Dimana badé liburan di Spanyol?

Jawaban pikeun patarosan dimana bade liburan di Spanyol éta sababaraha. Nyaéta, éta henteu ngaku hiji waleran. Nagara urang pinuh ku tempat-tempat menawan pikeun nikmati sababaraha dinten anu pikaresepeun. Ti beulah kalér sareng alam héjo na, pantai na kasar sareng asakan na anu raoseun di beulah kidul sareng iklimna anu pikaresepeun, kabagjaan masarakatna sareng pantai keusik anu lega, sadayana Spanyol pantes didatangan.

Sareng sadaya ieu tanpa nyebatkeun sajarahna Castilla y Aragon, anu cerah Valencia (didieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan kota ieu) atanapi tunggal Katalonia. Nanging, urang badé nyarankeun lima tujuan pikeun liburan di Spanyol.

Lima tujuan unik pikeun nyéépkeun liburan anu teu tiasa dilupakan

Kanggo sadayana anu parantos kami béjakeun ka anjeun, kami bakal ngalakukeun upaya sintésis pikeun nyarankeun lima tempat dimana anjeun tiasa ngaraosan pangalaman anu teu hilap. liburan di Spanyol. Kami bakal mastikeun yén éta kagolongkeun ka sadaya pelosok nagara urang sareng yén aranjeunna salaku wawakil sabisa tina keragaman anu euyeub.

San Sebastián sareng basisir Basque

Gunung Igeldo

Monte Igueldo

Urang bakal ngamimitian rekomendasi urang di belah kalér Spanyol. Urang tiasa nyaritakeun ngeunaan monumental éta Santander, tina sajarah Asturias atanapi tina berharga Basisir Galicia. Tapi kami milih ibukota Guipúzcoa sabab, menurut kami, éta mangrupikeun kota anu paling indah di Spanyol.

Henteu aya kabeneran yén éta parantos janten salah sahiji tujuan pakansi anu paling sering didatangan salami sajarah urang. Anu berharga La Concha bay, Kalayan pantai na, mangrupikeun tempat mandi bahkan pikeun royalti sareng seueur gedong na ngarespon kaindahan sajarah éta.

Anjeun tiasa ngamimitian kadatangan anjeun ka San Sebastián ku bagian lami, Sareng palabuan mancing na sareng jalan-jalan anu sempit sareng pinuh ku tempat parkir dimana anjeun tiasa ngaraosan anu terkenal pintxos. Kami ogé mamatahan anjeun pikeun nganjang ka basilika Baroque anu ngagumkeun Santa María del Coro sareng garéja Gothic San Vicente. Anjeun ogé bakal mendakan di daérah ieu musium San Telmo, ngeunaan sajarah Basque, sareng Naval. Ogé, tong hilap angkat ka gunung Urgull, Dimana anjeun tiasa ngahargaan pandangan luar biasa ti Teluk.

Nanging, panginten langkung kasohor nyaéta gunung sanés anu aya di tungtung La Concha. Urang ngobrol sareng anjeun ngeunaan gunung Igueldo, numana, salian ti bentang, anjeun gaduh taman hiburan dina gaya na belle epoque ku roller coaster anu pusing. Kanggo ka ditu, anjeun tiasa nganggo funicular lami, anu parantos dijalankeun ti 1912.

Tungtungna, anjeun kedah ningali sauran di San Sebastián daérah romantis, anu pas sareng daérah ékspansi kota sareng kalebet gedong-gedong ti akhir abad ka-XNUMX sapertos gedong Gran Casino lami, Teater Victoria Eugenia atanapi María Cristina Hotel. Nanging, panginten pangwangunan anu paling lambang tina bagéan kota ieu nyaéta katedral angon anu saé, diwangun dina 1897 nuturkeun kanon neo-Gothic.

Basisir basisir

Kota Getaria

Getaria

Tapi kaajaiban yén liburan di Guipúzcoa nawiskeun anjeun henteu réngsé di San Sebastián. Kami nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka kota-kota caket dieu di basisir Basque. Sareng luhur sadayana, Hernani, anu pusat bersejarahna mangrupikeun Situs Kapentingan Budaya; Azcoitia, kalayan seueur konstruksi anu monumental sapertos imah menara na; Hondarribia, kalayan tembok na anu maksakeun atanapi kampung-kampung nelayan alit sapertos Getaria dimana anjeun bakal mendakan pantai anu megah.

