Situ Sanabria

Situ Sanabria

El Lago de Sanabria mangrupikeun danau anu aya di komunitas Castilla y León, di propinsi Zamora sareng caket wates sareng Galicia. Danau ieu dikurilingan ku rohangan alam anu saé sareng mangrupikeun tempat favorit pikeun hiking atanapi mendakan lingkungan anu saé. Éta ogé caket kota Puebla de Sanabria, anu mangrupikeun tempat wisata anu sanés.

Kami badé diajar langkung seueur rinci ngeunaan Tasik Sanabria sareng naon anu tiasa urang tingali di jerona. Ogé, urang bakal ningali sababaraha hal anu caket. Tempat ieu idéal pikeun liburan akhir minggu anu saderhana, dimana anjeun tiasa ngaraosan katenangan setting alami kaéndahan anu hébat.

Sejarah Tasik Sanabria

Situ Sanabria

Danau ieu tiasa reueus janten danau glasial pangageungna di Semenanjung. Danau tina ciri-ciri ieu kabentuk nalika cai ngagentos déprési éta Éta dibentuk ku ayana glacier rébuan taun ka pengker. Nyatana, diperkirakeun yén glasier ieu lumangsung dina glasiasi Würm, anu mangrupikeun glasiasi terakhir tina opat anu kajantenan dina jaman Kuarterner. Anjeun kedah ngabayangkeun glasier anu aya di daérah ieu 100.000 taun ka pengker, anu janten naékna danau ieu nalika glasiasi éta pensiunan 10.000 taun ka pengker. Ayeuna urang gaduh danau sakitar 370 hektar permukaan walungan, anu sakitar tilu kilométer panjangna sareng hiji kilométer satengah lega. Sistem inlet sareng outlet cai utamina nyaéta Walungan Tera sareng mangrupikeun bagian tina Taman Alam Lago de Sanabria sareng gunung Secondera sareng Porto. Hatur nuhun kana glasier kuno ieu, sababaraha cirques kabentuk anu ayeuna dijajah ku danau sekunder alit anu disebarkeun di sapanjang taman.

Naon anu kudu dilakukeun di Danau Sanabria

Situ Sanabria

Danau ieu mangrupikeun tempat anu sering didatangan ku jalma-jalma sakitar usum usum panas, kumargi di jerona urang tiasa mendakan sababaraha pantai. Tempo sabaraha jauh basisir, éta méwah. Janten urang tiasa ngojay ngojay anu saé sareng sapoé di pantai di gunung sareng pedalaman. Anu utama nyaéta anu di Viquiella sareng Custa Llago, anu bahkan gaduh pasir. Aya anu sékundér sareng anu alit anu ogé tiasa langkung sepi, sapertos Los Enanos, Los Arenales de Vigo, El Folgoso sareng El Pato.

Situ Sanabria

Salah sahiji hal anu urang tiasa ngalakukeun di lingkungan alam ieu piknik pikaresepeun, Kusabab éta sanés tempat anu dieksploitasi dimana urang bakal mendakan bar atanapi réstoran. Ieu aya di lebet tapi di danau éta sok langkung saé nyandak tuang. Sahingga anjeun tiasa ngaraosan lingkungan anu pangsaéna sareng rohangan alami tempat tuang di luar ruangan. Salila usum panas ieu mangrupikeun daérah anu seueur kagiatan sareng urang tiasa mendakan daérah kémping kanggo nyéépkeun sababaraha dinten. Di danau anjeun ogé tiasa ngalakukeun kagiatan anu béda sapertos balayar atanapi perjalanan kapal. Anjeun tiasa ogé nyéwa kanu teras-terasan jalan-jalan di danau.

Salami sababaraha taun ayeuna, danau ogé ngagaduhan rute catamaran. Catamaran ieu ngagaduhan kaméra anu ngamungkinkeun anjeun nunjukkeun pedalaman danau nalika ngalakukeun wisata wisata. Di sisi anu sanésna, kunjungan ka spa indah Bouzas, gedong abad ka-XNUMX lami anu ngagaduhan bak mandi tempat cai ubar na sulphurous dituang.

Legenda situ

Situ Sanabria

Danau ieu dikurilingan seueur legenda populér anu diturunkeun ti bapa ka putra mangtaun-taun. Salah sahiji anu paling terkenal nyaéta asal muasalna danau di kota Valverde de Lucerna. Dina wengi San Juan, jamaah haji nembongan nyungkeun panyumputan, tapi sadaya padumuk nolak anjeunna kecuali hiji kulawarga. Ka kulawarga ieu peziarah ngaku yén éta leres-leres Yesus Kristus sareng anjeunna sumping ningali naha pangeusi kota éta sami-sami egois sakumaha anu aranjeunna nyarios sareng yén aranjeunna kedah angkat kusabab naon anu bakal kajadian salajengna. Pikeun ngahukum kalakuan ieu, disebatkeun yén kota éta dibanjiran ku cai anu ayeuna ngawangun Danau Sanabria. Tina garéja lami aranjeunna nyalametkeun hiji bel tapi anu sanésna tétéla beuleum sareng disebatkeun jalma-jalma anu saleresna amal tiasa ngadangukeunana dina Poé Santo John

Tempat ieu nyéépkeun jalma anu nganjang ka ditawan, sareng ku sabab éta anjeun ogé tiasa maca ngeunaan anjeunna dina panulis sapertos Unamuno. Panulis ieu nganjang ka danau di taun 1930 sareng ti saprak ieu inspirasi pikeun buku 'San Manuel Bueno, martir' dimana aya dua sajak, salah sahijina ngarujuk ka kota San Martín de Castañeda sareng anu sanés anu nyarioskeun perkawis anu kawéntar legenda Valverde de Lucerna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*