Di Cina serangga pikaresepeun pikeun langit-langit

Rupa-rupa serangga didahar

Abdi resep tuang praktis naon. Kuring resep ampir sadayana sareng kuring henteu nguciwakeun gastronomi di dunya. Dina tiori, sabab kuring pikir kuring moal ngaraosan serangga. Kuring henteu weruh… Anjeun leres? Serangga aya dina asakan Cina, henteu sadayana, tapi dina gastronomi sababaraha daérah khususna.

Urang Tionghoa henteu asli pisan dina tuang serangga, nyaéta sanésna ngan ukur hiji-hijina. Salaku tambahan, manusa parantos tuang serangga salami rébuan taun. Dupi anjeun badé ka Cina? Janten hayu atuh kuring nyarios sorangan yén aya serangga téh ngeunah pikeun lalangit.

Serangga tuang

Serangga tuangeun

Dina istilah médis éta éta disebut entomogafia. Spésiés manusa parantos tuang serangga salami rébuan taun, endog, larva sareng serangga dewasa diitung dina diet urang ti jaman prasejarah sareng dina seueur budaya aranjeunna teras-terasan gaduh bab di dapur.

Élmu terang ngeunaan sarébu spésiés serangga anu didahar manusa dina 80% nagara-nagara dunya di sadaya buana. Sedengkeun dina sababaraha budaya éta umum, di anu sanésna dilarang atanapi pantang sareng anu sanésna éta hal henteu dilarang tapi rada njijikeun.

Tusuk serangga

Serangga naon anu tiasa didahar? Daptar na panjang tapi aya seueur spésiés kukupu, rayap, lebah, tawon, keco, belalang, ngengat, jangkrik. Serangga tuang ngagaduhan manpaat sareng kalemahanana, aya manpaatna dina hal lingkungan sareng kaséhatan urang ogé, tapi sadayana meryogikeun perawatan sareng kabersihan.

Kadang-kadang jalma panginten yén tuang serangga aya hubunganana sareng kamiskinan, tapi éta mangrupikeun ideu anu teu aya cekelan. Hayu urang pikir yén India mangrupikeun nagara anu miskin pisan tapi padumukna vegetarian, éta henteu tuang serangga. Naha anjeun terang yén nagara anu seueur ngadahar serangga nyaéta Thailand? Leres, éta ngagaduhan industri 50 juta dolar anu ngurilingan bug.

Masakan Cina sareng serangga

Dapur serangga

Cina mangrupikeun nagara anu saé pisan sareng dibagi kana sababaraha daérah géografis sareng masing-masing parantos ngembangkeun gaya masak na nyalira dumasar kana bahan-bahan anu aya. Nalika asakan kidul langkung ngandelkeun béas, asakan kalér nganggo langkung gandum, ngan ukur pikeun masihan conto.

Kabeneran, lamun anjeun henteu ngaheureuyan nanaon na anjeun hoyong tuang serangga di Cina anjeun tiasa ngalaksanakeunana di Beijing nyalira, ibukota. Éta sanés tuang serangga mangrupikeun hal ti sababaraha daérah anu jauh, leungit di gunung.

Situs anu saé pikeun ieu nyaéta Pasar Wengi Wangfujing anu perenahna di Kab Dongcheng. Éta jalan anu pinuh ku kios lambung sareng komérsial, salah sahiji tempat anu kawéntar di kota.

Tuang cacing

Bagéan anu didékasikeun ka dapur nyaéta anu di Jalan Wangfujing sareng éta leres-leres unik. Éta kabagi kana pasar wengi sareng jalan apéritif. Di kaduana kadaharanana kakeunaan konsumén sareng duanana kasohor pisan ku Cina sareng wisatawan.

Cicadas tuangeun

Kaseueuran tuangeun téh asak dina hawu, dina seuneu, atanapi digoréng atanapi dikukus sareng sacara umum anjeun tiasa milih cara masak. Aya hayam, sayuran, supa, akar teratai, tahu, kerang, sareng teu aya anu nyingsieunan ... dugi ka lebet.

Sareng di dinya, tanpa geuleuh, anjeun bakal ningali serangga anu ditepak dina tusuk gigi. Bug sareng seueur deui bug sareng jalma anu ngeusian sungutna ku aranjeunna ngamangpaatkeun gizi, protéin sareng mineral na. Pasti hésé pikeun urang tuang serangga, budaya urang condong maéhan aranjeunna ...