Córdoba sareng kota-kota na, diantara tempat penting pikeun nyéépkeun liburan anu saé

Masjid Cordoba

Masjid Cordoba

Upami anjeun naros dimana badé liburan di Spanyol, urang ayeuna badé nyarioskeun anjeun ngeunaan tujuan anu anjeun kedah kunjungi sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun. Kami ngarujuk ka Córdoba anu bersejarah, kalayan tradisi Khalifah sareng tugu anu indah. Éta henteu kabeneran yén éta téh kota anu paling seueur gelar tina Warisan Dunya dunya.

Diadegkeun ku Romawi dina abad ka-XNUMX SM, Córdoba ngagaduhan seueur monumén ti sadaya jaman, sanaos hirupna salami dina jaman kaom Islam, nalika éta ibukota Khalifah.

Teater Romawi, jembatan sareng candi, diantara konstruksi sanésna, kalebet jaman Latin. Tapi simbol hébat kota nyaéta anu kawéntar Mesjid, diwangun dina abad ka-XNUMX dina sésa-sésa garéja Visigoth lami. Ku nyalira, éta bakal janten alesan pikeun anjeun pikeun nganjang ka Córdoba.

Malah ayeuna éta anu katilu panggedéna di dunya saatos Mekah sareng mesjid Istanbul, sanaos ayeuna janten katedral Katolik. Diantara anu anjeun tiasa tingali di jerona nyaéta Patio de los Naranjos, munara bel Renaissance, seueur panto sapertos Postigo del Palacio atanapi Santa Catalina sareng ruang hypostyle anu kawéntar. Tapi ogé paduan suara, patung utama atanapi spektakuler macsura.

Sakumaha anjeun panginten mendakan, Masjid sanés hiji-hijina monumen ti jaman Muslim anu anjeun tiasa tingali di Córdoba. Pabrik-pabrik Guadalquivir atanapi mandi Khalifah ogé milikna. Tapi anu langkung penting nyaéta maksakeun Madinah Azahara.

Lokasina sakitar dalapan kilométer ti Córdoba, di handapeun suku Sierra Morena, mangrupikeun kota palatine kuno anu diwangun ku khalifah Abdullah III. Sanaos umur na, éta dijaga pisan. Diantara kaajaiban anu anjeun tiasa tingali di jerona nyaéta Great Portico, gedong basilika luhur, Rich Room atanapi imah Jafar.

Kota-kota Córdoba

Almodóvar del Río

Pamandangan Almodóvar del Río

Kusabab anjeun di Córdoba, kami nyarankeun anjeun ogé nganjang ka kota sapertos Montilla, sareng sésa-sésa istana lami na; Rut, kalayan titinggal Arab na, sareng Priego, Kalayan lingkungan na La Villa sareng Balkon Adarve na. Tapi ogé Baena, sareng sésa-sésa arkéologis na; Zuheros, dimana ayana Gua Kelelawar; Almodóvar del Río, sareng garéja abad ka-XNUMX, sareng Hornachuelos, Kalayan istana sareng kebon Moratalla, katelah «The Versailles of Córdoba».

Murcia anu teu dikenal, tempat anu sanés pikeun liburan di Spanyol

Jalan Trapería Murcia

Murcia (calle Trapería), tujuan anu hadé pikeun liburan di Spanyol

Murcia henteu kawéntar diantara tempat anu paling wisata di nagara urang. Nanging, éta seueur nawiskeun anjeun. Sareng urang henteu ngan ukur nyarioskeun pantai na anu saé, khususna anu aya di sakuriling La Manga del Mar Menor, ogé tina iklim haneut sareng pikaresepeun na.

Ibukota propinsi éta sorangan ngagaduhan set tugu anu pikaresepeun. Kota na anu lami, sakitar Kardinal Belluga Square, ngagaduhan minat anu gedé pisan. Aya anu katedral santa maria, anu ngagabungkeun Gothic, Renaissance sareng, pang luhurna, gaya Baroque. Salaku tambahan, menara lonceng anu spektakuler na, jangkungna 93 méter, mangrupikeun simbol kota.

