Kota éndah Seville

Témbongkeun Osuna

nu désa éndah Seville anu sumebar ngaliwatan ampir lima belas rébu kilométer pasagi nu propinsi ieu Andalusia. Nyatana, éta mangrupikeun anu panggedéna di komunitas otonom éta. Sareng ogé salah sahiji anu pang pendudukna, kalayan ampir dua juta jiwa.

Di kota-kota ieu sareng sakulilingna anjeun bakal tiasa ningali tempat-tempat anu saé sapertos anu diwangun Taman Alam Sierra Norte, sésa-sésa arkéologis kayaning Romawi tina miring jeung monumen sakumaha spektakuler salaku, contona, dina Gerbang Cordoba di Carmona. Ku kituna anjeun bisa pinuh ngarasakeun propinsi Andalusia ieu, urang bade ningalikeun maneh sababaraha kota geulis di Seville.

Cazalla ti Sierra

Cazalla ti Sierra

Alun-alun di Cazalla de la Sierra

Lokasina persis di Taman Alam Sierra Norte, kota ieu bieu lima rébu pangeusi ayana kira dalapan puluh kilométer kaléreun ibukota, deukeut propinsi badajoz. Lokasi geografis ieu ngamungkinkeun anjeun nawiskeun jalan héjo anu béda sareng jalur hiking sapertos anu nuju ka tempat anu indah. Curug Huezar.

Tapi, salian ti éta, Cazalla ngagaduhan warisan monumental anu penting. Sorotan di dinya teh Garéja of Our Lady of Consolation, anu konstruksina dimimitian dina abad fourteenth, sanajan teu réngsé nepi ka dalapan belas. Ku sabab kitu, eta ngagabungkeun elemen Mudejar kalawan Renaissance sarta elemen Baroque séjén. Anjeun bakal manggihan eta dina Walikota Plaza, bagian pangluhurna kota jeung bakal kaget anjeun kalawan dimensi badag na. Ogé, napel eta anjeun tiasa ningali panto témbok Almohad heubeul.

Kami ogé nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka Charterhouse, nu kira lima kilométer ti kota, jeung San Fransisco jeung Madre de Dios convents, dimungkinkeun ku Renaissance cloister geulis. Pikeun bagian na, convent heubeul San Agustín kiwari teh bale kota jeung biara Santa Clara hiji sakola menengah. The garéja jeung karaton San Benito, dina gaya Gothic Mudejar, geus dirobah jadi hotél sarta Padepokan of Our Lady of Gunung imah gambar tina santo patron of Cazalla.

Carmona, spektakuler di antara désa-désa Seville anu éndah

carmona

The spektakuler Puerta de Córdoba, di Carmona

Kalayan ampir tilu puluh rébu pangeusi sareng ayana di tengah propinsi, sakitar tilu puluh lima kilométer ti ibukota, Carmona mangrupikeun keajaiban monumental anu nangtung diantara sadaya kota anu geulis di Seville. Janten sabagian ageung tina konstruksi kota bénténg kuno ieu kadaptar dina Warisan sajarah Andalusia.

Ieu kasus maksakeun Alcazar Raja Don Pedro, nu ngadominasi eta ti titik pangluhurna sarta mangrupa asrama wisata. Ieu diwangun dina abad fourteenth ku Pedro I ti Castile dina hiji bénténg Muslim heubeul. Ku alatan éta, boga unsur Mudejar penting. ngalegaan kana panggero Handap Alcazar, nu boga tempat sakumaha spektakuler salaku Gerbang Seville, sesa tembok heubeul na, munara ngajenan jeung hiji quadrangular luhur sejen. Teu kurang spektakuler teh Gerbang Cordoba, nu engké reformasi ditambahkeun elemen klasik sarta barok.