Kalajengking tuang

Teu terang, tuang kalajengking, pupa ulat sutra, parasit, lipan goreng, sareng lancah Éta tiasa janten petualangan kahirupan gastronomis anjeun. Terserah anjeun. Jalma anu parantos nyobian hal-hal ieu nyarios yén aranjeunna henteu raos pisan, ngan ukur uteuk anjeun anu trik ngawartosan anjeun sadaya waktos yén anjeun nuju tuang ... gummy atanapi renyah, tapi bug ogé.

Tapi seueur urang Cina resep éta. Barina ogé, tuangeun pancen budaya. Upami anjeun hoyong wisata di pasar ieu, anjeun tiasa mendakannana di tungtung kalér Wangfujing.

 Tusuk siki

Henteu ngan ukur di Beijing anjeun tiasa tuang serangga, di Kunming ogé. Cina diwangun ku langkung ti lima puluh kelompok étnis sareng sana Han mangrupikeun mayoritas ageung, aya seueur anu sanés. Grup étnis Jingpo, contona, kasohor dahar serangga. Upami anjeun di Kunming, tuang bug parantos didugikeun!

Di dieu aranjeunna tuang belalang digoréng, cicadas nganggo suku sareng jangjang kalebet, larva kalapa sareng sababaraha bug hideung saukuran jempol. Réstoran anu disarankeun pikeun nyenangkeun serangga nyaéta Simao Yecai Guan. Ménu ngagaduhan sadayana anu kuring nembé disebatkeun sareng ngical ngajual langkung ti 150 euro per dinten di serangga.

Belalang tuangeun

Kunming beuki caket ka Thailand unggal dinten tina hal gastronomi serangga, ogé ngagaduhan réstoran sareng jalma anu ngadahar serangga di imahna. aya toko anu ngahususkeun kana spésiés anu sanés sareng ngicalna seger sareng beku.

Salaku conto, anjeun tiasa mésér Larva tawon Yunnan antara 23 sareng 38 euro per kilo sareng per taun pasar pikeun spésiés ieu nyalira ngalih sakitar 320 rébu dolar. Henteu aya anu goréng. Sareng teras-terasan tumuh.  Aya sakitar 200 kebon serangga di Qinyuan County, markas tani serangga panggedéna di Cina. sareng ngahasilkeun 400 métrik ton per taun.

Lancah dessert

Kanyataanna nyaéta Cina mangrupikeun nagara anu kedah nyoco hiji populasi anu sénsus terakhir, anu dilakukeun dina 2010, nunjukkeun teu langkung sareng henteu kirang ti langkung ti 1300 juta jiwa. Sareng teras-terasan tumuh. Janten upami serangga tiasa nyayogikeun sakedik paménta tuang, wilujeng sumping.

Aspék séjén anu pikaresepeun nyaéta éta sababaraha ahli nyarios yén dina waktos ayeuna nagara henteu siap nganggo serangga sacara masif, sanaos industri langkung ramah lingkungan sareng bakalan ngabantosan krisis. Kunaon Isu tina kaamanan kabersihan.

Pasar serangga

Cina masih ngagaduhan jalan pikeun masalah ieu, éta kedah ngahontal sahanteuna hiji standar kaamanan pangan sateuacan ngamajukeun serangga salaku tuangeun. Urang moal tiasa hilap deui sababaraha serangga ngagaduhan racun, résidu péstisida, sareng baktéri sareng yén cara masak kadang henteu cekap pikeun ngaleungitkeun bahaya ieu.

Tukang masak Cina, anu jawab kios jalan sareng réstoran, aranjeunna henteu umumna jalma dididik kaamanan pangan. Aranjeunna gaduh pendapat yén upami kalajengking sareng larva cacing dipaké pikeun ubar tradisional Tionghoa moal aya masalah dina tuangana. Upami aranjeunna asak dina suhu anu saé, éta cekap.

Kaleresan nya éta upami henteu aya anu nyingsieunan sareng anjeun hoyong tuang bug, Cina mangrupikeun tujuan anu saé sabab di dieu aranjeunna ngeunah pikeun langit-langit. Mangga sing raos tuang!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Fernando Martinez Martinez cenahna

    Anu kuring terang yén kuring kagolong kana planét ieu. Praktek orientalis, sapertos ngorbankeun sareng nyiksa sato kanggo dikonsumsi, nganyenyeri pisan kuring. Ibu Maria Leyla leres pisan. Abdi ti Guadalajara sareng kuring terang yén ti nagara mana waé di dunya kaseueuran, urang nolak adat-istiadat ieu. Sanaos téknologi na maju, salaku jalma aranjeunna leres-leres gering.

bool (leres)