Di gigireun katedral, aya anu lami Seminari Utama San Fulgencio jeung Palacio Episkopal, duanana ti abad ka-XNUMX. Tapi anjeun ogé kedah jalan-jalan ngalangkungan jalan-jalan di tengah kota, sapertos Alat Pérak sareng Trapería. Mimiti, anjeun tiasa ningali sababaraha gedong modéris sapertos department store La Alegría de la Huerta lami, sedengkeun anu kadua, Istana Almodóvar sareng Gran Kasino menonjol.

Di sisi séjén, wangunan séjén anu paling aya hubunganana di Murcia nyaéta Biara Santa Clara la Real, anu interiorna, salian ti éta, nyaéta sésa-sésa Alcázar Tuturkeun, istana Arab ti abad katilu belas, sareng anu nawiskeun anjeun musium seni suci sareng Andalusia.

Pondokna, urang ogé mamatahan anjeun ningali di kota Segura na istana modéren sareng gedong. Diantara anu munggaran, jalma-jalma ti kulawarga Pérez-Calvillo, Vinader, Fontes sareng Almudí. Sareng, ngeunaan anu terakhir, bumi Díaz-Cassou, Almansa, Guillamón sareng Mercado de Verónicas.

Kota Rodrigo

Kota Rodrigo

Déwan Kota Ciudad Rodrigo

Kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan tempat-tempat pikeun liburan di Spanyol anu di beulah kalér, kidul sareng wétan. Kami ayeuna badé ngalakukeun éta ti kota anu éndah anu di kulon. Kami ngarujuk ka Ciudad Rodrigo, sadayana dinyatakeun Komplek Artistik Sejarah.

Anjeun moal kaget ku pangakuan upami urang nyarios yén warisan monumental na dimimitian nyalira tanjakan, anu masih dilestarikan ampir gembleng ayeuna. Parantos di jero kota, anjeun gaduh kaajaiban sapertos anjeunna istana Henry II, tanggal dina abad opat belas; éta bale kota, Gaya Renaissance, atanapi anu Rumah Sakit gairah.

Tapi ogé ngagaduhan Ciudad Rodrigo sareng arsitéktur agama anu penting. Éta menonjol di jerona katedral santa maria, Romanesque damel peralihan ka Gothic sareng anu Main Chapel ngagaduhan tempat altar Spanyol-Flemish anu spektakuler. Anjeun ogé kedah nganjang ka garéja San Andrés sareng San Cristóbal sareng anu spektakuler Kapel of Cerralbo, Gaya Herreriano, ogé biara San Agustín sareng Seminari San Cayetano.

Tungtungna, balik deui kana arsitektur sipil, urang ogé nyarankeun nganjang ka imah Vázquez sareng Cadena sareng istana Marchioness of Cartago sareng águila di Ciudad Rodrigo.

Kota-kota Soria

Calatañazor

Jalan di Calatañazor

Kami ayeuna ngumbara ka Spanyol désa pikeun ngajukeun perjalanan ngalangkungan kota-kota Soria, sababaraha diantarana aya diantara anu paling indah di nagara éta. Urang ngobrol sareng anjeun ngeunaan tempat sapertos Burgo de Osma, sareng Katedral Santa María de la Asunción anu spektakuler, Rumah Sakit de San Agustín anu lami sareng istana na, anu sésa-sésa disimpen.

Tapi urang ogé ngarujuk ka kota-kota sapertos Catalañazor, anu nahan sadayana pesona abad pertengahan na; Medinaceli, sareng istana na, istana ducal na sareng garéja kolega na, atanapi Almazán, Kalayan warisan Romanesque anu hébat.

Sareng anu sanés anu kirang dikenal salaku Yanguas, anu ogé ngagaduhan istana anu maksakeun; Ngaleungitkeun, tempatna dina batu kapur, atanapi Monteagudo de las Vicarías, anu, upami henteu aya kastil, ngagaduhan dua: nyaéta La Raya sareng Palacio de la Recompensa. Sadaya ieu tanpa hilap kaajaiban alam sapertos Vinuesa, tempatna di handapeun puncak Urbión sareng Laguna Negra anu kawéntar.

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan lima tempat dimana bade liburan di Spanyol. Tapi kabeungharan sareng keragaman nagara urang hébat pisan anu tiasa nawiskeun langkung seueur deui. Salaku conto, anu berharga Costa brava, wisata di Kota Cadiz (didieu anjeun gaduh hiji tulisan ngeunaan aranjeunna), kota monumental di Burgos atawa Galician Rías Altas y Bajas. Naha anjeun henteu pikir éta tujuan anu saé?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*