing sésa-sésa candi lami. Entong hilap didatangan Qorikancha, éta conto anu hadé pikeun arsitéktur hibrid sareng r hirupngagambarkeun tahap-tahap anu ngawangun Cuzco ayeuna.

Batu 12 sudut

Batu tina 12 juru di tengah Cusco

12 Batu Angled, tempatna di Jalan Hatum Rumiyoq, nyaéta a blok batu "héjo diorite" éta bagian tina Istana Inca Roca. Batu tengah témbok ngagaduhan 12 juru, ku sabab kitu namina, diukir kalayan akurasi ekstrim sareng éta dirakit sampurna sareng sésa potongan. Jinis struktur ieu, umum pisan dina budaya Inca, ngamungkinkeun batu-batu éta dipasang tanpa jinis mortir. Éta istana sareng candi anu diwangun ku cara kieu tetep aya buktina soliditasna.

Istana, diwangun ku urutan Inca Roca, ogé tempat cicing turunanana dugi ka datangna Spanyol (abad ka-XNUMX). Dina jaman penjajahan éta dijarah sareng, ngajaga témbok anu kasohor salaku pondasi, urang Spanyol ngawangun House of the Marquis of Buenavista sareng Istana Marquis of Rocafuente. Tungtungna, gedong ieu disumbangkeun ka garéja sareng janten Istana Uskup Agung. Ayeuna, éta ogé Museum Seni Agama di kota Cuzco.

Sanaos priori anu anjeun pikir yén ningali témbok batu sanés kagiatan anu pikaresepeun pisan, kuring nyarankeun anjeun ulah sateuacana lirén ieu nalika wisata ka Cuzco. Diménsi batu sareng kasampurnaan strukturna moal ngantepkeun anjeun teu paduli. Salaku tambahan, aya di jalan umum, anjeun moal mayar naon-naon pikeun didatanganana sareng anjeun moal waspada kana jadwal naon waé, anjeun tiasa nganjang waé iraha waé dina sapoe.

Ruruntuhan Sacsayhuamán

Ruruntuhan Ruinas de Sacsayhuamán

Nalika urang nyarioskeun sésa-sésa arkéologis Inca, urang langsung mikirkeun Machu Pichu. Nanging, di Cuzco aya situs arkéologis anu sanés sareng reruntuhan kota kuno anu matak dilongok. Sanaos aranjeunna tempat anu kirang turis, aranjeunna sami pikaresepeun sareng ngahaturanan bagian tina tetep anjeun di kota pikeun mendakanana, tanpa diragukeun, kasuksésan anu hébat.

Deukeut pisan ka Cuzco, perkawis 30 menit leumpang ti Plaza de Armas, mangrupikeun Ruruntuhan Sacsayhuamán. Bénténg Inca kuno ayana di luhur gunung anu luhur, dina bentang anu luar biasa. Nyatana, tina ruruntuhan anjeun tiasa terasrasakeun salah sahiji panorama Cusco anu paling berkesan. "Sacsayhuamán" mangrupikeun kecap anu asalna tina Quechua sareng tiasa ditarjamahkeun jadi: "tempat dimana hawk dikenyang", panginten nami kasebut disebat ku hurang anu ngalayang ngalangkungan karya arsitéktur anu hébat.

Sacsayhumá mangrupikeun kota anu otentik, luar biasa, anu ngan ukur x dijaga. Éta tempatna sagala rupa konstruksi: wangunan suci sareng upacara, padumukan, menara, saluran cai ... Di kota Inca masih aya torowongan, gerbang, témbok sareng menara sareng, sanaos seueur anu leungit, Gampang ngabayangkeun lega sareng kamahéran anu aya ti baheula.

Rute ngaliwatan warisan ti Viceroyalty

Jaman kolonial lengkep ngarobah kota Cuzco. Saatos kadatangan Spanyol, seueur gedong Inca ancur atanapi dirobah, ngahijikeun kota di mana gaya Inca babarengan sareng barok diimpor ku padumuk. Saatos gempa bumi 1650, seueur gedong diwangun di kota, nyiptakeun Monumental Cuzco dicirikeun ku ayana gedong agama. Arsitektur kolonial Cuzco mangrupikeun kesan anu pantes sareng pantes ditalungtik sacara rinci. Kuring bagikeun sareng anjeun anu, sahenteuna pikeun kuring, poin penting upami anjeun hoyong ngabayangkeun kumaha modal Inca anu dimaksud pikeun Viceroyalty of Peru.