Tapi, sakumaha anu urang nyarios, Alcázar mangrupikeun salah sahiji seueur monumen anu aya di Carmona. Di antara agama, maranéhna ogé nyorot dina Garéja St. Peter, kalawan fitur Mudejar na; éta Priory of Santa Maria, anu ngagabungkeun gaya Renaissance sareng Baroque; éta San Bartolomé, kalawan altarpiece geulis, jeung padepokan San Mateo jeung San Antón.

Di sisi séjén, anjeun kudu ningali dina Carmona loba istana stately nu boga. Di antarana, imah Lasso, ti ahir abad ka-XNUMX; yén tina Aguilars, kalawan adul impressive na; yén tina Domínguez, nu boga hiasan geometric éndah dina adul na; éta tina Rueda, nu salah sahiji nu panggedéna, atawa nu Briones, dikurilingan ku témbok battlemented.

Pondokna, teu mungkin keur urang ngabejaan Anjeun tentang sagala monumen nu Carmona nawarkeun anjeun. Ku sabab kitu, urang bakal ngabatesan diri pikeun nyebut batur sapertos biara La Concepción sareng Las Descalzaséta Rumah Sakit Mercyéta Téater Cherry atanapi anu jaman Romawi tetep. Di antarana, sasak ngaliwatan Via Augusta jeung amphitheater.

Antiponsi

miring

Amfiteater kota Romawi Italica, di Santiponce

Tapi, lamun urang ngobrol ngeunaan sésa-sésa Romawi, Santiponce nyokot jajan. Kusabab di jerona aya kota kuno miring, diadegkeun ku Umum Scipio Africanus dina abad kadua saméméh Kristus nalika anjeunna balik ti perang ngalawan Carthaginians. Di kompleks monumental anu pikaresepeun ieu, mosaik lantai imah-imah kuno nangtung, tapi di luhur sadaya sésa-sésa amfiteater kuna, candi béda saperti hiji dedicated ka Trajan (Kaisar dilahirkeun lokal) jeung imah kawas Néptunus, Manuk jeung Hilas.

Tapi Itálica sanés ngan ukur keajaiban Santiponce. Kota leutik ieu bieu salapan rébu pangeusi ayana di wétaneun propinsi Seville, tujuh kilométer ti ibukota. Sarta kami ogé nyarankeun yén anjeun nganjang ka Biara San Isidoro del Campo, diwangun dina awal abad ka-XNUMX ku Guzman el Bueno sarta nyatakeun Kompleks Bersejarah-Artistik geus aya dina XIX.

Dasarna ngaréspon kana gaya Gothic sareng Mudejar, sanaos ogé ngagaduhan munara Baroque engké. Sedengkeun pikeun hartana, éta imah hiji altarpiece impressive ku Renaissance sculptor Juan Martínez Montañés, a Kristus tina Pedro Roldan jeung lukisan fresco attributed ka Diego Lopez.

Tungtungna, anjeun kudu didatangan dina Santiponce nu Museum Municipal Fernando Marmolejo. Hal ieu lokasina di gigireun téater Romawi jeung imah potongan ti goldsmith hébat nu mere eta ngaranna. Di antara ieu, sababaraha sakumaha spektakuler salaku reproductions tina makuta resesi, anu Candlestick Tartessian ti Lebrija atanapi Almohad konci Seville.

osuna

Universitas Osuna

Cloister Universitas Osuna

Urang ayeuna datang ka Osuna geulis, dimana nada bodas imah na kontras jeung ocher loba monumen na. Tempatna di kidul-kulon propinsi, sakitar dalapan puluh tujuh kilométer ti ibukota. Di sakurilingna, anjeun tiasa ningali sababaraha imah patani, konstruksi désa has Andalusia.

Tapi, di puseur kota Osuna anjeun boga tempat dipikaresep hébat. Diantara agama nonjol teh Garéja Collegiate of Our Lady of Asumsi, diwangun dina abad ka-XNUMX sahingga salah sahiji conto utama arsitektur Renaissance. Saolah-olah éta teu cukup, éta imah karya Jose de Ribera, tina nu geus disebutkeun Martinez Montanes jeung Louis de Morales. Pikeun période sarua milik nu Biara Titisan, anu garéja ngabogaan baroque impressive sarta altarpiece neoklasik. Pikeun kahiji tina gaya ieu responds nu Garéja San Carlos el Real, nu imah koleksi penting lukisan.

