Data sareng Informasi Dasar ngeunaan Spanyol

Mallorca

Spanyol mangrupikeun nagara Éropa anu paling pikaresepeun pikeun didatangan. Sejarahna, budaya sareng gastronomi na dikenal di sakumna dunya. Sareng padumukna dianggap sosial pisan sareng marahmay sareng anu nganjang ka ieu lahan.

Naha anjeun nyicingan atanapi saha waé anu hoyong terang ngeunaan juru dunya ieu, dina tulisan ieu kami bakal masihan anjeun data dasar sareng inpormasi ngeunaan Spanyol éta pasti bakal kaget anjeun.

Dimana Spanyol?

Peta Spanyol

Ieu nagara anu mangrupikeun bagian tina Uni Éropa. Ku legana 504,645 kilométer pasagi, éta dibagi kana 17 komunitas otonom. Tempatna di Éropa Kulon, sareng ngabagi wates sareng Perancis di belah kalér, Portugal di beulah kulon sareng Gibraltar di beulah kidul. Dikurilingan ku dua laut: Atlantik di beulah kulon sareng kidul, sareng Laut Tengah di wétan. Éta kedah nyarios éta Mediterania moal aya upami Selat Gibraltar henteu "kabuka", janten masih mangrupikeun laut alit anu parantos ningali lahir sareng maotna seueur peradaban kuno anu paling penting, sapertos Romawi, Yunani atanapi Mesir. Tapi hayu urang henteu nyimpang. Hayu urang ayeuna tingali kumaha kaayaan di nagara ieu.

Iklim Spanyol

Mundur mundur

Iklim Spanyol cukup rupa-rupa. Kusabab orografi na, éta tiasa ngabanggakeun tiasa ngaraosan iklim anu béda.

  • Kalér nagara: di belah kalér, di komunitas Galicia, Cantabria, Basque Country, Navarra, Aragon kalér sareng Catalonia kalér, aya iklim gunung anu has. Hujan henteu teratur, seueur pisan terasna ka beulah kulon. Sedengkeun pikeun suhu, aranjeunna handap dina usum salju, ngahontal ibun anu kuat, sareng hampang dina usum panas.
  • Kidul nagara: di beulah kidul, di komunitas Andalusia sareng Murcia, iklim na biasana nyaéta Mediterania; nyaéta, suhu luhur dina usum panas, langkung lemes dina usum tiis. Sababaraha ibun tiasa kajantenan di daérah pagunungan (sapertos di Sierra Nevada, tempatna di Granada) dina usum salju, tapi umumna di juru ieu Jazirah Iberia aranjeunna mikaresep iklim anu haneut. Tangtosna, langkung kidul anjeun angkat, langkung anjeun kedah nganggo tabir surya, kumargi iklimna garing, khususna di Ceuta sareng Melilla, anu aya di Afrika Kalér. Di Nusantara Canary, ayana di belah kuloneun Afrika, aranjeunna mikaresep iklim anu biasana tropis; sanaos diperhatoskeun yén ibun ogé tiasa lumangsung di daérah luhur anu langkung luhur nalika usum salju.
  • Anu ieu: di wétan aya iklim Méditerania. Komunitas Valencian, Catalonia sareng Kapuloan Balearic gaduh usum tiris anu hampang, sareng frost minor sakapeung, sareng usum panas anu panas pisan (di luhur 30ºC). Di Kapuloan Balearic, kedah disebatkeun yén usum panas pisan lembab kusabab dikurilingan ku laut, anu ngajantenkeun sensasi termal langkung ageung tibatan anu dituduhkeun ku térmométer. Endapanana sakedik pisan.
  • Kulon sareng tengah nagara: Di komunitas Castilla y León, Castilla La Mancha, Madrid sareng Aragon kidul, aya iklim anu tiis nalika usum salju, sareng ibun anu kuat. Hujan ageung di beulah kalér, sareng sakedik kirang ka arah kidul na. Usum haneut.

basa

Pantai Catalonia

Ieu nagara dimana sababaraha bahasa diucapkeun. Bahasa resmi, tangtosna, nyaéta Castilian atanapi Spanyol, tapi anu sanés dibédakeun, sapertos Catalan anu nyarios dina Catalonia, Basque di komunitas Basque, atanapi Galicia di Galicia.

Ka ieu kedah ditambih dialék anu bénten-bénten, sapertos Andalusian, ti Madrid, Mayorcan, jsb.

populasi

Populasi, numutkeun sénsus terakhir anu dilakukeun di 2015 ku National Institute of Statistics, nyaéta 46.449.565 jiwa, kalayan 22.826.546 lalaki sareng 23.623.019 awéwé.

Pariwisata di Spanyol

Pameran April di Seville

Ieu nagara anu ngagaduhan seueur nawiskeun ka turis. Naha anjeun langkung resep nyéépkeun liburan di pantai, atanapi upami anjeun salah sahiji jalma anu resep gunung sareng olahraga anu tiasa dipraktekeun di dinya, anjeun kedah angkat ka Spanyol.

Sacara umum, dimana wae tempat endah, tapi leres aya sababaraha kota anu kasohor pisan, ku sabab éta, ogé tempat anu paling sering dituju. Ieu sapertos kieu:

  • Barcelona: kampung halaman tina arsitek Antonio Gaudí. Kota Barcelona ngabagéakeun wisatawan kalayan seueur luang sareng pikaresepeun pikeun sagala rasa: anjeun tiasa angkat ka pantai, nganjang ka kota lami, atanapi angkat nanjak di gunung.
  • Seville: Kota Andalusian kaunggulan tara. Éta mangrupikeun tempat musik musik Andalusia, bahkan ayeuna pameran sareng dinten-dinten khusus sareng éta terus hirup. Pameran April pinuh ku warna, musik sareng kabagjaan anu memikat jalma anu angkat.
  • Tenerife: anjeun teu kedah jauh-jauh pikeun mikaresep pantai tropis. Di Tenerife, hatur nuhun kana iklim anu pikaresepeun sapanjang taun, anjeun tiasa nikmati pantai na dimana anjeun tiasa berselancar.
  • Madrid: Janten ibukota nagara, éta tangtosna mangrupikeun kota anu paling sering dikunjungi. Di dieu anjeun tiasa nganjang ka Museum Prado, panginten anu paling penting di sakabeh nagara, anu nunjukkeun karya-karya anu pikaresepeun sapertos Taman Nikmat Duniawi, ku Hieronymus Bosch. Anjeun tiasa ogé nganjang ka musium sanés anu caket pisan sareng ieu, nyaéta musium Thyssen. Sareng upami anjeun resep pepelakan, angkat ningali Royal Botanical Garden atanapi Parque del Oeste, anjeun bakal resep 😉.
  • Pulo Mallorca: Pulo leutik ieu (anu panggedéna di Nusantara Balearic) ngabagéakeun rébuan wisatawan unggal taun anu hoyong ngaraosan pantai, kahirupan wengi atanapi alamna. Sareng kusabab iklimna hampang, kalayan saeutik pisan dinten anu tiis, anjeun leres-leres hoyong jalan-jalan.

Janten ayeuna anjeun terang, upami anjeun badé nyéépkeun sababaraha dinten anu teu hilap, angkat ka Spanyol. Anjeun pasti bakal gaduh waktos anu saé.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Euphrasian cenahna

    Peta anu digunakeun sanés peta politik Spanyol, ogé Gaudí dikenal salaku pelukis (anjeunna mangrupikeun arsiték). Upami sanés tulisan anu manpaat