Lingkungan San Blas

Cuesta de San Blas di lingkungan San Blas di Cuzco

Barrio de San Blas leres-leres direnovasi ku datangna Spanyol, tah éta conto anu saé tina arsitektur kolonial. Jalan-jalanna anu lungkawing, lantai batu sareng kios anu dipasang di jalanan masihan kahirupan khusus sareng minat wisata anu hébat dina lingkungan ieu.

Katedral Cuzco

Katedral Cuzco

Lokasina di Plaza de Armas, dina tempat Istana Inca Wiracocha, Katedral Cuzco ayeuna salah sahiji conto anu paling jelas ngeunaan Baroque di Peru sareng éta parantos janten kuil Kristen pangpentingna di kota.

Garéja Cuzco

Garéja sumping di nagara éta sareng padumuk Spanyol sareng, kalayan éta, seueur tempat ibadah sareng tempat ibadah Katolik didamel di kota. Dina 1973, Kamentrian Atikan nyatakeun Warisan Budaya Bangsa kana daérah monumén di Cuzco, mikawanoh kaéndahan sareng nilai sajarah wangunan ieu. Upami anjeun ngalangkungan Cuzco anu monumental, Garéja Perusahaan sareng Bait Allah Rahmat mangrupakeun kunjungan wajib.

Kenalan kota tina sudut pandang anu sanés

Wisata sanés ngan ukur ngadatangan gedong sareng tugu lambang. Kadang-kadang, urang nyandak gambar anu paling otentik ngeunaan hiji kota anu ngumbara tanpa tujuan ngalangkungan jalan-jalanna atanapi nganjang ka pasar lokal sareng niténan kagiatan anu paling sadidinten.

Warisan sajarah sareng monumental Cuzco henteu tiasa dibantah, tapi ogé kota pisan otentik. Upami anjeun milarian ngaleukeun budaya Peruvian sareng hoyong kenalkeun permata ieu ti Peru tina sudut pandang anu sanésPerhatoskeun ka tempat-tempat anu kuring badé usulkeun ka anjeun di handap.

Pasar San Pedro

Pasar San Pedro Cuzco

Lokasina di gigireun Calle Santa Clara, Mercado de San Pedro, didirikeun taun 1925, teras janten pusatna perdagangan lokal di Cuzco. Produk seger, karajinan tradisional, kembang, rempah, tuangeun khas ditumpukkeun ku tempatna, nyiptakeun ledakan warna sareng rasa anu dumadakan neuleumkeun anjeun kana budaya Peruvian.

Anjeun bakal ngadangu jalma-jalma nyarios di Quechua, padagang anu cerdik ngacungkeun sora maranéhna pikeun nempatkeun ayana terakhirna sareng anjeun bakal janten bagian tina turis anu teu terang-terangan anu ngahiji sareng urang Cuzco anu angkat ka tempatna unggal dinten sareng anu henteu resep deui ku detilna unggal posisi.

Coba tuang-tuang, tuangeun anu khas (kalayan ati-ati upami anjeun ngagaduhan burih anu lemes), ngobrol sareng tukang toko sareng soak sagala anu ngalir panon anjeun. Upami anjeun resep kana gastronomi sareng hoyong terang budaya Peruvian mimiti, kalebet Mercado de San Blas dina daptar "hal-hal anu kedah dilakukeun di Cuzco."

Pukamuqu

Sudut pandang Pukamuqu Cristo Blanco Cuzco

Sacara pribadi, salah sahiji hal munggaran anu kuring resep lakukeun nalika kuring énggal di kota nyaéta angkat ka sudut pandang, beuki luhur langkung saé, ngahargaan dimensina. Pukamuqu, mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngémutan Cuzco ti jangkung.

Lokasina sakitar 30 menit leumpang ti pusat bersejarah, gigireun patung Kristus Bodas, Pukumaqu mangrupikeun sudut pandang alami anu bakal nawiskeun pandangan kota anu henteu hilap ka anjeun. Tata ruang, hateup semu beureum, gedong anu gumpalan di lebak sareng perbukitan di kajauhan, ngawangun gambar panorama Cuzco anu anjeun moal tiasa nyingkahan kacinta.