Sedengkeun pikeun warisan sipil Osuna, simbol hébat na teh unipersitas, nu cloister éndah na kalawan kolom marmer tina ordo Tuscan, sarta opat munara ramping na crowned ku roofs keramik glazed nangtung kaluar. Tapi kami ogé mamatahan anjeun ningali éta Istana Marquis of La Gomera, diwangun dina abad ka-XNUMX jeung imah kawas pamadegan Torres, kalawan adul bodas na, atawa ti Rossos, kalawan lambang mulya-Na. Kitu ogé, dina abad ka-XNUMX heubeul Cilla tina Katedral Bab jeung Arch of Shepherdess.

Tapi, meureun, eta sora leuwih mun anjeun ningali eta bullring, sabab dilayanan salaku set pilem pikeun séri Game of tahta. Sareng kejutan anu sanés ngantosan anjeun di Osuna. Di pinggiran anjeun gaduh sésa-sésa Urso kuna, dikenal salaku "The Petra of Andalusia" pikeun relief batu badag na. Salaku tambahan, di kamar interior anu pikaresepeun, sagala jinis acara dilaksanakeun.

Estepa, lirén pamungkas dina wisata urang ka désa-désa éndah Seville

Steppe Témbongkeun

Témbongkeun Estepa kalawan Menara meunangna di foreground nu

Urang mungkas perjalanan urang ngaliwatan kota geulis Seville di kota leutik ieu ngeunaan dua belas rébu pangeusi lokasina di tenggara propinsi. Sanajan kieu, nyepeng gelar kota, anu dikabulkeun ku Bupati Maria Cristina of Habsburg taun 1886. Kitu ogé, dinyatakeun Komplek Artistik Sejarah en 1965.

Di sisi anu sanésna, lokasina genep ratus méter dpl, anu ngamungkinkeun anjeun nawiskeun pandangan anu saé tina padesaan Sevillian. Utamana dianjurkeun dina hal ieu teh sudut pandang Los Tajillos sareng sauran Balkon Andalusia, ti mana eta katempo malah kota Sevilla.

Sedengkeun pikeun monumen na, simbol agung Estepa teh bénténg heubeul, a benteng Muslim dating deui ka abad XNUMX. Engké, munara ngajenan ieu ditambahkeun. Tapi konstruksi sejen tina tipe ieu ogé mangrupa lambang kota. Urang ngobrol ngeunaan meunangna munara, nu belonged ka convent heubeul nu ngaranna sarua jeung jangkungna opat puluh méter. Ogé, anjeun kedah ningali imah karaton tina Marquis of Cerverales, gaya barok.

Ngeunaan monumen agama Estepa, éta garéja Santa María la Walikota, diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX, sanajan munara gaya historis na ti abad ka-XNUMX. Pikeun bagian na, éta Garéja Lady urang Asumsi éta Gothic na milik Our Lady of Remedies sareng Carmen, barok. Warisan agama kota ieu réngsé ku garéja san sebastianéta biara Santa Clara jeung San Fransisco jeung padepokan Santa Ana.

Dina kacindekan, kami geus diusulkeun sababaraha désa éndah Seville ku kaunggulan. Sanajan kitu, aya loba lokasi séjén anu ogé dipikaresep hébat. Ieu kasus Ecija, dipikawanoh salaku "Kota Towers" keur loba eta boga; tina marchena, kalawan garéja San Juan Bautista sarta munara octagonal na Puerta de Carmona, atawa Sanlúcar la Walikota, anu kota heubeul kadaptar salaku Loka Minat Budaya. Kenali kota-kota Andalusia anu éndah ieu. Anjeun moal kuciwa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*