Didatangan Florence dina Oktober

Oktober mangrupikeun sasih anu luar biasa pikeun nganjang ka Italia Nya, masih panas sareng saleresna, dinten usum panas leres tiasa nyabak anjeun. Leres éta ogé tiasa hujan tapi kabeneran aranjeunna hujan atanapi badai sakedik sareng naon anu aranjeunna lakukeun nyaéta ngagosok bentang.

Salah sahiji tujuan Italia anu hébat nyaéta Florencia sareng upami anjeun ngagaduhan perjalanan di bulan ieu, kota bakal ngabagéakeun anjeun kalayan panangan, wartos, paméran, réstoranÉta kelas munggaran, sareng upami anjeun nganggo mobil sareng anjeun parantos terang yén anjeun moal tiasa lebet ka pusat Florentine, aya anu anyar parkir umum caket!

Kajadian di Florence

Oktober mangrupikeun sasasih kalayan seueur kagiatan. Akhir minggu anu dimimitian henteu lami, nyaéta nyaéta sabtu minggu katilu Oktober, lumangsung dina Fortezza da Basso Antiques Fair. Éta pisan mangrupikeun kasempetan anu hadé pikeun milarian, ngotéktak teras mésér upami urang daék nanem modal.

Upami anjeun resep gelombang pasar loak ieu dinten Minggu aya Pasar loak di Largo Pietro Annigoni (pasar diayakeun dina Minggu kaopat Oktober, pikeun langkung seueur inpormasi). Aya kafe anu caket janten anjeun tiasa ngagabungkeun gastronomi sareng balanja sareng sanés ngan ukur baju tapi buku, rékaman, mebel, seni sareng seueur deui.

Nyarios perkawis tuangeun, Tuscany Italia mangrupikeun bumi tina kastanye sareng tanggal 8, 15, 22 sareng 29 Oktober Festival Chestnut Marradi Tahunan, kampung gunung di Apennines.

Festival ieu dilaksanakeun di padesaan Mugello, tempat anu dikenal pikeun kualitas chestnut na sareng sebutan asal-usulna. Kanggo ka ditu, hal anu ideal nyaéta luncat kana karéta uap anu angkat ti Pistoia, lirén di Prato, Florence (dimana anjeun tiasa naék) sareng Pontassieve ka decant di Borgo San Lorenzo. Di dieu anjeun gentos tina karéta lami ka karéta lami sareng kenal heula panén kastanye.

Di sagigir kastanye aya truffles dina tetempoan sareng tanggal 21 Oktober 28 sareng 29 éta Tartfest, di Montaione. Aya sababaraha kios sareng truffle sagala rupa, di pusat bersejarah Montaione, anu dicampurkeun sareng minyak zaitun, kastanye, kéju sareng madu. Ogé sakitar truffles akhir minggu pamungkas Oktober nyaéta Tartufo Bianco jeung Nero, di Mugello. Festival ieu dumasar kana truffle hideung barudak tiasa ngumpulkeun truffles disebarkeun sapanjang puseur bersejarah kota.

Festival anu sanés caket Florence nyaéta Festival Suung Porcini di Certaldo. Éta gampang pisan sareng anjeun tiasa nyobian sapi Tuscan kalayan suung porcini. Festival ieu unggal akhir minggu di Oktober sareng dugi ka 5 November. Tanggal 20 Oktober, di sisi anu sanésna, dina Piazza Santa Croce anjeun tiasa nyobian ngeunah lokal: di kebo, mozzarella, dina acara éta Sagra della Bufala.

Oktober ogé bulan Mozart di Florence sareng cutatanana aya dina hébatna Istana Pitti. Siklusna salami tilu bulan sacara total, Oktober, November sareng Desember, sareng anjeun tiasa nyayogikeun tikét sateuacana pikeun masihan rasa musik anu anjeun pilari. Musik Mozart ngajentul bahkan langkung-langkung dina setting palatial ieu di sisi sanés Arno.

Sapanjang bulan Oktober ogé aya presentasi anu saé ngeunaan Medici: Dinasti Medici, acara dina basa Inggris ngeunaan sakumna kulawarga: kabeungharan, kakuatan, rajapati, intrigues. Lumangsung di jero Biara Sant 'Onofrio delle Monache di Foligno, di garéja barok leutik di jero, sareng tahan sajam anu ngagabungkeun téater, humor sareng musik langsung. Éta saé salaku pendekatan kana sajarah Medici tanpa ngalangkungan buku-buku sajarah.

Taun ayeuna, salaku tambahan, seniman parantos nyiptakeun kumpulan permata anu diideuan ku acara éta, buatan tangan di studio Florentine na anu ngan tiasa dipésér di dieu. Émutan anu saé, upami anjeun naros ka kuring. Acara na unggal dinten ti bulan Juni dugi ka Nopémber (sareng dinten sanés sésana taun), jam 7 sonten di Vía Faenza, 48 taun. Tiket na 30 euros.

Acara anu disarankeun sanésna nyaéta ngapung dina balon hawa panas ngalangkungan Florence di festival delle Mongolfiere 28 sareng 29 Oktober sareng akhir minggu anu sanés dina bulan Nopémber.

Ngiringan Florence nganggo mobil

Kami parantos terang yén henteu mungkin pikeun medar nganggo mobil di tengah Florence, ngan ukur taksi sareng beus lokal anu tiasa ngalakukeun éta. Kusabab kitu, upami anjeun henteu sumping nganggo karéta kusabab anjeun nyéwa mobil pikeun mindahkeun sacara bébas, teu aya pilihan anu sanés taman di luar kota bersejarah.

Warta anu saéna nyaéta saprak pertengahan Juni aya pilihan séjén pikeun parkir. Ngan di luar kota Scandicci aya tempat parkir ageung pikeun mobil sareng beus que éta disebat Villa Costanza, kaluar ti A1, jalan tol. Di dieu anjeun tiasa parkir sareng naek tram pikeun lebet ka Florence saatos ngan satengah jam perjalanan. Tram ieu angkat unggal tilu atanapi kaopat menit sadidinten.

Tempat parkirna dibayar sareng anjeun mendakan éta leres antara Firenze-Scandicci sareng Firenze-Impruneta kaluar tina jalan tol A1. Aya tanda anu jelas katingali ngumumkeunana. Anjeun dibéré tikét otomatis sareng nalika anjeun balik, nalika anjeun nyandak mobil, anjeun mayar séépna. Situs ngagaduhan kapasitas 505 mobil sareng kabuka unggal dinten dina saminggu 24 jam sadinten. Anjeun tiasa parkir motorhome sareng kafilah tapi teu aya jasa listrik atanapi cai. Tinggal minimum nyaéta satengah jam, biaya jam kahiji euro 1, dua pikeun opat jam, opat pikeun dalapan jam sareng tujuh pikeun sadidinten.

Aya wc, kantor wisata sareng kantin anu ngical produk lokal. Éta harga anu saé tapi upami anjeun teu kersa mayar nanaon maka anjeun kedah milarian parkir gratis. Untungna aya opat di luar kota Florence: Pizzale Michelangelo, Ponte a Greve, Firenze Certosa sareng Galluzzo. Teu aya anu nutup. Upami anjeun badé ngantunkeun sadidinten éta, anu pangpayunna pikaresepeun sareng upami anjeun badé ngantunkeun dina wengi, anu kadua langkung merenah kumargi ngagaduhan hubungan anu langkung saé sareng trem sareng pusat Florentine.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)