Naon wisata anu tiasa anjeun laksanakeun ti Cusco

Machu Picchu

Kumaha carana nepi ka Machu Picchu ti Cusco

Dina jangkungna 2.430 méter sareng di tengah leuweung tropis, nyaéta Machu Picchu. Kota Inca kuno, dikurilingan gunung, parantos janten salah sahiji situs anu paling sering didatangan di dunya sareng Éta dianggap salah sahiji tina 7 kaajaiban dunya modéren Kuring henteu reuwas! Sésa-sésa arsitéktur, témbok, teras, dipendakan di antara méga anu ngahibur reruntuhan sihir sareng mistikisme anu khusus pisan.

jarami seueur formula pikeun dugi ka Machu Pichu Ti Cuzco, anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo gratis (ku karéta, ku mobil, atanapi ku beus) atanapi ku nyewa jasa agénsi. Naon anu anjeun kedah émut upami anjeun angkat nyalira nyaéta, janten rohangan anu gaduh nilai sajarah anu luhur, peraturan pikeun nganjang ka taman cukup ketat: anjeun ngan ukur tiasa lebet dibarengan ku pituduh resmi sareng anjeun kedah mésér tikét anjeun. Coba lakukeun dua léngkah ieu sateuacana, pas anjeun buku perjalanan anjeun, kusabab janten tempat anu sibuk sareng dimana kapasitasna terbatas, anjeun tiasa kaleungitan kasempetan pikeun ngenalna.

Maras

Kumaha cara nepi ka ranjau uyah Maras ti Cusco

Maras nyaéta kota anu indah di peru, perenahna 3.300 méter dpl sareng sakitar 4 km ti Cusco. Kota leutik dipikaterang ku rumah susun uyah na. Terstruktur di teras, anu langkung ti 3 rebu sumur uyah alam aranjeunna ngonpigurasikeun lansekap unik anu moal ngantepkeun anjeun teu paduli. Salaku tambahan, dina tambang uyah, produk anu didamel tina uyah sasari dijual. Upami anjeun hoyong nyandak souvenir ka anu khusus, anjeun tiasa ngamangpaatkeun jabatan ieu, janten anjeun tiasa ngamangpaatkeun éta upami anjeun badé mésér kado atanapi souvenir asli.

Anjeun tiasa dugi ka Maras nganggo beus ti Cuzco terus naek taksi ti maras nepi ka rumah susun uyah. Pilihan sanésna nyaéta nyewa sababaraha wisata ditawarkeun ku agénsi pariwisata anu kalebet transportasi. Aya lembaga anu nawiskeun kamungkinan ngahontal ranjau uyah ku motor atanapi quad. Pangalamanna luar biasa, disarankeun pisan upami anjeun ngumbara di hiji grup.

Tip praktis pikeun perjalanan anjeun ka Cusco

Kumaha cara ngarobih artos di Cusco

Sol Peruvian kumaha ngarobih artos di Cusco

Ngarobih artos di Cuzco lumayan gampang, aya imah bursa dimana-mana, khususna di pusat bersejarah, sareng tarif biasana lumayan. Sateuacan ngarobih, ku kalkulator anjeun nyalira lakukeun akun nyalira, janten anjeun bakal terang sabaraha anu kedah dipasihkeun ku anjeun sareng anjeun henteu kedah ngalangkungan kasulitan nungtut artos upami aya kasalahan sareng anjeun mendakan engké.

Di caket tempat bursa sareng di jalan anu sibuk di pusat, aranjeunna biasana nawiskeun anjeun ganti jadi hideung. Sanaos robihna sigana langkung nguntungkeun, Abdi henteu nyarankeun éta sabab aranjeunna tiasa nyusupkeun tagihan palsu ka anjeun tanpa anjeun perhatoskeun.

Kumaha carana ngurilingan Cuzco

Taksi di alun-alun kumaha cara ngurilingan Cuzco

Kabeneran, Cuzco mangrupakeun kota anu éta katutup pisan ku leumpang. Nanging, anjeun panginten kedah ngumbara sakedik ti pusat bersejarah sareng anjeun panginten hoyong nganjang ka tempat anu langkung jauh, janten kuring bakal masihan sababaraha tungtunan ngeunaan transportasi di Cusco.

Taksi

Taksi di Cuzco Aranjeunna mirah pisan, kapindahan sakitar 10 dampal suku Peruvian (sami sareng 2,28 euro). Upami anjeun lebet kana grup, éta mangrupikeun pilihan anu saé sareng biaya anu lumayan mahal.

Normalna, jalma-jalma jujur. Nanging, janten turis urang teras-teras gaduh résiko gaduh harga kami ngagelebug atanapi lebet kana taksi bajak laut tanpa terang (di Cuzco aya). Pikeun ngahindarkeun kaayaan sapertos kieu, langkung saé lirén waé aya di jalan sareng naroskeun sabaraha perjalanan anu biasana dilakukeun. Éta bakal masihan anjeun harga anu bakal ngabantosan anjeun upami nangtoskeun supir taksi masihan anjeun harga anu saleresna. Sateuacan naek, cobi satuju kana tingkat éta sareng supirna, anjeun bakal nyingkahan masalah. Nanging, kuring kedah nyarios yén kuring henteu ngalaman masalah nanaon.

Beus

Beus di Cuzco Éta dikelola ku perusahaan swasta. Unggal mobil ngagaduhan tanda anu nunjukkeun dimana aranjeunna badé angkat. Harga tikétna sakitar 0,70 dampal suku, anu sakitar sami sareng sakitar 15 euro sén sareng anjeun mayar di jero beus. Éta kajantenan sering, unggal dua atanapi tilu menit.  

Tikét wisata Cusco

Tikét wisata kalayan hal-hal anu tiasa ditingali di Cuzco

Tikét Wisata Cuzco mangrupikeun kaheranan nyata. Gawéna salaku jenis voucher anu ngamungkinkeun aksés ka tempat-tempat wisata anu dipikaresep di daérah éta. Aya sababaraha jinis tikét: tikét wisata anu teu kapisah, anu ngamungkinkeun anjeun nganjang ka total 16 tempat; sareng tikét parsial, anu ngamungkinkeun asup ka sababaraha tempat dina daptar éta.

Upami anjeun badé lami di Cuzco, kuring henteu bakal mikir-mikir deui. Sanaos BTC henteu kalebet lawang pikeun Machu Picchu, éta pantes sareng ngagambarkeun hemat anu signifikan nalika asup ka tempat-tempat anu paling lambang di kota.

Wisata Gratis

Éta henteu sami pikeun didatangan Cuzco nyalira tibatan dibantuan ku pituduh. The wisata gratis putera dianjurkeun pisan pikeun palancong anu hoyong terang detil sajarah na ti unggal juru anu aranjeunna mendakan di ibukota kuno Kakaisaran Inca.

Aya sababaraha perusahaan anu béda anu ngatur aranjeunna sareng, biasana, aranjeunna angkat ti pusat kota anu bersejarah. Operasiana saderhana pisan, anjeun ngadaptar (anjeun tiasa ngalaksanakeunnana ngalangkungan internét) sareng dina akhir wisata anjeun masihan panduan jumlah anu anjeun anggap pantes.

Ati-ati tina panyakit jangkungna!

Kusabab seueur méter di luhur permukaan laut, turis anu nganjang ka Cuzco tiasa ngalaman "panyakit ketinggian" anu pikasieuneun. Sanaos rada pikaresepeun sareng aya anu ngagaduhan waktos anu sesah pisan Éta biasana kajadian nalika anjeun aya di kota sababaraha dinten. Parna gejala gumantung kana unggal kasus, tapi biasana ngakibatkeun lieur, seueul sareng nyeri sirah.

Pikeun nyingkahan panyakit jangkung, pangsaéna meunang réa istirahat, tong tuang tuangeun anu ageung teuing, sareng nginum seueur cai. Di dinya aranjeunna nyapek daun coca kanggo meranganana. Upami anjeun salah sahiji anu ngalaman gejala anu paling serius sareng "panyakit jangkungna" anu ngaganggu perjalanan anjeun, anjeun tiasa konsultasi ka apoték, aya sababaraha pangobatan anu ngaleungitkeunana.

Cai sareng tuangeun

Upami anjeun urang asing, henteu disarankeun nginum cai keran di peru. Sanaos sababaraha urang Peruvian nyandakna tanpa aya masalah, panginten anjeun, kusabab henteu biasa, tiasa ngajantenkeun anjeun goréng. Langkung saé henteu nyandak résiko sareng ngan ukur nyayogikeun atanapi cai botolan.

Sedengkeun pikeun tuangeun, hal anu sami kajadian. Sanés sanés jalanan anu goréng atanapi manja, tapi tiasa agrésip kana burih anu teu biasa. Ati-ati naon anu anjeun coba sareng bawa sababaraha pangobatan antidiarrheal, bisi waé.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*